מציאת מקום הולדת אמי

lizab1

New member
מציאת מקום הולדת אמי

אמי כיום בת 80 ומציק לה שאינה יודעת היכן נולדה באיזו עיר. כנראה בסלטינה שבצכיה. האם אפשר לעזור לי לספק את מאוויה? בתודה מימי

ייתכן והדרך הטובה ביותר יהיה לאתר

את רישום עלייתה ארצה. אני מניח שאם היתה מופיעה העיר בתעודות ה"רגילות" (תעודת לידה, למשל) - היא היתה יודעת זאת. בכל מקרה, דרושים עוד פרטים, כדי לנסות ולמצוא כיווני חיפוש נוספים. גם אם אינך מעוניינת בחשיפת פרטים אודות אמך, אשמח אם תוכלי לספר לנו:
מתי עלתה ארצה?
היכן התגוררה לאחר עלייתה?
האם נותרו בני משפחה בארץ המוצא, והאם היו מבני משפחה שנספו בשואה?
האם ידוע על בני משפחה שהיגרו לארה"ב? אם כן - מתי בערך? ארנון

lizab1

New member
מקום לידתה של אמי

תודה על הענות המהירה. שם אמי רבקה מאירוביץ שם אביה יצחק ושם אמה לנה, הם התגוררו בארדוד רומניה.עיירה ליד סטמר. כל המשפחה נספתה בשואה כולם רשומים ביד ושם. אמי היא הבכורה יתר אחיה נולדו בארדוד ואחרי המלחמה היא חזרה ומצאה תעודות לידה של אחיה את שלה לא מצאה לכן היא מסיקה מכך שלא נולדה במקום. היא משערת שנולדה בשנת 1925 בסלטינה שם התגוררו הוריה הצעירים לפני שעברו לארדוד. האם יש אפשרות לבדוק במשרד הפנים במקום? האם הרשומות עדין קיימות? עלינו לארץ בשנת 1949 התגוררנו בתחילה במחנה עולים בבאר יעקב, ולבסוף בחולון שם היא מתגוררת עד היום. מאד הייתי רוצה להפתיע אותה עם העתק תעודת לידה שלה.

סלאטינא ואולי...אקנה סלטינה

כפר בשם סלאטינה שוכן כ - 30 ק"מ דרום מזרח לסיגט (רומניה). לפי ספר מרמורוש אין כל פרטים על יהודי כפר זה. גורלם היה דומה לגורל כל יהודי הסביבה. בין השמות המוזכרים אין מאירוביץ. לפי דברי אימך מדובר בסלטינה שבצ'כיה. יכול להיות שאימך מתכוונת לישוב אקנה סלטינה (Akna Szlatina) שהיא עיר מעבר לנהר מסיגט ואשר שכנה בתקופה שבה מדובר בצ'כיה. באותו אזור יש גם Falu Szlatina. בידי היהודים כונתה העיר סלאטפינה (ראי עמ' 383 בספר מרמורוש). בשנת 1941 היו בה 2537 יהודים מתוך 8941 תושבים. אם אמך אכן נולדה באקנה סלטינה, הרי שלמיטב ידיעתי, רישומי הלידות לתקופה זו מצויים בארכיון הרומני בבאייה - מארה. רוני

למעלה