יופי! הגענו לכברת דרך ידידי
הסכמת איתי עכשיו. אני אמרתי שכאשר אני מקבל מודל אני מקבל א-ו-ת-ו בהכרח כאובייקטיבי, וכך גם אתה. לכן מפה נובעת המסקנה שרק אם יוצאים מנקודת הנחה שהוא נכון <<שזה יכול להתקיים רק אם יכולה להתאפשר תיאוריה אחת בעולם הזאת, מה שלא קורה>> אז הוא בהכרח אובייקטיבי. מכיוון שזה לא כך, המודל עצמו הוא סובייקטיבי ונבחר על ידי האדם לפי תפישת העולם שלו. הוא אומנם חושב שהמודל נכון, אבל הוא לא בהכרח. "לשם השוואה, אני עשוי לטעון ש"יופי" הוא מושג סוביקטיבי, ולכל אדם (או שימפנזה) קריטריון יופי שונה ותקף. במקרה זה קבלת ההגדרה הזאת היא כמובן סובייקטיבית, אבל גם התוכן שלה נותן ערך סובייקטיבי למושג ה"יופי". בעצם, ההכרעה לקבלת כל מודל שהוא היא תמיד סובייקטיבית."-מודל שמראה על סוביקטיביות. "חוץ מזה, הטענה ש"לא קיימת מציאות אוביקטיבית" היא תרתי דסתרי, שהרי עצם מושג ה"קיום" מניח שיש מציאות בה קיימים דברים."-זהו עוד מודל שגם הוא סובייקטיבי. "ובאשר ל"אמת", גם היא, מעצם הגדרתה, אוביקטיבית (אחרת אין למושג כל משמעות) אבל קיומה של "אמת" (בניגוד ל"מציאות") כלל אינו נסמך על מודל כלשהו, משום שמדובר בתכונה של משפטים בעלי משמעות בשפה, ולא בתכונה של העולם החיצון."-למען האמת גם זה מודל סוביקטיבי, שכן אנחנו בוחרים להאמין שיש אמת, אבל אנחנו לא בטוחים בכך.. לא סתרת כלום.