מציאת מעגל מכוון בעזרת DFS

בחישוביות אני לא אמור להוכיח נכונות

של אלגוריתמים. מספיק עשיתי את זה בקורס אלגוריתמים. אם לבודק היה מספיק שאני ארשום שהשתמשתי בוריאציה של BFS שמופעלת מכל צומת, אז לא נראה לי שצריכה להיות לו בעיה עם וריאציה על DFS כמו ש ahab הזכיר. רק צריך להראות לו שאכן קיימת כזאת. חוץ מזה - מה יש לי להפסיד?

vinney

Well-known member
מה???

מה זאת אומרת אתה לא אמור להוכיח נכונות אלגוריתם? אתה נותן אלגוריתם, מי מבטיח לך שלא טעית ושהוא נכון? אם אתה מסתמך על אלגוריתם שמופיע בחומר הלימוד - מילא. כל השאר - חובה להוכיח נכונות. אם אתה אומר שהשתמשת ב"וריאציה" של BFS, זה בכלל לא מספיק. אני יכול להגיד שהשתמשתי בוריאציה של BFS לפתרון בעית סוכן נוסע בP, אז מה, זה נכון? תראה את הוריאציה, ותוכיח שהיא נכונה, אחרת אין לך שום זכות להשתמש בה. אם אני הייתי המרצה שלך, הייתי מוריד לך חצי מהנקודות, רק על הלך המחשבה הזה
(מישהו פה ניסה לשכנע אותי לחשוב משהו טוב על טכניון מוסד השינונים? הרי ההוכחה...) ולהפסיד כמובן שאין לך הרבה

באמת תתחיל להוכיח נכונות?

באמת תתחיל להוכיח נכונות של אלגוריתמים לא ממש פשוטים במבחן בקורס חישוביות? במיוחד אחרי שאמרו לנו במפורש לא להתמקד בדברים כאלו אלא יותר בלהראות מדוע רדוקציות שאנחנו עושים הן תקפות וכו'? הלוואי שהטכניון היה מוסד לשינונים - בפועל, הקשר בין המבחן לבין מה שנלמד בהרצאות הוא הרבה פעמים מקרי ביותר, כך שאין לך מושג ממש מה לשנן.

vinney

Well-known member
דווקא שיננת

לא במודע, אבל הסתמכת על מה שחשבת שלמדת בקורס אחר, במקום פשוט לכתוב אלגוריתם פשוט (כמו שהמרצה התכוון, מההערה שלו). גם אם למדת כזה אלגוריתם (ואני בספק), המטרה של לימודים אקדמאים היא לא שתזכור כל אלגוריתם שאי פעם תתקל בו, אלא שתדע לבנות אלגוריתם. ואת זה לא עשית, ולא נדרש ממך פה משהו ממש ממש מסובך - רק לזכור : מעגלים => BFS, מינימלי => מכל צומת + השוואת תוצאות, זהו, זה הכל. לשחזר מזה אלגוריתם תוכל תמיד, ולא רק אלגוריתם שנדרש ממך, אלא הרבה ואריאציות עליו.

ahab

New member
די, vinney...

צריך להוכיח את מה שנדרשים להוכיח. אם ההנחיות הן שלא צריך להוכיח כל פיפס, אלא שאפשר להסתמך על דברים שנלמדו (ואלה, פחות או יותר, ההנחיות במבחן בחישוביות), אז לא צריך לתת הוכחה פורמלית לכל שטות (מקסימום נותנים הסבר משכנע כדי שהבודק יבין שאתה יודע מה כתבת, ושלא סתם זרקת משהו).

DadleFish

New member
זה כבר תלוי במרצה שבודק את המבחן.

המבחן האחרון שעשיתי היה "פרקים במדעי המחשב התיאורטיים" בתואר השני. לכל הדעות, לא מדובר בקורס בסיסי באלגוריתמיקה - ובכל זאת, בכל מקום שכתבנו אלגוריתם וטענו לגביו איזושהי טענה - היינו צריכים להוכיח את נכונות הטענה מההתחלה ועד הסוף. אם המרצה לא היה פורמלי כל כך, אולי אפשר היה להסתפק בנפנופי ידיים... אבל כשהמרצה מקפיד על כל פיפס - ובצדק לדעתי - יש להוכיח הכל. זוהי המיומנות הנדרשת ממי שעושה תואר שני או קורס ליבה מתקדם כמו חישוביות.

vinney

Well-known member
עובדה שהורידו לו על זה נקודות

אם אתה מסתמך על חומר הלימוד, זה בסדר, אני לא אומר להעתיק הוכחות מהספר. אבל להגיד ש"למדנו פעם אז זה נכון", כשלא באמת למדנו פעם, זה כבר בעייתי. גם אם אלגוריתם כזה באמת קיים (כמו שהראת), זה עדיין לא אומר שמי שכתב בבחינה שהוא קיים באמת יודע להראות אותו (ועובדה שלא), ולכן נדרשת ההוכחה.

DadleFish

New member
זה נכון, אם"ם

באמת היה אלגוריתם כזה, והוא נלמד, והוכח בקורס אלגוריתמים. כך למשל לא תידרש להוכיח שהאלגוריתם של KRUSKAL הוא נכון או פולינומיאלי - אבל אם אתה טוען שאפשר להכריע בעיה באמצעות אלגוריתם לא ידוע - אתה חייב להציג את האלגוריתם, להוכיח שהוא נכון, ולהוכיח שהוא רץ בזמן פולינומיאלי.

ahab

New member
תשמע..

לגבי הערעור, זה נראה מאוד פשוט: אתה צריך להראות שלמדתם את זה באלגוריתמים. הדרך הכי טובה שהצלחתי לחשוב עליה היא: 1. מצא קלסר אלגוריתמים בבוידם, ופתח אותו. 2. לכל עמוד בקלסר 2.1. בדוק האם האלגוריתם המבוקש כתוב בעמוד 2.2. אם כן, סיים, ופלוט את מספר העמוד. 3. סיים, ופלוט "נו, טוב... הלכו 5 נקודות"

ahab

New member
oops, תיקון...

קראתי שוב את ההודעה המקורית שלך. אם הבודק רק טען שטעית באלגוריתם (BFS במקום DFS), אז יכול להיות שיש לך עילה לערעור, מכיוון שעושה רושם שיש ואריאציה על DFS שמבצעת את הנדרש.

סוף סוף מישהו מבין על מה אני מדבר.

כי הבודק בהערה שלו לא רשם לי "איפה ההוכחה לנכונות האלגוריתם" או "היית צריך לתאר במדוייק את הוריאציה" אלא פשוט הקיף בעיגול את המילה DFS שרשמתי, והחליף אותה ב BFS, וכתב "צריך להריץ מכל צומת!".

vinney

Well-known member
תבדוק בחומר לימוד של אלגוריתמים

אולי מה שתמצא שם זה וריאציה של BFS, ולזה הוא התכוון?

לא מצאתי.

מה שכן מצאתי זה שבשיעורי הבית שלנו באלגוריתמים היינו צריכים לתכנן וריאציה על DFS כך שתבצע מיון טופולוגי על גרף (וזה כמובן בלתי אפשרי אם יש בגרף מעגלים מכוונים) ולכן באמצעות וריאציה דומה לזו, אפשר למצוא את המעגל הנ"ל.

sneaker

New member
V4

תריץ מכל צומת DFS מוגבל עומק מ עומק 1 עד
. עבור כל הרצה תמיין את כל המעגלים שקיבלת והמעגל אם האורך הקצר ביותר הוא המבוקש.(אם מצאת מעגל או יותר עבור DFS עם עומק K אין מה להמשיך לעומק לK+1 ). נניח ש DFS לוקח V*V אז סיבוכיות V פעמים עבור כל עומק V פעמים עבור כל צומת סה"כ V*V*V*V

למעלה