מציאת מקום עבודה

77הדר

New member
מציאת מקום עבודה

שלום! אני מרב"ע טרייה שמחפשת כבר כמה חודשים עבודה בתחומים שונים. אז ישנן משרות פנויות במשרד החינוך וקבלו אותי לכולן, אבל כשאני מעוניינת להתקבל לבי"ח כלשהו כגון תל השומר, אסף הרופא, שניידר וכדו אני נתקלת בחוסר היענות, איני מוזמנת אפילו לראיון. מדוע? האם דווקא בבתי"ח ישנה דרישה גבוהה יותר לניסיון? האם הביקוש שם רב יותר? האם הקבלה שם היא על פי חבר מביא חבר? מה צריך לעשות על מנת להתקבל למקומות הללו?! מתוסכלת... תודה

משהו לא מסתדר לי

כשאני מחפשת עובדים - אני לא רואה היענות. דווקא יש תקנים. אוף!

גם אותי זה מפתיע גם אצלינו בביה"ח התפנה תקן ולא ראיתי מבול של פניות. את מזכירה בתי חולים אבל לא מזכירה באיזה תחום את מחפשת.... בהצלחה איילת

77הדר

New member
תחומי עניין

אני מעוניינת כרגע בתחום השיקום והילדים ופתוחה להצעות נוספות.

4שילה

New member
ואיך מוצאים בקלות במשרד החינוך?

הי הדר אולי תוכלי לספר לי איך מצאת את כל המשרות במשרד החינוך. אני גם מרב"ע טריה ומחפשת בתחום הילדים, אשמח לדעת כיצד לעשות זאת. בנתיים זה לא כל-כך מצליח לי... תודה

טלי78

New member
מסכימה עם הדר

גם אני מרפאה בעיסוק טרייה וגם אני מחפשת עבודה (בתחום הפיזיקלי) ואין לי מושג בקשר לתקנים אבל אני לא מוצאת בתחום...

לשתי הצעירות רק אגיד

שצריך להתחיל איפה שהוא, גם אם זה לא בדיוק מה שרציתן. חייבים להתחיל לצבור ניסיון, ללכת להשתלמויות לבנות את האישיות המקצועית שלכן ואני מבטיחה לכן שיהיה יותר קל למצוא עבודה בהמשך.

Mנטה

New member
כן זה מאוד נכון ובכל זאת

לא כדאי להתפשר על מקום עבודה שיגרום לכן לעזוב את המקצוע מרוב שיהיה לכן רע. להתפשר על תחום או מקום - כן. אבל לא ללכת על דברים שיהיו לכן קשים מדי, או על צוות שלא יהיה לכן נעים בו וכו'.

אבל זה נכון גם כשוותיקים!!

77הדר

New member
השאלה היא על מה מתפשרים?

אני כל הזמן שומעת ממרב"ע ותיקון שמומלץ לעבוד במקומות עם צוות רב מקצועי, הלא כך?! ואת זה קשה למצוא בתחילת הדרך!

אם חשוב לך ללמוד לעבוד בצוות

רב מקצועי - יכול להיות שאת צריכה להתפשר על התחום. למשל להתחיל בגריאטרייה לעבוד בצוות, ללמוד את התחום ואחר כך להתרחב לפיזיקאלי שלא נתחם בגיל, או להתמחות בידיים או בארגונומיה או... מה שתראי לנכון.

Mנטה

New member
אבל יעל, אם היא תעבוד בצוות רב

מקצועי בתחום אחר זה בכלל לא יעזור לה !

Mנטה

New member
למה ?

את חושבת שמי שיעבוד בצוות רב מקצועי וילמד המון על פיזיקאלי, יוכל אחר כך לקחת את הידע הזה לכיוון פסיכיאטרי ?

העבודה בצוות רב מקצועי

יותר קשורה להתנהלות בצוות על היכולת לדווח, על היכולת לאסוף אינפורמציה רלוונטית, על יחסי אנוש, על מאבקי כוח, על היכולת להפריד אישי/רגשי מענייני/מקצועי, על יכולת למקד בעייה ולא לדבר סחור סחור... בכלל לא חשוב באיזה צוות עובדים. חייבים לדעת להתנהל בתוכו. הלמידה הקונקרטית של תחום מסויים בעיני הוא משני אצל מרפא בעיסוק מתחילה. לכל מקום שתגיע, היא תהיה "מתחילה" ולא ממש יודעת דברים שמרפאה בעיסוק יותר מנוסה יודעת. כשאני לוקחת מרפאה בעיסוק מתחילה לעבוד בצוות ממש לא מעניין אותי אם היא יודעת "פיזיקאלי" (כי ברור לי שהרבה אין לה מה להציע, חוץ מקליניקה אחת שעברה מטעם האוניברסיטה - מי יודע מתי, והמון רצון טוב). יותר מעניין אותי אם היא אנרגטית, סקרנית, שואלת, לומדת, מסתדרת עם אנשי הצוות, מסתגלת, עומדת בזמנים ובעומסים אחרים, בלי מניירות וכד'. את העבודה היא תלמד תוך כדי ותחת הדרכתה של מישהי יותר ותיקה. חוצמזה שיש המון אזורי חפיפה בין פיזיקאלי לפסיכיאטרי - תמיד אמרתי ואני עדיין עומדת מאחרי האמירה הזו... אבל זה לשרשור אחר.

Mנטה

New member
לא רואה את זה כך

סיבה טובה לעבוד בצוות רב מקצועי היא ללמוד את כל מה שצריך להשלים כדי להתמחות בתחום מסוים (בשטח, לא בתיאוריה). הידע איך להסתדר עם הצוות הוא משני למטרה הראשית שהיא להפוך לאשת מקצוע טובה. כך בעיני. אבל עזבי, יותר מדי ויכוחים על דף אחד.

1נ ג ב

New member
רוצה לספר מנסיוני

סיימתי את הלימודים לפני כשנתיים ומייד קיבלתי הצעות עבודה בכל התחומים, רובן היו מילוי מקום. בחרתי לעבוד בקופ"ח בתחום הפיזיקלי, כעבור מספר חודשים הסתיימה תקופת מילוי המקום וקיבלתי תקן בתחום הילדים (התלבטתי בין שני התחומים) ובמקביל קיבלתי עבודה נוספת בקופ"ח אחרת שבאזור בו אני גרה גם "נחשבת" יותר. במשך שנה עבדתי בשתי הקופות כשבאחת הריפוי בעיסוק היה מסודר, עם תקציבים, השתלמויות, הדרכה ובכלל עידוד להתמקצעות ובשניה (בזו ה"נחשבת") עבדתי כשהבוסית שלי כלל לא הייתה מרפאה בעיסוק, אלא שונאת מרפאות בעיסוק, כל השתלמות צריך להגיש בקשה ומקבלים תשובה ע"פ המצב רוח שלה, עובדים בצפיפות ולכל רעיון (טפסי קבלה, קניית ציוד וכד') צריך לכתוב לה מכתב ולצפות לחסדיה... בסופו של דבר נשברתי ועזבתי את המקום הזה למרות שהם שילמו יותר ולמרות שאהבתי את מה שעשיתי שם. פשוט נמאס היה לי להרגיש נחותה בגלל המקצוע שלי שהבוסית שנאה... כרגע אני עובדת בקופה שבה התחלתי- נהנת מיחס נורמלי וכבוד למקצוע שלי. מה שרציתי לומר לך זה שלדעתי הכי חשוב זה מקצועיות של מקום ושיעריכו את המקצוע שלנו, מאד קשה להיות חדש במקצוע וגם להלחם על כבוד המקצוע וזכויות בסיסיות שמגיעות לך בעבודה. אל תתפשרי על הדרכה, אפילו בתשלום.ושיהיה בהצלחה!

למעלה