מציאת עבודה בצרפת

• פותח הנושא jly
  • פורסם בתאריך

jly

New member
מציאת עבודה בצרפת

אהלן, באפריל הקרוב אני עוברת להתגורר בדרום צרפת (מופליה למכירים) ורציתי לבקש טיפים על מציאת עבודה באזור. אני בת 21 והשפה הצרפתית שלי בסיסית ביותר. האם יש עבודות שדורשות פחות דיבורים ויותר עבודה פיזית? האם מישהו מכיר שלוחות ישראליות בצרפת אליהם אוכל לפנות? אני אשמח לכל טיפ בנושא!! תודה רבה לכל העוזרים =]

גוזליה

New member
האם יש לך אזרחות של אחת ממדינות אירופה?

כי אם לא, לא תוכלי להשיג עבודה באופן חוקי. עבודה שדורשת פחות דיבורים ויותר עבודה פיזית? הדבר היחידי שעולה לי לראש זה דברים הקשורים לחקלאות.... גם השלוחות הישראליות בצרפת צריכות דוברי צרפתית...

jly

New member
יש לי אזרחות צרפתית

יש לך עוד עצות חוץ מחקלאות?

גוזליה

New member
וסתם תהיה:

מעכשיו עד אפריל יש שלושה חודשים, למה לא לחזק בינתיים את הצרפתית שלך? כדי שתוכלי לעבוד בדברים שמצריכים שיחה בסיסית יחסית- מלצרית בבית קפה, מוכרת בחנות בגדים, וכדומה?

אלוניס

New member
אני מקווה שברור לך

שהעבודות האלה הן בשכר די זעום ושעם כל זה שזה "עבודות במטבע שאינו השקל" - גם הקניות שתעשי ושכר הדירה שתשלמי יהיו באירו. את בעצם מתכננת להגיע לארץ כדי להיות בה פועלת פשוטה. כל עוד את צעירה אני רואה שיכול להיות בזה אלמנט של הרפתקאה וחוויה נחמדה. אבל עבודה בקציר ענבים או כל עבודה חקלאית אחרת גם היא אינה "סתם עבודה" ויעדיפו עובדים מנוסים שלא יגרמו נזק לגפנים. אני התנדבתי פעם בקטיף מנגו בקיבוץ בדרום ואחרי יום אמרו לי שעדיף שאעזור במטבח כי גזמתי ענף צעיר שיכול היה לשאת פרי. יש איזו דעה קדומה שבעבודות הפשוטות אין צורך לדעת את השפה המקומית במיוחד. מהניסיון שלי בגרמניה - גם אחרי כמעט שנה של לימודי גרמנית לא לקחו אותי לעבודה בשטיפת כלים במלון כי עדיין חסרו לי מילים בסיסיות והמעסיק אמר שהוא צריך עובד זריז שמבין מה אומרים לו ולא מישהו שצריך להסביר לו כל שנייה במחוות איפה הארון הספציפי או הכלי שנחוץ. יש מילים הרי לכל סוג של קערית, צלחת, וסוגי שטיפה במכונה. את השפה בכל מקרה תצטרכי לדעת ברמה סבירה ומעלה. אם כבר יש לך אזרחות והחלום שלך הוא לשהות ולעבוד בצרפת, אני מאוד ממליצה לך ללמוד צרפתית ברמה גבוהה ולבוא ללטש אותה בצרפת. במסגרת של תוכנית כזאת זה באמת חביב למלצר וכו' כדי לרכוש את אוצר המילים הסלנגי יותר לקראת חידוד היכולות בתקווה למצוא עבודה עם הכנסה יפה בצידה. נצלי את הזמן עד הנסיעה ושפרי את הצרפתית
שיהיה בהצלחה!

חגי42

New member
הבית הישראלי בפריז

והבלוג פריזאית הן שתי כתובות אפשריות. שיהיה בהצלחה!:)

jly

New member
תודה לכולם!

אני בהחלט מתכוונת להתחיל ללמוד צרפתית עד הנסיעה ולשפר כמה שאפשר. ולגבי השכר דירה אני אגור אצל המשפחה אז ההוצאה הזו תיחסך ממני. אולי חדרנית זה יכול להיות טוב. בכל אופן נתתם לי כמה כיוונים! =]

למעלה