מציאת משקיע

omri44444

New member
מציאת משקיע

אחת הבעיות היותר קשות כשמגיעים לתהליך הפיתוח הרציני, זו בעיית תקציב, לכן החלטנו למצוא משקיע. היכן ניתן למוא משקיע למשחק? תודה רבה מראש.

erezor

New member
תתחילו לחקור

ייעוץ אפשר לקבל ממט"י, המרכז לטיפוח יזמות - http://mati.org.il/ מעבר לזה, תתחילו להסתכל על קרנות הון סיכון, תעשו חיפוש לראות מי השקיע בחברות סטארט-אפ, ומתוכן מי השקיע בפרוייקטים כמו זה שאתם רוצים להרים. זה לא תהליך פשוט, ויכול לקחת כמה חודשים. הוא גם תלוי הרבה מאוד בכם, באופן שבו אתם מציגים את עצמכם ובמוצר שאתם רוצים לפתח. יש הרבה מאוד עבודת הכנה ומחקר שצריך לעשות עוד לפני שניגשים למישהו, כמו (למשל) איך מראים לו שהוא לא רק מחזיר את ההשקעה, אלא גם מרוויח ממנה? "משקיע" זה לא רק מישהו שנותן לכם כסף, לוחץ לכם את היד ומאחל לכם בהצלחה. ברור שזה אפילו לא על רגל אחת, כי בלי לדעת מה הפרוייקט וכמה מימון אתם צריכים, קשה לתת לכם תשובה - הרי יש הבדל גדול אם אתם צריכים 20 אלף או 200 אלף.

ahillel

New member
הלכתי פעם אחת למט"י בקשר לאתר שרציתי לפתוח

אם הם לא השתנו מאז, ואני מאמין שלא, אז אין למפתח משחקים מה ללכת לשם. זה מוסד שיכול לעזור למי שרוצה לפתוח מכולת בשכונה או סנדלריה. עם כל הצער שבדבר, משחק הוא (בד"כ) לא סטארטאפ טכנולוגי. לכן לא הייתי מנסה לחפש תשובה בקרנות הון סיכון ומשקיעים טכנולוגיים. כדאי לבוא למפגשים וכנסים שקשורים לפיתוח משחקים ומולטימדיה ולהתחכך עם האנשים. ככה אולי גם תתקלו בסטודיו או מפיק שכן ירצה לאמץ אותכם. זה הדבר היחיד שעולה לי בראש שניתן לעשות בארץ בנושא הזה.

erezor

New member
ממש לא מסכים

יש לי חבר שפתח סטודיו לפיתוח, ודווקא יש לו הרבה דברים טובים להגיד על מט"י. זאת הסיבה היחידה שכתבתי עליהם - ההמלצות שלו. לגבי קרנות הון סיכון, אני מנוע מלתת פרטים, אבל הייתי מעורב אישית בסטארט-אפ שקיבל מימון ע-צ-ו-ם בלי שום טכנולוגיה. מי שיודע ליפות את המציאות, לבנות מצגת ותוכנית עסקית משכנעים, כנראה גם יצליח לגייס איזשהו סכום בסופו של דבר. יש לי חבר טוב נוסף שלקח משכנתא נוספת כדי לפתוח את החברה הנוכחית שלו (גם סטארט-אפ שעוסק במשחקים) - הלוואה מהבנק, במידה ומדובר בסכום לא גדול, גם היא אופציה ריאלית לחלוטין. אבל הכל מתנקז לשאלה אחת, כמו שכתבתי למעלה - כמה כסף? 20 אלף שקל, למשל, זה משהו שהייתי לוקח ממשפחה, חברים או הבנק. זה סכום שאם רוצים, בדרך כלל גם לא כל כך קשה לגייס.

De-Panther

New member
אשמח לדעת בפרטי מי הבנאדם../images/Emo9.gif אני מסכים לגבי..

שאר הדברים שכתבת, את מט"י אני פשוט לא מכיר. אני פתחתי לא מזמן חברת פיתוח משחקים, במטרה לפתח משחק ספציפי. אני מתבסס על כסף מהפקדון של הצבא ועבודות שאני עושה עבור לקוחות שונים(משתדל שזה יהיה כמה שיותר קרוב למשחקים). אני לא חושב שהייתי מצליח לגייס כסף מקרן הון סיכון(או שהייתי רוצה). הסכום שאני צריך, הוא כנראה קצת כבד על אדם בודד, אבל לקחת משקיע בשבילו זה יותר מדי(להכניס מישהו עם דעות ומחשבות נוספות, שבסופו של דבר שולט בתקציב, זה לא תמיד חכם). אם למשל הייתי רוצה לפתח טכנולוגיה חדשנית, דברים שהייתי צריך בשבילם עוד כמה מתכנתים, או אולי לייצר משהו במפעל, אז הייתי מחפש משקיע, ותלוי כמה צריך, אולי הייתי מנסה ללכת גם בכיוון של קרנות הון סיכון שונות. אם המוצר שאני רוצה להוציא הוא משחק, לא הייתי הולך על קרנות הון סיכון(הן לא משקיעות בדברים כאלה בארץ. נכון שאפשר להציג את המציאות בצורה קצת שונה, אבל זו דרך עקומה מדי לדעתי). אם אני בכל זאת צריך סכום שהוא מאה אלף ומעלה, הייתי מנסה להשיג כמה שאני יכול בעצמי(בהנחה ואני באמת מאמין במוצר, כמובן), ובנוסף לזה ללכת לסביבה הקרובה(כמו שכבר כתבו כאן, חברים, משפחה, בנקים), או אם יש מכרים שידועים כמשקיעים פרטיים. אם אין מכרים שהם משקיעים פרטיים - להכיר כאלה. ללכת למפגשים שאליהם מגיעים כאלה. לברר דרך חברים ומכרים. קח בחשבון שלהרבה אנשים בארץ השקעה במשחקים נשמע כמו צרעת. כבר שנים, למרות שכבר מזמן אני חי בזכות התחום הזה, המשפחה שלי חושבת שאני עושה טעות והייתי צריך לבחור בתחום אחר

עצה לאורן

תגיד להם "מה הייתם רוצים שאהיה, רופא או מורה?".... תראה איך הם יודו לך על שבחרת בתחום משחקי המחשב (נאמר בצער רב...)

עורך דין = מקובל?

"עולם ישן" חבל על הזמן. היום רק מנהל משרד עורכי דין צריך להיות מקובל... דרך אגב, רגע של רצינות - בעריכת דין יש כל כך הרבה אפשרויות ונישות שחלקן כל כך גרועות וחלקן כל כך מולחות, ובסופו של דבר, החשיבות היא לא כל כך הלימוד אלא מה אתה לקחת אותו ועשית איתו.

adiel666

New member
הייתי בעצמי במט"י

לפני כשנה לאחר פתיחת חברה יצרתי קשר עם מט"י ונאמר לי להגיע למט"י ברעננה מאחר ושם יש ייעוץ לחברות שמתמחות במולטימדיה ודברים אחרים הקשורים למשחקי מחשב. הגעתי למט"י ברעננה, הממוקמת בתוך צריף קטן ומסכן, שילמתי 150 ש"ח על פגישה של רבע שעה עם המנהל שם כאשר בפגישה הזו לא קיבלתי שום הכוונה אלא רק ניסו לדחוף לי קורסים שעולים הון קטן. long story short, it's a scam.

De-Panther

New member
השאלה היא כמה הקורסים האלה עוזרים. מכיוון שלא

היית בקורסים, אתה לא בהכרח יודע

למעלה