מציאות שהיא סיוט

latebloomer66

New member
מציאות שהיא סיוט

ההורים הם צועקים עליי בטלפון שאני לא אגיע הביתה וכשהם מדברים עם צוות ההוסטל אז אחר כך הם תמיד נהיים נגדי וכעוסים יותר במקום להגן עליי.יש פה הורים לדיירים שדואגים ובאים ולוקחים ונוסעים אבל שלי לא רוצים להתעסק איתי לדאוג לענייני הבריאות שלי נמאס להם לשמוע אותי הם אוהבים לאיים שלא אגיע הביתה ותמיד מציבים משהו ואומרים שנמאס להם לשמוע ממני.אבל אני רואה דיירים אחרים ואיך שהם מתנהגים וההורים לא דוחים אותם כמו שדוחים אותי.וההורים של הדיירים עושים הכל עבורם חוץ ממני.ועכשיו שוב קיבלתי אזהרות שלא אגיע לסופש הביתה כי זה נחשב פרס.אבל היחס הזה לא מתאים ואין לי למי לפנות כי גם בהוסטל מפנים לי גב.אתמול בלילה עליתי לחדר כש4 מדריכים צעירים כבר שכבו אחד על השני צחקו ועשו שטויות ואני שונאת את העדר העזרה שהם נותנים.הם לא רציניים.ורק כשקורה משהו כשדייר מתפרץ כשדייר צועק אליהם כן מתייחסים אליו אבל לי אומרים שאני נינוחה ורגועה מבפנים זה בכלל לא ככה.כשאני באב לרופאה הם רואים אותי ואומרים בסדר גמור בגלל שאין לי הבעת פנים ושולחים אותי בלי טיפול אבל מבפנים אני מתפוצצת מכעס מכל הרשלנות הזו ועכשיו פרצתי בבכי כבר כשאמרתי שלדיירים אחרים קונים נעליים והלבשה במאות שקלים ולי לא.וזה מכאיב לראות ששוכחים ממני גם כשאני מסתגרת בחדר וגם כשאני כבר בסלון גם שם.

רואה 6 6

New member
אני כלכך לא בקיאה בענין,אך האם יש לך אפשרות

לדבר עם עובדת סוציאלית?

latebloomer66

New member
יש פה עוסית רק ש...

לדעתי הם לא עושים את העבודה שלהם.רק מכבים שרפות כשצריך ומתעסקים בשטויות במקום לקדם.אני לא רואה כאן שעושים תהליכים ליציאה מההוסטל.אין פה שום סיפורי הצלחה.

רואה 6 6

New member
אבל את צריכה לדבר עם מישהו על הצרכים שלך

שתעזור לך לתקשר עם ההורים וכד'...

רואה 6 6

New member
אבל את צריכה לדבר עם מישהו על הצרכים שלך

שתעזור לך לתקשר עם ההורים וכד'...

arana1

New member
ברור שהיא צריכה אלא שאין לה עם מי

יש כאן גם שרשור אחר שמדבר על המצב השואתי במוסדות כאלה
אין טעם להתעלם מהעובדה שיש לא מעט אוטיסטים שנמקים במקומות האלה

dina199

New member

shavririt

New member
גם לדעתי צריך להיות מישהו..

שיתווך בינך להנהלת ומדריכי ההוסטל, כי את מנסה להסתדר לבד ולא משוחחת כנראה על הקשיים.
אותו מישהו (עו"ס או יועצת וכו' שנמצאים או מגיעים אליכם) יוכל גם לתווך בינך להורים.
משהו בינך להורייך לא מסתדר וצריך לעזור כי בוודאי זה מצב שהתפתח בגלל חוסר תקשורת והבנה הדדיים.
קשיים שאינם נפתרים זה באמת כואב ולא צריך לקרות.
הביגוד למשל, זה אמור להיות על חשבון ההורים או ההוסטל? ומדוע לא הולכים איתך לקנות שיהיה לטעמך ובמידתך?
אגב, גם בעניין הנקיון שסיפרת עליו לא מזמן בנוגע להוסטל, מישהו צריך לדעת על כך ולטפל בעניין.
והאם אין לכם תורנויות נקיון וסדר שהדיירים בהוסטל מבצעים ואחראיים לכך?
איך הדברים עובדים אצלכם ארגונית וחברתית?

latebloomer66

New member
הביגוד/הלבשה + הנעלה הוסטל מקבל תקציב

ההוסטל חייב לספק לדיירים הכל.ואני רואה איך שהם קונים רק לבנים ולבנות לא.הם חייבים הם מקבלים תלושים אבל הם מחביאים את זה טוב טוב ומצליחים להתחמק כל הזמן.אני צריכה לבוש כי עליתי במשקל.כל הדיירים כאן עלו במשקל מאז שנכנסו להוסטל.אני נאלצת ללכת עם מכנסיים שיש עליהם כתמי אקונומיקה שהם קטנים עליי ולא נוחים כבר שנתיים והם חייבים לקנות לפחות פעמיים בשנה לספק גם הלבשה והם לא עושים את זה.אבל קורה מצב שאני רואה איך דיירים כולל אני נראים מוזנחים,מרושלים כולל המצב בגדים והמחסור בגדים ומצב כללי.ההוסטל מקבל תלושים.ורק אתמול הבנים קיבלו נעליים בשווי 250 ש"ח לאדם וזה באמת מקומם.איפה הכסף נשאלת השאלה.כי הם מקבלים תלושים.אנחנו 20 ומשהו דיירים אבל כמעט רוב הדיירים לא מקבלים.ביגוד וצרכים בסיסיים אחרים.וזה בית אקשטיין גבירותיי ורבותיי.מחביאים תקציבים שומרים ומעלימים בדיוק כמו בממשלה שלנו.הצביעות חוגגת.והבית שבו אנו גרים הוא מוזנח,מלוכלך מסריח.יש פה דיירים שעושים את הצרכים שלהם במיטה ועל עצמם ועדיין לאותה אחת לא קונים ביגוד.ויש עובש ונמלים וג'וקים.והנה אני כאן כמעט 3 שנים והם אף פעם לא קנו לי נעליים ההוסטל.

dina199

New member
תנסי להתלונן לנציב תלונות הציבור.

היום אפשר לעשות את כל התלונות דרך אינטרנט.
אולי לפנות גם ליצחק קדמן. אולי הוא יוכל לעזור.

dina199

New member
הוא מנכ"ל המועצה לשלום הילד

ומטפל בילדים.
אני פשוט חושבת שהוא יכול לדעת לאן להפנות אותך.

dina199

New member
חבל מאוד כי ,המדריכים הם אלה שאמורים

להיות המתווכים. לשם מה בדיוק ההוסטל קיים ? (שאלה ריטורית )

latebloomer66

New member
...

כולן בנות חוץ ממדריך אחד בן.אבל אני באמת לא מבינה את זה אנחנו כל היום נאלצים להיות בחדרים או מול הטלוויזיה פשוט כי אין לנו משהו לעשות עם החיים וצריך.מטרות טובות אמיתיות ומקדמות אבל אין אנחנו משועמים וזו הסיבה שרע לנו.כי גם המרכז תעסוקה מאוס ומתסכל להדביק כל יום במשך 6 שעות אנו נאלצים כל השבוע כל השנה לעשות אותו אותו הדבר בעבודה חזרתית משעממת מעצבנת ומנוונת. במשך שנתיים שלוש ומרכז התעסוקה טוען שהוא מקום הכנה לבחוץ אבל הם עסוקים בבלגנים שלהם ובכל החרטא ואני מתפספסת וזה מכאיב לי כי זה לא שאין שאיפות אני פשוט לא רואה איך מציאות של לחיות טוב מתחברת עם הוסטל כזה שלא באמת דואגים לאיכות החיים והאושר שלנו.מה עם ההגשמה העצמית והכל?למה להיות בקיבוע של מרכז עבודה מוגן שמרוויחים בו 80 שח לחודש?גם לנו יש אותם רצונות ורעב לחיים כמו למדריכים בני ה20 שמרוויחים כמה אלפים כל חודש.פשוט אותנו מותר להזניח אבל להם מותר לחיות בטופ לאכול לנו מהאוכל להעיר הערות קטנוניות ולעצבן אותי בטיפשות הזו שלהם.זה שהם סטודנטים אני לא רואה שהם כאלה חכמים והם תופסים מעצמם הרי.מדריכה אחת מעידה על עצמה שהיא בוגרת ואומרת על מדריכה אחרת מאחורי גבה שהיא לא בוגרת בפניי הבוסית שרק שמה לב שהיא מעסיקה בני 20 בעיקר.להדביק סלוטייפ על ניילון ובשביל זה לקום מהמיטה כל בוקר?כשאין שום אופק.וזה נגרר לשנים

nirity1

New member
אני גם חושבת

שאת צריכה לפנות לעו"ס אם יש בהוסטל .
לא הבנתי מה המדריכים עשו ?

latebloomer66

New member
צריך מישהו נייטרלי מבחוץ

שלא יתערבבעם הצוות.כי כולם נהיים פה חברים של כולם.באה לפה מנתחת התנהגות לנתח התנהגות של דייר אוטיסט מסויים אבל שוב ראיתי אותה יושבת ומבלה עם המדריכים לתול הלילה והבנתי שהיא מתוך בית אקשטיין ואני חושבת שהיא ישבה ונהייתה גם סוג של חברה שלהם.צריך גורם שלא יתערבב איתם רגשית ישמור מרחק ויהיה מקצועי.הפסיכולוג שיש לי עכשיו רואה שאין הטבה במצבי והשך הטיפול לא בטוח בגלל שהמצב שלי לא משתפר והוא שואל אותי למה אני באה לטיפול.ובמקום לתווך ביני לבין ההוסטל הוא בטח ידבר עם העוסית על המשך הטיפול.הכל נראה לי מאוד צבוע ואני יודעת שכולם אוהבים להתלחשש ולדבר והם המדריכים תמיד בחבורות שלהם יוצאים לצד לדבר בחוץ,לעשן,

schlomitsmile

Member
מנהל
אל תוותרי
טוב שאת כותבת כאן, אבל זה לא מספיק.
אם תכתבי את מה שכתבת כאן, לגופים שבקישור ששלחתי,
אני מאמינה שזה יתחיל לגלגל משהו

למעלה