"מציאות" חדשות....

הדס ח

New member
"מציאות" חדשות....

בימים האחרונים נוצר קשר עם בני משפחה אשר לא היה איתם קשר בערך ב-60 השנים האחרונות .....או קצת יותר מזה... בני ענף משפחה שידעתי על קיומו אבל לא פרטים. הקשר נוצר (כמעט כמו תמיד....) בדרך הפשוטה ביותר... באמצעות דואר ישראל.. שלחתי מכתבים לכל מי ששם משפחתו אביגדור בטבריה ועד מהרה הגיעו הטלפונים ואיתם מידע ראשוני. הפרטים הרבים עדיין לא ידועים לי אבל הם עכשיו בהישג יד וזה מאד נעים.... ישנם סיפורים ראשוניים שלדעתי הזמנים בהם לא ממש מדויקים אבל כפי שציינתי אלה רק פרטים ראשוניים ובימים הקרובים יתבררו יותר לעומק. סתם רציתי שתדעו.... הדס

כמו תמיד, הפתרונות לבעיות הקשות

ביותר - מגיעים בדרכים הפשוטות ביותר... ראשית, אני מקווה שהדבר יקדם אותך במחקר המשפחתי - ובכך תוכלי גם לעניין אותנו בפרטים החדשים שגילית. האם מדובר במשפחה עם סיפור ההתאסלמות והבריחה לטבריה
אני מזכיר לך כי את זו שאמרת כי: "יש לי הרגשה שהמשפחה שלי כנראה וירטואלית כי אין לי הוכחות לקיומם... בכל פניה אני נתקלת בקיר חוסם". טוב, אז אולי נפרץ הקיר עכשיו... בכל מקרה, עניין המכתבים בדואר מוביל אותו שוב להדגיש את מה שאני מאמין בו: בל נפסח על הדרכים שנראות לנו פשוטות, טריוויאליות ומיותרות. נכון, אפשר לגלוש לאתרים רחוקים, לתרגם דפי אינטרנט ולהתכתב בדוא"ל עם בן-דוד שלישי מאי מבודד, אבל מכתב אחד פשוט יכול לסייע לא פחות...
בהמשך, ארנון

הדס ח

New member
ארנון

זה הצד השני של המשפחה, זו המשפחה של אם-סבתי. סיפור ההתאסלמות הוא מהצד של אב-סבתי. וכולם מהצד של אבי. איכשהו יש לי הרגשה שגם חלק זה של המשפחה הגיע לטבריה בעקבות עלילת דמשק... אין לי הוכחות כרגע, אבל תחושות כן... המשפחה הוירטואלית היא ביחס למשפחת אימי - הצד הפולני.... כמו תמיד פולנים זה בעיה...
אבל אולי גם זה בסוף יפתר איכשהו.... הדס

אין כמו הדואר שלנו....

לא מחשבים ולא לוינים יפענחו לנו את מיסתורי הגניאולוגיה אלא אמצעי התיקשורת הפשוטים והישנים מימים ימימה, כלי הכתיבה, הנייר ,המעטפה והבול הדואר בא היום ב
האדום אולי יביא לי חבילה עם איזו שושלת יוחסין מעולה
וסוף סוף אוכל לפצוח בשירה ללי ולהה (חירפון של סוף שבוע) שלך חנה גונן

א77

New member
אבי

עבד בדואר, בזמנים ההם, זו היתה משרה טובה וחשובה. הוא התקדם והתקדם, קורסים ודרגות. רמטכ"ל הוא לא נעשה. אבל הוא סייע בתפקידו בכל הזדמנות למי שהוא יכל. ו... גם היתה לו ספריית קודש במקום. והוא מעולם לא ישב בטל לא שם ולא בשום מקום. אבל כבר אז ראיתי את הדואר "מבפנים" ואמרתי את שחנה אומרת אין כמו הדואר שבת שלום ומבורך, זאבי.

ברק 188

New member
אביגדור,פירשו?

אביגדור אינו שם משפחתי אלא שם פרטי ויקר ללבי,ניתן לי על שם סבי חייל יהודי הונגרי שנפטר ממחלת ריאות שבה חלה אחרי שחזר לכפרו מהשבי הרוסי בסיביר,הכפר היום בסלובקיה בזמנו השם היה איולק'(?) כיום ידוע בשם NOVOSAD שם משפחה היה שטרסלר בזמן שהנאצים הגיעו שינתה אמא של אמי את שם המשפחה לשם נעוריה הוא משפחת הוך מתוך תיקוה ששם זה ישמע פחות יהודי תיקות שעד מהרה נגזו והיא ומשפחתה הגיעו למחנות ההשמדה,עצם העובדה שאני כותב פה פירשו שאימי שרדה את התקופה,לפני כחמש שנים היתי בעירה זו לאחר חיפוש איתרתי את בית העלמין היהודי בתוך שדה קוצים ענק נטוש ועלוב ובתכו קברים ושמות כתובים בעברית (צולם במצלמת וידיאו)עד היום לא עשיתי דבר בנידון,מתוך הכתוב פה מישהו יודע או נשמע מוכר?.

למעלה