תראה צופיף
אין לי מושג מאיפה אתה מביא את ההגדרות שלך על השקעה לטווח ארוך או טווח קצר,אבל תיקח בחשבון שאולי אתה לא צודק.יש לי הרגשה שאתה מביט על כל העניין בעיניים ישראליות,שהן קצת מוגבלות לטעמי. אם למשל חברה יפנית בנתה כביש בתאילנד,וכיסוי ההשקעה שלה מותנה בגבית דמי שימוש בכביש, והחברה מחשבת שההשקעה תכוסה לאחר 7 שנים, אז איפה כאן הטעות הספקולטיבית של ההשקעה לטווח קצר שאתה מדבר עליה? אתה אומר ´כל עיסקה שאנחנו מבצעים אנחנו רוצים להרויח מיד ולא בטווח הארוך´ מאיפה הבאת את זה?אני למשל, בתחום מסוים, התחככתי 3 שנים עם סינים,עם עלויות אדירות של הוצאות ,עד שיצאה לפועל העיסקה הראשונה,אז לדעתך הסיבה שפעלתי כך היא כי לא היתה לי אלטטרנטיבה אחרת? תיקח בחשבון שאולי גם כאן אתה לא צודק. אתה אומר העתיד אינו ידוע לפני ביצוע עיסקה,אז זה נכון שהוא אינו ידוע בוודאות,אבל לכן מי שניגש לעיסקה לוקח בחשבון כמה אפשרות,והחכמים הם לא אלה שמנחשים את העתיד-הם אלה שערוכים לפיספוסים שלהם עצמם... אגב,כל יצוא היהלומים ליפן למשל,קרם עור וגידים רק בזכות ההסכמה של היצואנים הישראלים להתאים את עצמם למנטליות היפנית,קרי,להתחכך איתם שלוש שנים לפחות,עם הרבה כוסות תה (מעצבן ודלוח)עד ליצירת התנאים לביצוע העיסקה הראשונה,שלאחריה העיסקאות זרמו הרבה יותר בקלות, אז לדעתך גם כאן המשקיעים טעו?