מציאות כחלום

הצופה.

New member
ועוד משהו ../images/Emo13.gif

אם מליארד וחצי סינים לא טועים.. אז למה אין להם זכות הצבעה???

מו שיקו

New member
וואלה יופי

אני מת על ההתחכמויות שלך.. ואם היתה להם זכות הצבעה אז הם היו טועים? אתה התחלת לשחק משחקי מילים, שיהיה לך לבריאות,אני אוהב אותך עם המשחק ובלי המשחק הזה. אבל דאגה לעתיד, לילדים,לדורות הבאים,אצל חלק מהאנשים הפכה לייעוד שהביצוע שלו לעיתים כרוך בהסכמה לחיות חיים עלובים,בלי לטעום מתענוגות החיים,והכל לשם הגשמת הייעוד הזה,אני חושב שאנשים כאלה חיים עם מטרה מאוד מקודשת,וזה מה שנותן להם את הכח להמשיך לחיות ולהתמיד בהגשמת המטרה.אבל בין זה לבין לומר שהם מאושרים וטוב להם כי הם חיים את ההוה יש עוד מרחק.

הצופה.

New member
תראה משו מתחום הפיננסים

משקיע לטווח ארוך הוא ספקולנט שטעה בהשקעה לטווח קצר כל עיסקה שאנו מבצעים אנו רוצים להרויח מייד ולא בטווח הארוך מכיון שהעתיד אינו ידוע לפני ביצוע עיסקה יש להחליט ..כמה אני מוכן להפסיד על מנת לזהות את העתיד..או מה שנקרא מושג ה DROWDOWN כמה אני מוכן שהשוק יילך נגדי לפני שהוא מחליף כיוון והולך לטובתי..אחרת אתה נקלע לשיטת מסחר שנקראת שיטת המסחר הקאטולית שיטה בה אתה נכנס לעיסקה לעולם אתה לא מסופק כשאתה מרווח 10% אתה רוצה 20 ושאתה מופסד 10% אתה אומר שאתה לא יוצא מהעיסקה עד שאתה לא חוזר לפחות לכסף ההתחלתי שהשקעת ..בקיצור לעולם אתה לא יוצא מהעיסקה..דא 95% מהאנשים בעולם סוחרים לפי השיטה הזו ולמה?.. כי קשה להם להחליט ולשנות כיוון קשה להם לעמוד מול הראי ולהודות בטעות כי לפעמים אתה פשוט נמצא בטרנד הלא נכון והמסלול הוא חד כיווני וההשקעה שלך תלך לאבדון (מה שקורה בדר"כ) ולכן..או שאתה אומר שהשוק תמיד צודק(לכן מליארד וחצי לא טועים רק אני יכול לטעות מולם וגם אם אני צודק אני ישלם על הטעות שלהם) או שאני מלמד את עצמי להיות גמיש לא להיות תקוע בעמדותיי ולשנות את מחשבתי בהתאם לשוק..וגם מלמד את עצמי להחליף את המחשבה במהירות שלא להפוך לחתונה קאטולית.. אחרת אני הופך משקיע לטווח ארוך "בכוח" ולמה סיפרתי לך את כל הסיפור.. כי לחיות(רק) למען הילדים ..זהו חוסר יכולת לעמוד מול הראי ולהודות בטעות(דרך חיים,עבודה,אהבה)..לפעמים זה נוחות עצלנות חוסר אנרגיה ונכון לפעמים זה גם סביבת חיים קשה ולפעמים זו מציאות שנכפית אבל שאתה מודע ל DROWDOWN ואו לנקודה שבה אתה משנה את דעתך אתה כבר לא משקיע לטווח ארוך אתה יודע להודות בטעות אתה יודע להיות גמיש אתה יודע. ובכך אתה חיי לא רק למען הילדים אלא גם למען הילדים

קרמבובת

New member
מנקודת מבט כזאת..

הכל מישתנה, אתה כבר לא חי חיי סבל ומחכה לתגמול מתישהו בעתיד.. אלא נהנה גם ממה שאתה עושה כעת, ובתוך תפישה שכזאת, גם הילדים מן הסתם משנים את שמם מנטל לתגמול . כל פעם שאני חורקת שיניים ומתאמצת למען הבית, למען הילדים, חוסכת מעצמי כל מה שהייתי רגילה לו לפני הילדים...אני נזכרת..ועורכת השוואה- מה הן ההנאות הקטנות האלה לעומת הילדים שלי..והעושר הפנימי שאני יכולה להעשיר אותם רק בעצם ההשתדלות שלי בשבילם..העשייה מתוך השמחה הזאת..שווה פי אלף מעשייה מתוך הכרח. בעלי יעיד, וכך גם חברה או שניים קרובים...שגם בתוך השגרה והאפור..אני מוצאת את הזמן ליצירתיות ואת האנרגיות ליוזמות חדשות..ככה שלא באתי להגיד שגידול ילדים ודאגה לעתידם בלבד יכולים לספק אותי...מצד שני אני נהנית כל רגע כשאני רואה וקוצרת את הפירות מיום ליום. טפו טפו
קרמבו

מו שיקו

New member
תראה צופיף

אין לי מושג מאיפה אתה מביא את ההגדרות שלך על השקעה לטווח ארוך או טווח קצר,אבל תיקח בחשבון שאולי אתה לא צודק.יש לי הרגשה שאתה מביט על כל העניין בעיניים ישראליות,שהן קצת מוגבלות לטעמי. אם למשל חברה יפנית בנתה כביש בתאילנד,וכיסוי ההשקעה שלה מותנה בגבית דמי שימוש בכביש, והחברה מחשבת שההשקעה תכוסה לאחר 7 שנים, אז איפה כאן הטעות הספקולטיבית של ההשקעה לטווח קצר שאתה מדבר עליה? אתה אומר ´כל עיסקה שאנחנו מבצעים אנחנו רוצים להרויח מיד ולא בטווח הארוך´ מאיפה הבאת את זה?אני למשל, בתחום מסוים, התחככתי 3 שנים עם סינים,עם עלויות אדירות של הוצאות ,עד שיצאה לפועל העיסקה הראשונה,אז לדעתך הסיבה שפעלתי כך היא כי לא היתה לי אלטטרנטיבה אחרת? תיקח בחשבון שאולי גם כאן אתה לא צודק. אתה אומר העתיד אינו ידוע לפני ביצוע עיסקה,אז זה נכון שהוא אינו ידוע בוודאות,אבל לכן מי שניגש לעיסקה לוקח בחשבון כמה אפשרות,והחכמים הם לא אלה שמנחשים את העתיד-הם אלה שערוכים לפיספוסים שלהם עצמם... אגב,כל יצוא היהלומים ליפן למשל,קרם עור וגידים רק בזכות ההסכמה של היצואנים הישראלים להתאים את עצמם למנטליות היפנית,קרי,להתחכך איתם שלוש שנים לפחות,עם הרבה כוסות תה (מעצבן ודלוח)עד ליצירת התנאים לביצוע העיסקה הראשונה,שלאחריה העיסקאות זרמו הרבה יותר בקלות, אז לדעתך גם כאן המשקיעים טעו?

מו שיקו

New member
וחוץ מזה שאלה...

כשאתה בוחן כדאיות של השקעה בשוק ההון, ואתה בודק חברה שהמניות שלה ניסחרות בבורסה,האם יש מישקל לסעיף ההשקעות של החברה בפיתוח?

הצופה.

New member
ואופס כאן אנו חוזרים לתחילת השירשור

אתה מסתכל על הכל שאתה בוחן כדאיות השקעה אבל אתה בעיקר מנסה לחשוב מה חושבים אחרים..שאתה מתכנן לבנות כביש בתאילנד לכביש יש רק ערך על הנייר השקעה הכוללת הוצאות פלוס דברים בילתי נצפים שאתה נותן להם משקל מסויים לפי נסיון העבר..דבר אחד אינך יכול לחשב וזה את ציפיות הציבור בשווקים הפיננסיים נסחרים צפיות הציבור ולא ערכים כלכליים לערך סנטימנטלי אין מחיר..כביש אחד הוא רק כביש..וכביש אחר הוא הדרך לגן עדן..מה שקובע זה איך מגיב השוק עכשיו לידיעה כי מהתגובה אתה יכול ללמוד מה יהיה בעתיד.. אתה יכול ללמוד לפי איך השוק עכשיו כי הוא מכיל כבר את צפיות הציבור ומכאן אנו חוזרים להתחלה בה אמרתי כי במציאות נסחרים חלומות ודימיונות וטוב שכך
דא כל הזמן אתה אומר יכול להיות שאתה טועה או לא צודק?.. ליכול להיות התשובה היא תמיד כן..מאז המצאת הגלגל מסתבר שהכל ייתכן אבל מושיקו
אם תבדוק תראה כי אחת מכל אלף חברות שניסו לחדור למזרח הצליחו השאר נעלמו אולי המספר שאני אומר אינו נכון אבל המציאות דומה כיאבות רבים להצלחה הכישלון יתום וזוכרים את ההצלחות ולא את הכישלונות....... ואחרי הכל עדיין יכול להיות שאני טועה הצופה...

מו שיקו

New member
לא כל נעים לי

להגיד לך צופי, אבל אתה לא כל כך בכיוון.... כשחברה פרטית בונה כביש במדינה,זה למטרות רווח בלבד,והיא לא תעשה זאת אלא לאחר שחתמה חוזה עם הממשלה המקומית,כשהרווח שלהחברה נוצר מהפעלת הכביש,קרי גבית דמי נסיעה עליו, אז לזה אתה קורא ערך על הניר??????? מצטער,אבל אנחנו לא מדברים באותה שפה

הצופה.

New member
אתה צודק.

ומה יקרה אם אף אחד לא יסע בכביש? האם אתה יודע כמה מכוניות יסעו על כביש? אולי זה רק הערכות? יודע אתה צודק

הצופה.

New member
טוב

אתה מדבר על עסקאות מסוג אחר אבל האופי עדיין נשאר אותו הדבר טוב שאמרת חברה יפנית שמשקיעה בתאילנד(פיזור תיק השקעות) גם באופי של עסקאות מסוג זה עדיין מחפשים מימון כדי להוזיל את ההשקעה כמובן שקיים אלמנט הסיכון והוא ה DROWDOWN תקרא שוב את מה שכתבתי גם החברה היפנית יש לה נקודת אל חזור נקודה שבה במקרה של שבירת נקודת ה STOPLOSS החברה תותר על העיסקה(בנית הכביש) או שתעלם
בקשר לעיסקאות שלך עם הסינים אני לא בטוח שהיית ממשיך עם זה עוד שלוש שנים בקשר לאלטרנטיבות שלך אני לא יודע אבל יש גבול לכל תעלול אולי התאהבת במזרח ויש לך כסף בלי סוף ואתה אוהב להתחכך וסינים/יות ואז אין אלטרנטיבה זוהי כבר דרך חיים.. ובאותה דרך מחשבה אם הצליחה עסקת היהלומים עם היפנים אז הם לא טעו כמו שאמרתי השוק תמיד צודק והשבע שנים היו צרכים להלקח בחשבון מראש ולא לחיות משנה לשנה כי אז זה היה עיסקה קאטולית כמובן שצריך לחיות עם האצבע על הדופק

אחרת..

New member
אופס....

מאחר וזיהיתי פה משהו חשוב... כבר הולכת להחליף את סל ההשקעות ואחר כך את הבעל ובסוף את הילדים אחרת.. בהחלפות

למעלה