מציאת עזרה

מציאת עזרה

היי, יש לי כל מיני בעיות (דיכאון, חרדה, בעיות חברתיות...), והייתי רוצה לטפל בזה כבר, לא לתת לזה לשקוע ולהיות חלק ממני (זה כבר כמה שנים ככה). אבל אני לא יודעת מה לעשות. ניסיתי ללכת לפסיכולוגית, אבל מאוד סבלתי איתה ולא נראה לי שזה עזר בכלל. אחר כך ניסיתי מישהי אחרת, וגם לא אהבתי את זה. גם אין לי כסף לזה (אני סטודנטית), ואני ממש ממש לא רוצה לבזבז עוד כסף של ההורים. וגם הבנתי שאם פונים לפסיכולוג של קופ"ח זה יותר זול (אבל עדיין די יקר), אבל אז זה יהיה רשום בתיק הרפואי שלך לכל החיים... יש לכם אולי המלצה? איך אני יכולה למצוא עזרה?

גרא.

New member
שבלולית מפוחדת,כסטודנטית,את יכולה לפנות

לקליניקה הפסיכולוגית שלה האוניברסיטה שלך,אבל גם לאחרות,בכדי לקבל טיפול פסיכולוגי במחיר סטודנטים,שהוא כמחצית המחיר שתוכלי לקבל בקופ"ח (מחיר מסובסד).את יכולה לפנות גם למרכז הייעוץ לאשה (מצ"ב האת"ר) שם יש התחשבות במחיר במצב הכלכלי של הפונה.אפשר לקבל טיפול חינמי במרפאות לבריאות הנפש של משרד הבריאות,אלא שיש שם תור ארוך.לגבי רישום בתיק,בכל מקום טיפול ציבורי,חייב להיות תיק טיפול.אלא שאי אפשר לקבל את המידע שיש בו ללא חתימתך על וויתור סודיות. בכל מקרה,עדיף שתפני לטיפול,בלא להגביל את עצמך לחשש שמא מישהוא יראה את מה שכתוב.הסיכוי הוא נמוך,והרבה יותר חשוב שתצליחי לפתור את הבעיות שלך.

לא סיכוי נמוך בכלל

במקומות עבודה ובמקומות לימוד מבקשים. אני מנסה להתקבל לרפואה ואני יודעת שהם דורשים לחתום על טופס ויתור על סודיות רפואית. הקליניקות שציינת - גם יפתחו לי כזה תיק? אתה יכול לפרט באיזה קליניקות מדובר? איך אני יכולה למצוא אותן?

גרא.

New member
שבלולית מפוחדת,כנסי לקישור ההסבר המצ"ב.

כפי שנאמר,כל הקליניקות הציבוריות,עשויות לפתוח לך תיק טיפול,מאידך פסיכולוג העובד באופן פרטי לא מחוייב בכך. מה שחשוב לך לדעת,בכל מקרה,לא כל טיפול פסיכולוגי יכול לפגוע בסיכויים שלך להתקבל לרפואה.מחלת נפש כלשהיא, משבר פסיכוטי וכדומה,לא רצויים,אבל הפרעות נוירוטיות למיניהם,הן מובנות ואינן אמורות להוות מכשול.

תגיד את זה להם

יותר מחצי מהמועמדים שעברו את הסף של הציונים נופלים בגלל סינון אישיותי. הם רק מחפשים על מה להוריד לך "נקודות אופי". זה ממש חשוב לי. אין סיכוי שאני אלך למקום שבו יפתחו לי תיק. יש אולי טיפולים קבוצתיים, שעולים פחות ולא פותחים לך תיק כשאתה מצטרף? או אולי מטפל פרטי שמוכן להוריד את המחיר בשביל סטודנטים? תודה על העזרה!

גרא.

New member
שבלולית מפוחדת,יתכן שבטיפול קבוצתי,לא נפתח

תיק,תלוי במטפל.כנסי לאתר "קבוצות" המצ"ב,ותוכלי לברר.השאלה היא כמובן,אם לזה את זקוקה,זה כמובן להחלטתך.אם את מעונינת בפסיכולוג קליני,מעולה,עדיין בשלבי ההתמחות, באזור המרכז,אנא שלחי אלי מסר.

לא מצליחה

מצטערת, אני לא מצליחה משום מה לשלוח לך מסר אישי (האתר לא נותן לי...) . אני גרה בירושלים כרגע, ואני לא כל כך מגיעה למרכז, כך שזה קצת בעייתי. יש אולי מישהו בירושלים? אם לא, אז אולי כן אבל פגישות של פעם בשבועיים.

כלנית0025

New member
אני מכירה פסיכולוגית מתחילה בי-ם אם

את מעוניינת בפרטים תשלחי לי מסר ואתן לך בשמחה. אגב, אם את לא מצליחה לשלוח מסר, תפתחי את תיבת המסרים שלך ותקראי את המסר שמקבלים מתפוז כשפותחים חשבון.

דינגן

New member
גם אני מכירה בירושלים

פסיכולוג טוב שעובד בשיטה קוגניטיבית התנהגותית, בסוף התמחותו, כנ"ל פסיכולוגית, שאמונה גם על הגישה הדינמית. שניהם מבקשים תשלום לא גבוה. אם תצרפי את המייל שלך או תכתבי לי במסר, אוכל לשלוח פרטים.

למעלה