מציאת עבודה

מציאת עבודה

אני מתחילה בסמסטר הבא את הסמסטר האחרון שלי בתואר וטרם התחלתי לחפש עבודה. אני מסיימת מסלול הנדסת מחשבים בפקולטה להנדסת חשמל עם ממוצע 75 בטכניון. אני יודעת שבחברות הגדולות כמו אינטל צורן רפאל אלביט וכו' לא מקבלים בכלל לעבודה אנשים עם פחות ממוצע 80. בנוסף אני נשואה כעשרה חודשיים והבנתי מאנשים שזה לא לטובתי בחיפוש עבודה (יש חשש מבחינת המעסיק להריון שיקטע את ההיקלטות בעבודה ובכלל האפלייה על רקע כזה מוכרת) . מה הסיכויים שלי במציאת עבודה בזמן הקרוב? (אשמח אם משהו המתמצא יענה) אשמח לקבל הנחיות לגבי איפה להתחיל לחפש כדי לא להתאכזב מיד אני לא ממעיטה בערכי אבל נראה לי שבחברות גדולות זה כמעט בלתי אפשרי. כל עיצה תתקבל בברכה.

vit20Openu

New member
העצה שלי

תתחילי לאט מהבסיס כלומר תתחילי לבנות את עצמך מחברות קטנות ולא מחברות גדולות כך תצברי ניסיון יקר אם כי התנאים כמובן והמשכורת לא יהיו באותו רף.כמו כן למראיין אל תציבי דרישות גבוהות אם ישאל אותך למשל לציפיות מהמשכורת,וכול מיני הטבות. תסבלי שנתיים - שלוש ואז תוכלי לחפש עבודה בחברות הגדולות והיוקרתיות. שיהיה בהצלחה

אני במקומך

הייתי מנסה בכל זאת לשלוח קורות חיים לכולם (גם לאינטל, צורן, וכו'). אולי יש מצב שהקריטריונים שלהם לקבל סטודנטים (למשל ממוצע 80 ומעלה) משתנים כשמדובר במהנדסים עם תואר? לדעתי כן. וחוץ מזה אני בטוחה שגם היו מקרים עם ממוצעים כמו שלך (או פחות טובים) שהתקבלו. את חייבת לנסות. חוץ מזה, תשלחי גם לחברות במרכז - יש שם הרבה יותר אפשרויות מאשר באזור הצפון. ואפשרות אחת אחרונה: אולי תנסי לשפר כמה קורסים שיש לך עם ציונים פחות טובים?

השמה

ראשית ממוצע 75 , את בודאי יודעת, אינו מושג בקלות בטכניון. את בודאי עשויה להתקל גם במעסיקים המעדיפים גברים על פני נשים, אבל אל תכנסי לעמדה פסימית מראש. אני יכולה לומר לך שגם אינטל קלט כמה וכמה מהנדסים ומהנדסות שהממוצע שלהם מתחת ל-80. אלמנט לא פחות חשוב הוא איך את עוברת בראיונות קבלה, ומרכזי הערכה למינהם. כדאי להשתתף בירידי תעסוקה הנערכים במוסדות להשכלה גבוהה, לעקוב אחרי מודעות בעתונות, להעזר בחברות השמה (משלמים רק אם מוצאים לך תעסוקה), והכי טוב להעזר בחברים. חבר למשל שעובד באינטל וימליץ עליך לאינטל יגדיל משמעותית את סכויי הקבלה שלך.

למעלה