מציאות וכתבה

מציאות וכתבה

שלום רב. לא עמדתי בפיתוי, כך שלמרות שאין זה השבוע שלי החלטתי להגיב לכתבה במעריב. אני חוששת, שהכתבה מעוותת מאד, כאשר הכתב השתמש בנתונים נכונים (לגבי אדרל) באופן חלקי, ושכח לספר את סוף הסיפור הקודם. כפי שיודעים כל אלו שנוטלים אדרל, הוא הוצא משימוש בקנדה לפני שנה על רקע זה בדיוק (25 מקרי מוות בין 1999-2003). FDA טען לאורך כל הדרך שזו תרופה בטוחה, ובסוף החליטו להוסיף אזהרה לגבי מומי לב, ואילו הקנדים חשבו וחשבו, ובסוף החזירו בשקט את האדרל למדפים, כך ששוב בקנדה אדרל מוגדרת כתרופה בטוחה. כמובן, באמצע נעשו כחמישה מחקרים על אדרל, כולם מראים שאינו מגביר סיכון להפרעות בלב... הבעיה היא שקיימת תופעה שנקראת מוות פתאומי, הקיימת למרבה הצער גם בילדים, ואנו נתקלים בה כל פעם (דיווחים על ילד שמת באופן פתאומי באמצע משחק וכדומה). כמובן, אין קשר לתרופות, אלא מדובר בתסמונת מפחידה מאד שסיבתה מומי לב נסתרים, בעיקר סביב קצב הלב. לפי כל הידוע לנו (ופרופ' בידרמן חיזק זאת אתמול) אין כל הבדל בשכיחות של המוות הפתאומי הזה בין מטופלים ללא מטופלים. הוא אפילו טען שהשכיחות בין מטופלים קטנה מהצפוי סטטיסטית. עדיין, מכיוון שגם ילדים שטופלו נפטרו, ומכיוון שכך הנוהל בארה"ב לגבי כל תרופה ותוסף מזון, הנושא נבדק, והיה כרגיל דיון. ההבדל הוא שלגבי ריטלין מישהו טרח להדליף את הדיון של הוועדה. כמובן, נוצר עוד גל פניקה. בברכה ושבת שלום, ד"ר איריס מנור

אין לי מה להוסיף...

אין לי מה להוסיף לתגובה של דר' מנור אז הוספתי.... בקיצור, מסכים לכל מילה... זוהי שוב דוגמה לשטחיות של עתונות אשר נחפזת במסגרת היריבות בין העיתונים ותאוות הסקופ לקחת נתון ולהפכו למסקנה מפחידה! עדיין יותר מסוכן לנסוע לאבחון ברכב (אגב להיות הולך רגל או נוסע על אופניים לא מפחית מהסיכון) מאשר נטילת התרופה עצמה. שבת שלום! דר' עדי אדר

oranger

New member
אגב, אם הכותרת היתה "מתו בגלל אקמול"

אם מחליפים כל "ריטלין" ב"אקמול" - והרי הבסיס העובדתי והמדעי לשניהם הוא זהה - כלומר, לא קיים, אז על כתבת "מתו בגלל אקמול" שר הפנים היה סוגר את העיתון ולכן מעריב לא יעזו לפרסם דבר כזה על משהו שהוא לא ריטלין, תרופה שאוהבים לטפחה כשנויה במחלוקת ולמקמה בערפל. וזאת על סמך פקודת העיתונות שכבר ציטטתי כאן איפשהו איזה סע' רלוונטי על גרימת בהלה ופחד בציבור. חבל.

65537

New member
תקשורת עויינת ריטלין

תודה לד"ר איריס מנור שהגיבה לכתבה באופן שמשקף גם את עמדותי. חבל שד"ר אסתר גלילי לא ניצלה את הבמה לתקן את הטעויות השונות בכתבה ולהתייחס לכך שהנושא עולה על הפרק שוב ושוב על ידי כתבים שונים באופן לא מספיק מאוזן. הריטלין היא תרופה בלתי מזיקה ויעילה ביותר כאשר היא ניתנת לאנשים הזקוקים לה. לצערי רב המתנגדים לה עושים זאת מתוך חוסר ידע מספיק. הכתבה הזאת גרמה ל-6 הורים להתקשר אלי בפאניקה ביומים האחרונים. כולם כאחד אנשים שחוו שיפור ניכר בהתנהלןת הכוללת ובאיכות החיים של ילדיהם, באמצעות התרופה. כפי שאמא אחת אמרה "הוא ואנחנו לא יכולים בלעדיה אבל הכתבה הדאיגה אותי". מדובר באנשים נאורים שקיבלו הסברים מפורטים בתחילת הטיפול. אם אלה דאגו לאחר הכתבה אני מניחה שהכתבה הבלתי אחראית הזאת הדירה שינה מעוד אלפים. כפסיכיאטרית אני נמצאת במילכוד מסויים שכן איני רוצה להטיף לשימוש בתרופה כלשהיא אך חשוב להגן על הציבור מפני ההצפה במידע בלתי מדוייק ומטעה כגון זה שהובא בכתבתו של דן אבן במעריב. ד"ר מרגנית כרמון

anatdav

Well-known member
תודה דר' מנור, התגובה שלך בהחלט

הרגיעה אותי, בדרך כלל אני מתעלמת מכל הכתבות נגד ריטלין, אך הפעם בדיוק בגלל שאנחנו שומעים המון על ילדים שפתאום תוך כדי משחק נפטרו, נלחצתי יותר. החלטתי להתעלם, ופשוט להמשיך ולעקוב אחרי בני, בדיקות דם, אק"ג וכל מה שצריך. לא מסוגלת לראות אותו מתפקד בבית הספר ללא הכדור, הריטלין/קונצרטה אכן שינו את חיינו, והקלו ושיפרו בצורה מאד משמעותית את ההתמודדות של בני בבית הספר. אני בטוחה שכל הכותבים למינהם לא יודעים מה זה להתמודד עם הקשיים שיש לילדים שלנו, ועם האומללות שלהם עקב חוסר ההצלחה, והכשלונות.

חגית35

New member
תווית הקופסה השחורה - FDA

קיבלתי היום למייל את סיכום הישיבה לגבי אזהרת הקופסה השחורה שתתווסף לכל הסטימולנטים- מה תהיה המשמעות של העניין? האם זה משנה במשהו את המצב הקיים?

תווית שחורה!!!!!!!!!!!!1

אני אתייחס לנושא בשעות הערב המאוחרות או לחילופין בימים הקרובים כי זהו נושא חשוב ביותר שמחייב התייחסות !!! בברכה , דר' עדי אדר

למעלה