מציאת מספר טבלאות

Zeliran

New member
מציאת מספר טבלאות

איך אני יכול למצוא כמה טבלאות קיימות במסד נתונים מסויים? ואיך ניתן גם למצוא את שמותיהם של הטבלאות?

yaakov77

New member
ישנה טבלה

נסתרת שמכילה את שמות כל הטבלאות והשאילתות. תבטל הסתרת טבלאות מהגדרות התוכנה.

Zeliran

New member
ממ...

איפה האפשרות הזאת בדיוק? חיפשתי באפשרויות אבל לא מצאתי...

Zeliran

New member
../images/Emo41.gif שאלה..

מצאתי שאפשר להשיג רשימה של כל הטבלאות בעזרת הקוד הבא:
public DataTable GetTables(OleDbConnection conn) { conn.Open(); DataTable schemaTable = conn.GetOleDbSchemaTable(OleDbSchemaGuid.Tables, new object[] {null, null, null, "TABLE"}); conn.Close(); return schemaTable; }​
אבל אני לא מבין מה אני עושה עם schemeTable בסופו של דבר... כי בעצם אם אני רוצה להוסיף ל ListBox את כל שמות הטבלאות, איך אני משתמש ב schemeTable כדי להשיג את השמות?

yaakov77

New member
תשובה

כלים > אפשרויות > כרטיסיית תצוגה > סמן V ב-אובייקטים מוסתרים ואובייקטים של המערכת.

Zeliran

New member
../images/Emo41.gif אוקיי, אז עכשיו עוד שאלה.. ../images/Emo3.gif

אני מנסה להכניס למשתנה מסוג string את הטקסט של item מסויים ב listBox, אבל כשאני מנסה:
string txt = list.SelectedItem.Text;​
אז אני מקבל את השגיאה
Object reference not set to an instance of an object​
כאילו בכלל לא נבחר שום Item.. מדובר ב ASP.net

eofek

New member
זה אומר

ש SelectedItem הוא NULL, כלומר לא נבחר שום דבר בזמן שניגשת.

eofek

New member
תריץ בדיבאג עם Breakpoint על

השורה המדוברת, ותסתכל ב WATCH מה מכיל list.SelectedItem. תסתכל גם מה מכיל list.SelectedText

gilad g

New member
אמרת שמדובר ב-ASP.NET?

תחת איזה אירוע אתה מריץ את זה? button_click?

gilad g

New member
זאת לא אמורה להיות הבעיה...

תנסה לבדוק ב-Trace האם משתנה ה-Form של ה-Listbox מופיע...

Zeliran

New member
../images/Emo35.gif

לא ממש הבנתי מהו בכלל משתנה הForm ובכלל איך לבדוק זאת... ובכל מקרה, נסיתי גם בפרויקט אחר לגמרה, עשיתי את אותו הדבר.. ועדיין יש את אותה הבעיה.. אני מנסה את הקוד למשל:
Response.Write(list.SelectedItem.Text)​
ואני עדיין מקבל את אותה הודעת שגיאה.. מוּזר...

Zeliran

New member
Layout Table עושה בעיות...

טוב, אז מצאתי את הסיבה לבעיה הקודמת... כאשר סימנתי item בתוך listBox ואז מלשל רציתי לעשות איתו משהו... אז קיבלתי הודעת שגיאה כאילו בכלל לא בחרתי שום item.. טוב, אז מצאתי מה הבעיה... אני מקבל את השגיאה הזאת רק מתי שה listBox נמצא על Grid Layout Panel, שהוא פקד html... אז בגלל שהוא פקד html זאת הסיבה שאני מקבל את השגיאה הזאת? איזה פתרון אתם מציעים? כי אני פשוט משתמש ב layout panel הזה בשביל לצבוע חלק מהרקע.. אז אם יש תחליף ל layout panel או שיש דרך לפתור את הבעיה... אני אשמח לשמוע...

למעלה