מצטרפת רשמית

liza26

New member
מצטרפת רשמית ../images/Emo68.gif

רק היום גיליתי את הפורום המקסים הזה
שמי ליזה (כמו הניק) רק כבר לא בת 26
אלא בת 33 עובדת במשרה מלאה ואמא לשתי בנות מקסימות , בת 5 ואחת בת 11 חודשים מתמרנות בין הבית לעבודה , החוגים, הנקיונות וכן גם עם הבעל
בנוסף לכל - אמי - בת 67 - חיה איתנו בבית סבתא מפנקת וביקורתית כמובן שיש המון עזרה ומצד שני יש גם לחצים מקווה שאוכל לעזור ולהעזר
המשך יום נפלא

ברוכה הבאה ליזה ../images/Emo142.gif

איך זה לדור עם אמא שלך, עכשיו כשאת בעלת משפחה משל עצמך? האם יש היפוך תפקידים? יש שוני בחלוקת התפקידים?

liza26

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif

אני חושבת שעברה תקופה עד שהבנתי שאמי גרה אצלי ולא אני גרה אצלה בהתחלה , הייתי "הולכת על ביצים" כדי לא לפגוע בה ולא לגרום לה להרגיש לא בנוח וזה דיי השתלט לי על החיים. הרגשתי שהיא מנהלת את הבית, אותי את הבנות והיה לי מאוד קשה עם זה לאט לאט ובזהירות התחלתי "לקחת את המקום שלי" - להבין שאני אמא של הילדות ואני יודעת מה טוב בשבילן גם אם זה לא תמיד מוצא חן בעיניה (כי על הכל יש לה מה להגיד) החינוך שלי שונה ממה שהיא חינכה אותי. אני מרגישה שאצלי הגבולות הרבה יותר ברורים ואולי גם קצת נוקשים ממה שהיה כשאני גדלתי לאמא שלי קשה לפעמים להתמודד עם זה - כי היא כבר רואה את הבנות מעינים של סבתא לקח לי הרבה זמן להסביר לה שהיא כבר לא סבתא שבאים אליה פעם-פעמיים בשבוע ואז זה רק ביקור-פינוק היא כבר דמות משמעותית בחיי המשפחה, אפילו דמות מחנכת ולכן היא לא יכולה לערער על הסמכות שלי - מה שבעבר היתה עושה המון לגבי חלוקת תפקידים - היא אחראית כביסות
אני לא מרשה לה לגעת בנקיון הבית- כי פיזית היא לא מסוגלת מה שחשוב לי שיש לי על מי לסמוך בכל הנוגע לילדות אני עוזבת את הבית ב-7:00 בבוקר בידיעה שהן עם סבתא אוהבת שלוקחת אותן לגן ואני מגיעה ב-5 או אחרי ושוב- הידיעה שהן נלקחות מהגן ומטופלות זה מאוד חשוב לי ומאוד מרגיע אותי שוב- אני עדיין חושבת שהיתרונות עולים על החסרונות (וסליחה על המגילה
)

למעלה