מציאות ומספרים לחוד

מציאות ומספרים לחוד

הי, אני צריכה לאכול דברים עם גלוטן
((כזכור לאחר הפסקה מבורכת)) הסיבה היא כזו שבדיקות הדם שלי חזרו מצויין אבל יש לחזור עליהן. לכמה ימים לשלב גלוטן בתפריט כדי "לקבל" תוצאה גבוהה? ואני חייבת מספרים אנשים, אנשות ...
תשובתכן יכולה להישמע אינדיבידואלית/ספקולטיבית מה גם שבביקור הקודם שלי כאן לא הבנתי שצריך קצת להחזיר גלוטן בשביל בדיקת-דם.

ועוד תוספת בקשר לרוטב סויה../images/Emo3.gif

---מצטערת בקשר למפולת השאלות רוטב שעבר תהליך יישון, כך נאמר, ויש בו חיטה, ניתן להניח שזה לא כולל חלבון חיטה- כמו למשל, חומץ שמכיל חיטה אך הוא נ''ג? כי יש לי באמת סבבה של רוטב וחבל!

כמה ימים?

לפחות 30, ככה הרופא שלי אמר, ואצלי גם זה לא היה מספיק. בכל מקרה, מדובר בתקופה ממושכת של יותר מכמה ימים. לגבי רוטב סויה, ברגע שיש חיטה יש גלוטן, עד כמה שידוע לי. יש רטבים של אוסם וכד' שלא כוללים חיטה, בניגוד לרטבים ה"כבדים" שיש בהם יותר חיטה מסויה. אם כל כך חבל לך על הרוטב לא חייבים לזרוק, אפשר לתת למישהו במתנב. יותר חבל על הבריאות שלך מאשר על הרוטב...

../images/Emo37.gif מי עוד כא קיבל תוצאה

שלילית בבדיקת הדם של הנוגדן לגלוטן? (פני בובה, גם את?) או שהיו שקיבלו תוצאה גבולית ואז מה היתה הדיאטה שנקטתם בה לפני הבדיקה?

Lihi05

New member
הי

לגבי אכילת הגלוטן - אני הגעתי לראשונה לרופאת הגסטרו לאחר שרופא המשפחה אמר לי להפסיק לאכול גלוטן בגלל נוגדנים גבוהים מאוד (עשיתי 2 בדיקת דם לנוגדנים ושתיהן היו חיוביות ביותר). הגסטרו החזירה אותי לתפריט עם גלוטן ל-30 יום, אבל אמרה לי לא לאכול בהגזמה כאילו אין מחר. ועדיין, אני עדיין זוכרת שביום שלפני הביופסיה פינקתי את עצמי בלחמניה ענקית. גם אחרי הביופסיה המשכתי לאכול גלוטן, אבל מעט מאוד עד שהגיעו התוצאות הסופיות והן היו סופיות לחלוטין. יש פשוט מקרים בהם התוצאות בביופסיה אינן חד משמעיות ויש לחזור עליה. לגבי רוטב סויה - אני משתמשת ברוטב של אסם. הם כותבים במפורש "ללא גלוטן". אבל תמיד חייסים לבדוק שלא שינו משהו במרכיבים. בהצלחה!

אכן היה שלילי

אבל הרופא אמר לי כמה דברים: לפעמים המעבדה מזייפת, ככה שתמיד הגוף צודק, ככה שאם הגוף שלי אומר לי שעם גלוטן הוא לא מוכן לתפקד ובלי גלוטן הוא מתפקד מצויין, עדיף להקשיב לגוף. עוד הוא אמר, שיש אפשרות שאני מקרה קל, ולכן חודש עם גלוטן לא יראה תוצאות אבל תקופה ממושכת יותר כן, אבל היות שאני לא מוכנה לחזור לצרוך את מה שעושה לי רע כנראה שלא נדע. דבר נוסף, ואת זה רציתי להגיד גם לרעות, זה שהוא אמר שיש אפשרות שהבעיה היא נגזרת של המעי הרגיז, כשהמעי "מתרגז" מגלוטן ולא מדברים אחרים. בתכלס גם זו אפשרות הגיונית, לפי הגוף שלי לפחות.

למעלה