מציאת מצבה

Novartza

New member
מציאת מצבה

מצאתי באתר מצבה מסוימת שהמקור שלה היא מג'ואיש ג'ן זהו הקישור http://data.jewishgen.org/imagedata/jow ... 55/043.jpg
הייתי רוצה לברר איך אני יכול להגיע לחיפוש של המצבה הזו, כי אולי יש עוד בני משפחה שקבורים שם

אם תוכלו לעזר אשמח

הקישור לא עובד לי. בכל מקרה

אמור להיות כתוב שם באיזה בית קברות צולמה המצבה, ומשם אפשר להמשיך לחפש במאגר או ליצור קשר עם בית הקברות.
&nbsp
ארנון

Novartza

New member
אני מנסה שוב לתת את הקישור

http://data.jewishgen.org/imagedata/jow ... 55/043.jpg

לא כתוב שם שום עיר, ולכן חשבתי אולי לבקש מכאן איך אני יכול לברר על המצבה הנה תמונת המצבה

לא עובד. באיזה מאגר בדיוק נמצא הצילום הזה

ואיך הוא מאונדקס שם בדיוק? אולי תוכל לצרף צילום מסך של דף הרשומה, בטרם לוחצים ומקבלים את צילום המצבה.

Novartza

New member
אין שם שום דבר נוסף

זה לא מאונדקס, זה סתם קישור וזה רק מה שמופיע, חשבתי שבגלל מה שכתוב שם שזה דרך ג'ואישג'ן יש אפשרות לעשות חיפוש, אבל פניתי כי חשבתי שאוכל לקבל עזרה נוספת. או רעיון מקורי אחר

yagury

New member
לאט, לאט לך. תקרא היטב את מה שארנון כותב לך

על כל מקרה, הנה הסבר מפורט עבורך:
אני משער שהתחלת בהרצת חיפוש כלשהו במערכת JOWBR, עם תנאי חיפוש אחד או יותר.
במידה שיש תוצאות לחיפוש, מתקבל דף ובו רשימה של מקומות ישוב בהם נמצאו תוצאות תואמות (בצד שמאל של הדף), ומול כל אחד מהם - מספר התוצאות באותו מקום ישוב.
אם תקליק על מלבן של מספר התוצאות בישוב אזי תקבל את הרשימה הראשונית של התוצאות. כבר כאן אתה יכול לראות בחלק הימני התחתון של כל תוצאה שני לינקים נפרדים, האחד אל פרטי התוצאה הספציפית והאחר אל פרטי בית העלמין! גם אם תקליק על פרטי התוצאה הספציפית, תקבל בצד ימין למטה את אותו קישור אל פרטי בית העלמין.

ולזיהוי המשפחה

רבי יצחק מקאליש הנזכר על המצבה, הוא בן רבי אהרן אריה בן רבי מאיר הגדול מפרימישלאן.
בנו של רבי יצחק - יחיאל מיכל, נקרא בפי החסידים ר' מיכלי מלמד.
ר' מיכלי היה נשוי לבתו של ר' אהרן מברצ'יבה.
&nbsp

yagury

New member
מנפלאות העיסוק בגינאלוגיה: אני העליתי את התמונה הזו!

לאחר חילופי מסרים ביני ובין Novartza הסתבר שתמונת המצבה הנדונה היא מהכפר Arbora, הנמצא כ-10 ק"מ מדרום לעיר Radauti (רדאוץ), במחוז Suceava (סוצ'אבה) אשר בצפון רומניה.
כפר זה הוא מקום הולדת אבי חיים יורגראו (Jurgrau) ז"ל, אחיו ואחותו. הוא גם מקום הולדת סבתי (רייזל האס - אם אבי), ושם קבורים אבי סבתי שמעון בן יהודה-יעקב האס וכן אמו מרים בת יוסף-יצחק לבית יודנפרוינד. יתכן וקבורים שם קרובי משפחה נוספים, אך בזמננו ניתן לזהות שם רק כ-80 מצבות מתוך כ-500 מצבות שהיו בבית עלמין זה במקור. היתר נפלו כנראה.
את צילום המצבות ביצע לבקשתי בונדי שטנצלר באחד מביקוריו באזור (אותו בונדי שצילם את רוב בית העלמין של רדאוץ), אני פיענחתי את הצילומים והעליתי את המידע ל-JOWBR של JewishGen.
וכעת אבקש קישור אל המאמר בו נכלל הצילום המקורי.
שבוע טוב!
יוסי יגור

Novartza

New member
המון תודה רבה

קודם כל ברצוני להגיד תודה ליוסי, ההדרכה שלו היתה ממש מעולה וכשמסבירים לי לאט אני משתדל להבין מהר, וככה הצלחתי למצוא את המצבה המדובר באתר של ג'ואישג'ן,
אני בסך הכל חיפשתי אם יש שם עוד מבני המשפחה הזו, אבל כמו שיוסי הזכיר יש שם רק 73 מצבות מתוך 500 ואפילו את מצבתו של אביו של יחיאל מיכל נשוא המצבה לא מצאתי שם.
כפי שכבר כתבתי זה לא מאמר ולא שום דבר מחקרי זה בסך הכל לינק שאחד נתן אודות המצבה הזו שקשורה לאבי המשפחה של נשוא המצבה. אבל הוא לא מרחיב שום דבר אפילו לא מאיזה עיר וכדומה, איך הוא הגיע למצבה הזו גם אני בעצמי לא יודע. רק נותן לינק לתמונה של המציבה

אבל תודה רבה גדולה ליוסי יגור

למעלה