מצטרפת עם כמה שאלות...

קרנית 1

New member
מצטרפת עם כמה שאלות...

הי חבר'ה, אני קוראת כאן כבר זמן מה, והחלטתי להצטרף ככותבת ולא רק כקוראת. בעיקרון אני לא מאוד באלגניסטית, אבל גם לא פדנטית לנקיון, וכשהבית נקי, אני משתדלת לשמור עליו נקי ומסודר כמה שיותר זמן... אבל לאורך זמן, הילדים ואנחנו כבר מחפפים, והבית כבר לא נקי ו/או מסודר. כיוון שאני גם קצת עצלנית, אני לא טורחת לנקות כל יום, ורק מעבירה טיאטוא פעם בכמה ימים. ושטיפה, לא עלינו פעם בשבועיים שלושה... עלי לציין שהמטבח כן נקי, ורק הרצפה היא הסובלת... ולגבי סדר, אני משתדלת כל ערב ללכת לישון שהבית במצב סביר. ז"א שהצעצועים בתיבות שלהם או בערמה בפינת המשחקים. אני לא כזו שתרוץ ותנקה אחרי כל פיפס שנפל על הרצפה, אבל כן מבעס אותי לראות שיש מקומות בבית ששכחו איך נראה מטאטא או סמרטוט... להזמין עוזרת לא בא בחשבון כרגע, גם לא כלכלית, וגם מצפונית. מה אתם ממליצים לי כדי לשמור יותר על הנקיון והסדר? בהתחשב שאני עובדת כל יום עד שהילדים חוזרים מהגן ב-16:00 וגם ביום שישי אני עובדת עד כמעט 16:00... ובקשה נוספת, איך רותמים לנקיון את בן הזוג שבד"כ מתעלם ממצב הרצפה, אבל כן שותף כלים... אני לא מבקשת נוסחת פלאים... אלא רק כמה טיפים להתארגן יותר נכון בבית... תודה.

../images/Emo140.gif קודם כל ,ברוכה הבאה ../images/Emo212.gif../images/Emo96.gif

נוסחת פלאים ????אם היתה ,היינו עושים מליונים ,ופיליפינית בשביס לבן היתה מקרצפת לי עכשיו את התנור .... בגדול -את אומרת שהבית סביר.לדעתי ,אם את מגיעה בערב למצב שהחפצים פחות או יותר במקום ,תמשיכי בכוח האנרציה ותעבירי סמרטוט על הבית .אם זה משהו שנעשה ביום יום -לא חייבים לטאטא לפני כן .מספיק שתעבירי סמרטוט על המקומות הגלויים והריח הטוב והניקיון יעשו לך כיף. אופציה נוספת היא שואב אבק .לרוב -במקום לטאטא ולשטוף ,אני עוברת עם השואב על כל הבית .6 דקות (הבית לא גדול
) או עוברת עם מטאטא גומי .התחושה של לקום בבוקר לבית נקי שווה לי את הזמן . ולגבי הבעל ...קטונתי .אצלינו אין לו מושג אפילו איפה חומר הניקוי ולאיזה ארון צריך להחזיר כלים,וכשנגמרות הכוסות בארון הוא פותח שקית של כוסות חד פעמיות....אז גם כלים בכיור זה משהו . השארי איתנו בביתינו החמים .

התארגנות

1. רותמים את בן הזוג לנושא ונותנים לו משימות קבועות (גברים , צריכים הוראות מדוייקות וקבועות), למשל : כל ערב לרוקן את פח הזבל. כל יום בערב, להפעיל מכונת כביסה וזכרי: אין "לא יודע" יש "לא רוצה" אז בפעמים הראשונות קחי אותו ביד והסבירי לו לאט לאט. קניות ? למה שהוא לא יעשה ? 2.כעת למשימות שלך: נניח שלקחת על עצמך את נקיון הבית אז: א. הקדישי יום אחד, שעה שעתיים לנקיון יסודי שבו תגיעי לכל הפינות המוזנחות. זה יהיה הבסיס והתשתית לתחזוקה מעתה והלאה. ב. הבית נקי? יופי בואי נשמור עליו: שטיפת מטבח ופינת אוכל - מקומות מועדים לפורענות - כל יום. שטיפת הבית ? כל 3 ימים אבל להקפיד על כך ובין לבין להמשיך לפנות לכלוך גלוי, לסלק חפצים מיותרים ולשמור על סדר כמו שאת עושה היום. ג. נכון יש עוד דברים: תריסים למשל. זה קשור כבר לנקיון פעם בחודש הקדישי שעה לניקוי התריסים והשמשות (שאינם משתתפים בניקוי השבועי/יומי ) בצורה יסודית. ד. חדרי שירותים ? אסלות , כל יום (וביננו מה הבעיה להעביר מברשת). אמבטיה, מקלחון וכיורים פעם בשבוע לשפשף עם פנטסטיק או אג'קס או סילית בנג (מצויין) ולנגב במטלית רכה. ה. מטבח - משטחים, ארונות - תמיד אחרי בישול להשאיר נקי ומסודר. בהצלחה

קרנית 1

New member
למי שי כח לנקות?! ../images/Emo10.gif

בן הזוג יודע לעשות הכל, אבל צריך לנג'ס לו, ואת זה אין לי כח... אין מצב שבחיים אני אשטוף את הבית יותר מפעם בשבוע... (גם זה חפעמים נראה לי יותר מדי... ותריסים - בחיים לא! אנחנו גרים בבית הזה שנתיים וחצי, ומעולם לא ניקיתי חלונות ותריסים... רק את הדלת הזזה מהסלון למרפסת אני מנקה, כי רואים שם לפעמים סמני ידיים של הילדים, וזה לא נעים... שרותים - מדי שבוע אני מעבירה חומר ומנקה, ולפעמים רגע אחרי שסיימתי והילדים עוד לא באו לבדוקר בדיוק מה אני עושה, אני מעבירה מברשת. החולשה שלי זו האמבטיה... באמבטיה של הילדים אני מנקה מדי פעם אחרי שהם מתקלחים... ואצלנו, הפאדיחה היא שהאמבטיה ניראת זוועה... וזה עוד ג'קוזי, שמעולם לא השתמשנו בו... ושנינו עם שיער ארוך... בכלל "תענוג"... האמת היא שאני מתקלחת רק פעם בשבוע בבית, כל השאר בעבודה... וזה די מבעס לנקות אותה, כי היא ענקית, עם המון קרמיקה, דלתות זכוכית, בקיצור מינימום 4 שעות עבודה... ולכן אני לא מזדרזת לנקות... מתי שהוא אני אעשה את זה בלית ברירה... ככה זה עם ילדים ושעובדים כל יום...

תראי, יכול להיות שיש לי שריטה במוח

אבל אם הבית שלי היה נקראה כמו שאת מתארת אצלך לא הייתי מספרת על זה, אבל זכותך. בכל אופן מדבריך נראה שאת בכל זאת לא ממש מרגישה טוב עם הבית ואיך שהוא נראה אז הייתי מציעה לקצץ בהוצאה אחת או שתיים ולהשקיע בעוזרת טובה.

אין מצב שתשטפי את הבית יותר מפעם בשבוע?!

אני באמת לא מבינה אותך. נכנסת לפה, כי את רוצה בית נקי ומסודר. אבל את לא רוצה לנקות... אין הוקוס פוקוס גברת. אין טיפים איך הבית ינקה ויתפקד את עצמו. יש טיפים איך לנקות בית. יש לי טיפ לשעת הערב, בשעה שהעצלות מתפשטת באיבריך, ולא בא לך לעשות כלום. רק לשבת ולבהות במסך המרצד... הטיפ יעבוד רק אם את *רוצה* לצאת מהעצלות הזאת! הרטיבי את ידיך! (אבל בכיור של המטבח) כן, מיד תראי איך עוברת לך בראש המחשבה. טוב יאללה, אדיח רק את הכלים שחייבים, טוב יאללה, אנקה גם את הכיור, טוב, עלהדרך אפנה את השיש, אולי גם רק את השולחן מטבח... אח"כ כשכל כך כיף לך להסתכל על המשטחים הנוצצים. ממש מתחשק רק לטאטא את הבית (עם כל הדברים שעל הרצפה. אח"כ מפנים את כל הערימה הענקית שהצטברה מכל הבית, לסלסלות. כל חדר- סלסלה. אחרי שכל הבית מטואטא, כבר לא איכפת לפנות את הסלסלות לחדרים המיועדים) ו... פיתום תראי שממש לא איכפת לך להעביר סמרטוט לחה לפני שאת הולכת לישון. זה שווה את הרצפה המבריקה שמחכה לך בבוקר. את השירותימאמבטיה אני ממליצה לך לנקות כל יום(!) כך לא מצטברת עבודה. ולא חיים לצד החיידקים...

אהבתי ../images/Emo45.gif

בזמן האחרון (מאז שהעוזרת עזבה אותנו
) ככה הכל מתחיל, מהכלים----> לכיריים ------> לדלפק האוכל -----> לסלון ובלי לשים לב כל הבית מסודר גם את העיצה שניתנה כאן לגבי הגבר שבבית
הוראות מדוקדקות וקבועות

למעלה