מצטרפת עם שאלה...

justmom

New member
מצטרפת עם שאלה...

שלום לכן, אני עדי אימא של איתמר, בן שנה וחמישה. איתמר נולד פג (שבוע 34), ועדיין אינו הולך. כרגע הוא בשנתו השנייה במעון ו"עלה כיתה" עם הילדים איתם היה בשנה שעברה. הבוקר פנתה אלי המנהלת, והציעה להעביר אותו שנה לאחור, עם ילדי התינוקייה, מאחר שהוא היחיד בכיתתו שעדיין זוחל - ואני מתלבטת. מצד אחד, הצוות בתינוקייה מדהים (ובעיקר המטפלת האהובה על ילדי הגדולים), ויש להניח שאיתמר לא יהיה יוצא דופן שם. מצד שני - שתי בעיות. ראשית, הנתק מהצוות המוכר לו (שאותו הוא אוהב מאוד) ומהילדים איתם היה בשנה שעברה. ושנית - מבחינת התפתחות הוא יהיה הכי גדול בתינוקייה, ואני חוששת שזה יגרום לרגרסיה ולא ממש יעודד אותו להליכה. עלי לציין שהוא "הולך על רהיטים" אך בינתיים בהחלט מעדיף זחילה, ושבכל השלבים בהתפתחותו עד היום ניכר איחור, שהרופא שלו מסביר בפער בין גילו הכרונולוגי לגילו המתוקן. בינתיים אני מתלבטת ואשמח לשמוע דעות.

ענתש

New member
עדי, לדעתי לא להוריד אותו שכבה.

אין לי המון נסיון בזה אבל נראה לי שבכיתות של הגיל הזה אין ממש הבדל בין התינוקות לבין ה"גמולים" (כמו שקוראים להם במעון אצלינו) - אותם שירים, אותם משחקים ואתן הפעלות. כך שאני לא חושבת שהוא יפגע מבחינה "מנטלית" אם להגדיר את זה ככה (שהוא לא יקבל תכנים מתאימים לגילו הכוונה). אבל מה שכן חשוב בגיל הזה זה חום ואהבה ואת זה הוא מקבל מהצוות המוכר לו (שאת סומכת עליו וזה לא פחות חשוב). לדעתי זה משבר לנתק ילד בגיל כזה מסביבה מוכרת ולעבור לסביבה זרה, אפילו אם זה רק התחלפות הצוות. אז בואי נחשוב מה יקרה אם כולם ילכו ורק הוא יזחל (וילך "עם רהיטים") עוד כמה חודשים ? למי זה מפריע ? מה זה יתן לו שאין לו עכשיו ? לא חושבת שהטיעון של "יצא דופן" הוא קביל מכיוון שמדובר בילדים ממש קטנים - זה עוד לא גיל שמקבלים יחס שונה (ומתעלל) מהחברה אם אתה עושה דברים אחרת, הילדים הרי בטח לא מרגישים את זה בכלל. אז למה ? רק כי למטפלות זה "יוצא דופן" ? שיתגברו... אני לא רואה שום סיבה אמיתית להעביר אותו לכיתה של הקטנים ואני רואה המון סיבות להשאיר אותו בכיתה של הגדולים.

לא להוריד!

אני הייתי משעירה אותו עם בני גילו. להוריד לקבוצת של צעירים יותר רק בגלל שהוא עדין לא הולך לא נראית לי סיבה מספיק טובה. הרי תוך מספר שבועות הוא יתחיל ללכת ויהיה כמו כולם. אפילו אם יקח לו חודשיים עד שילך חופשי מה יקרה אז - האם יעבירו אותו חזרה מהקטנים לגדולים??? הייתי משעירה אותו בקבוצת הגיל שלו.

א אוהל

New member
הי עדי../images/Emo13.gif

מעבר להליכה יש לאיתמר עוד צדדים באישיות - קוגניטיביים, רגשיים וכו'. אם בתחומים האלה הוא מסתדר טוב עם בני גילו והפעילויות המוצעות להם לא הייתי שוקלת "להשאיר אותו כיתה". רק כדאי אולי שתשוחחי עם הגננת כדי לוודא כדי שהיחס אליו יהיה טוב והוא ישותף בפעילויות בהתאם ליכולותיו. גם האפרוח שלי התחילה ללכת מאוחר (שנה ועשרה וחצי חודשים והיא לא היתה פג) וכיום כשהיא בגן יש פעילויות פיזיות ששאר הילדים מסוגלית לעשות והיא עוד לא (כמו לקפוץ לדוגמא) אבל זה לא מפריע לאף אחד: לא לה, לא לילדים האחרים ולא לצוות. שולחת
גדול.

לאה_מ

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif

מצטרפת לדעה לא להוריד. לדעתי יש יותר יתרונות בקבוצה מוכרת מאשר בדמיון בשלב ההתפתחות הפיזית. ולהרגעה - שירה נכנסה לגן בגיל שנה, ועדיין זחלה. היא התחילה ללכת רק בגיל 1.4. אמנם בהתחלה חששתי ש"ידרכו" עליה, אבל היא באמת השתלבה מצויין בקבוצה, והתאימה מכל בחינה אחרת, ולא הייתי מעלה בדעתי להכניס אותה לתינוקיה רק בגלל שבנושא הזה יש איחור יחסית לילדים האחרים.

מאיו

New member
לא להוריד!

אני מחזקת את מה שנאמר. למה לזלזל באינטיליגנציה של הילד והיכולות הרגשיות שלו שמותאמות לגילו, רק בגלל שהוא לא התחיל ללכת?! לא כדאי שהוא יישאר עוד שנה עם הקטנטנים שהיכולת הקוגנטיבית והרגשית שלהם לא מתאימה לשלו. הוא עלול להתשעמם מאחר ולא יהיה לו אתגר חשיבתי.

justmom

New member
../images/Emo51.gif על התשובות.

זו גם נטיית הלב שלי - אני מקווה שבמעון יהיו מוכנים ללכת איתה. ושוב תודה.

Shellylove

New member
עדי, גם אם במעון יתעקשו

אני לא רואה רע בכך שאיתמר יהיה הגדול בין הקטנים. דווקא בגלל שהוא בן "זקונים" והוא הכי קטן בבית, זו יכולה להיות חוויה טובה בשבילו (מה גם שאת אומרת שהצוות מדהים).

טלי12345

New member
לא ברור לי

מהם השיקולים שהציגה המנהלת? אני עמדתי לפני שיקול דומה: דקל הגדול והמפותח בקטנים וקטן ביום אחד בלבד מ"תנאי הקבלה" של הכיתה השניה. כל שאר הילדים ממש לא מדברים ואני חוששת שזה ימנע ממנו להתפתח. יש לי הרגשה שבטח תוך חודש חודשיים איתמר שלך כבר ילך . אז לא ברור לי מה הטיעון של המנהלת. האם זה רק בגלל ההליכה? לא נראה לי מספיק חשוב.סיפרתי לך את הסיפור שלי כי קראתי באתר "גן ילדים" הרבה בנושא (חפשי "זנב לאריות") וזה קצת האיר את עיני. בהצלחה בשנת לימודים!

למעלה