מציאת משקיע

omri44444

New member
מציאת משקיע

שאלתי את השאלה הזו בעבר, אך לא קיבלתי תשובה שעזרה לי. לכן אני שואל שוב. אנחנו צוות קטן של כמה נערים, כולנו מתחום פיתוח משחק. התחלנו לעבוד על פרוייקט גדול, כשהבתחלה מימנו בעצמנו. אך ההוצאות היו גדולות מדי, והיינו צריכים עוד אנשי צוות, ולכן הקפאנו את הפרוייקט. השאלה שלי היא כזו: האם ניתן בארץ למצוא משקיע לפרוייקט מסוג כזה? אם כן, איפה? ומי? תודה רבה מראש :)

Brusi

New member
בכל מה שקשור למשקיעים,

ובכל מה שקשור לאנשים שאתם רוצים לעשות שימוש בכסף שלהם, אתם צריכים להוכיח להם שזה משתלם להם. למשחק שלכם יש פוטנציאל כלכלי גדול? הוא יצליח למצוא מקום בשוק הרווי של עולם המשחקים? האם הוא חדשני ויוצא דופן או שהוא עוד ניסיון שכנראה ייכשל לחקות את Call of Duty? על רעיון מגניב לא מקבלים כסף. אתם צריכים לחשוב איזה אינטרס יהיה למישהו להשקיע בכם, ותחשבו כבר על תכנית עסקית שמסבירה תוך כמה זמן המשקיע יראה את הרווחים. אתם צריכים להיות מאוד בטוחים בעצמכם ובפרוייקט שלכם. אם אתם לא, אז אולי זה לא פרוייקט ששווה את הזמן שלכם. אם ניתן למצוא משקיעים בארץ? כמובן, לא חסרים אנשים בארץ שרוצים להרוויח כסף בדרכים יצירתיות, ואם לפרוייקט שלכם יש פוטנציאל אמיתי אז הבעיה לא תהיה למצוא משקיע אלא להתמקח איתו על הסכם שיהיה הכי טוב בשבילכם. איך אתם יכולים למצוא משקיעים? אני לא יודע, אבל אבל אני יודע איך אתם יכולים למשוך אותם אליכם - אתם צריכים הפגנה של היכולות שלכם. פורטפוליו עם דברים שהכנתם בעבר, או אולי שתגיעו בעצמכם לדרגת פיתוח כזו של הפרוייקט, שהוא כבר ידבר בעד עצמו. זה כמובן דורש השקעה וסיכון, אבל זה בדיוק מה שאתם מצפים מהמשקיע, אז זה חלק מהעניין. אז באיזה פורום לשאול ואיפה לחפש - אני לא יודע. אבל מניסיון העבר, כשהפרוייקט טוב באמת, אז לפעמים רק מפה לאוזן אפשר למצוא משקיע, או מאנשים שראו אותך בפורום בתפוז ושולחים לך מסר. אז תחשבו על זה :)

erezor

New member
מסכים ומוסיף

אתם בעיקר צריכים גם להבין כמה כסף אתם צריכים, ומה ש-Brusi כתב הוא הצעד הראשון בדרך לשם. אם אתם צריכים 20,000 שקל, אז לא הולכים לבקש אותם ממקומות שמבקשים מהם 3 מיליון דולר. מניסיון חלקי אישי, על סכומים קטנים (עשרות אלפים בודדים) בדרך כלל יגידו לכם ללכת ולבקש הלוואה מהבנק.

omri44444

New member
תודה רבה,

תודה רבה על התשובה המפורטת. לגבי הכנסות וכו', אנחנו כבר יודעים את הדרך בה אנחנו רוצים לשווק וכו'. יש לנו מצגת שך כמה עשרות עמודים שמסבירה את כל העניין. ולגבי משקיעים, יש אולי שמות של אנשים שניתן לפנות אליהם? חברות כלשהן? "מאנשים שראו אותך בפורום בתפוז ושולחים לך מסר" - תוכל לספר עוד? :)

Brusi

New member
לא רוצה להיכנס למקרים פרטיים,

וכמו שאמרתי, אני לא יודע באמת איפה אפשר לחפש באופן פעיל. בדרך כלל אני מתמקד בפיתוח ואחרים עושים את הדברים האלה
אבל אני יודע שאם יש לך מוניטין, אז גם לפרוייקט בחיתולים אפשר למצוא משקיע. לדעתי השאלה היא כמה משקיעים מוכנים לשלם ועל כמה אחוזים מההצלחה העתידית אתם מוכנים לוותר כדי לקבל מימון עכשיו, ולא אם תמצאו או לא תמצאו. במציאה עצמה, כאמור, קצרה ידי מלעזור. המון בהצלחה בפרוייקט!

למעלה