מציאת מינון מתאים

chicoes

New member
מציאת מינון מתאים

אז אחרי ש LA60 לא ממש השפיע עלי יותר מ 3 ומשהו שעות, החלטתי לנסות קונצרטה. הלכתי לנוירולוג וקיבלתי מרשם ל 54 מג (שוקל 80 קג)
ריטלין רגיל אני לוקח 2 וחצי כדורים שמספיקים לי לכשעה וחצי שעתיים.

לקחתי היום בפעם הראשונה את הקונצרטה ואלה הממצאים: בהשוואה ל LA, את הקונצרטה התחלתי להרגיש אחרי כרבע שעה לעומת כשעה עם ה LA.
לקחתי ב 10:30 בבוקר וההשפעה התפוגגה לגמרי בסביבות 3 ומשהו , אבל...

ההשפעה הרגישה לי חלשה מדי מההתחלה. אני מרגיש שהראש עדיין לא ממש ב ZONE הרצוי ואני מרגיש שצריך עוד מיקוד. בקיצור, ה 2.5 כדורי ריטלין רגיל נתנו לי תחושת מיקוד חזקה יותר.
בנוסף, אני כן הרגשתי רעב ואין לי את תחושת היובש בפה שהייתה לי עם הריטלין. גם מזה אני מסיק שכנראה המינון עדיין נמוך מדי. עוד דבר הוא שעדיין מדי פעם הייתי נכנס למצב של בהייה כזאת לכמה דקות(חולם בהקיץ אם תרצו לקרוא לזה ככה) וזו עוד סיבה שבגללה אני מסיק שהמינוך נמוך.

אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות עכשיו? הרי אין טעם שאמשיך לקחת 54 מג אם האפקט חלש מדי לטעמי. לדעתי אני מרגיש שאולי תוספת של 27 מג או אולי אפילו 36 תעשה את העבודה ככה שיצא 81 או 90 מג. האם ניתן יהיה לקבל מהנוירולוג מרשם לנגיד 5 או 10 כדורים של 27 או 36 מג כדי לבדוק את ההשפעה? או שאני צריך לחכות עכשיו חודש בשביל זה? (מה שאני מאוד מקווה שלא)

zivadina

New member
כדאי לשוחח על הכל עם הנוירולוג

אינני בטוחה שהוא יוכל לתת לך מרשם נוסף לפני שעבר חודש.
(אולי הוא יוכל, אבל הרוקח לא יסכים לתת, אני חוששת)

כאמור, ברוב המקרים, המינון קשור למשקל ולגיל.
וצריך לזכור, שהמטרה היא לקחת כמה שפחות כדי להרגיש מרוכז.
שתי תופעות הלוואי שציינת אכן מחשידות שמדובר במינון נמוך מדי.
קונצרטה 54 היא מנה של 15 מ"ג.

chicoes

New member
תגובה

אם ה 54 מ"ג לא מספיק לי, מה הטעם של הנוירולוג לתת לי לחכות חודש? זה לא כמה ימים, זה להשאיר אותי חודש שלם בלי כדורים אפקטיביים. זה כאילו שהוא לא נתן לי כלום כי אין לי טעם לקחת את הכדורים אם אין השפעה. הרי הוא נתן לי 54 כי הוא שיער שזה אמור להספיק אבל גם יכול להיות שלא. מה, הייתי אמור לבקש ממנו 72 למרות שלא ידעתי אם יש צורך ב 72 בכלל? זה לא נשמע הגיוני.

בנוסף, נאמר שהוא נתן לי, איזה סמכות יש לרוקח לא לתת לי מרשם באישור הנוירולוג? הרוקח הוא לא זה שמטפל בי ויודע מה אני צריך או לא.

מדוע כמה שפחות אמור לגרום לי לריכוז? הרי ה 54 לא גורם לי לריכוז הרצוי. אולי עדיף לקחת קודם 54+18 ולראות את ההשפעה ואז במידת הצורך לקפוץ ל 54+27

zivadina

New member
יש תקנות מאוד חמורות של משרד הבריאות

והרוקחים מקפידים עליהן כדי לא לאבד את רשיונם. אחת התקנות היא לא לתת ריטלין לפני שעברו 30 יום מן הלקיחה הקודמת בבית המרקחת.

chicoes

New member
הנוירולוג אישר לי

תוספת של 30 כדורים 18 מ"ג. עדיין לא הלכתי לבית המרקחת לקחת. זה כנראה יקרה מחר. מקווה שלא יעשו לי בעיות.

chicoes

New member
לא עשו בעיות

שאלו קצת שאלות אבל בסוף נתנו לי 30 כדורים

zivadina

New member
יופי! זה לא מובן מאליו

למעלה