מצטרפת לשאלה

מנומשת3

New member
מצטרפת לשאלה

ומקווה שעדין לא מצטרפת קבוע.. יש לי היום תור לד"ר סוריאנו (פרטי) בגלל חשד לאנדו' למרבית ההפתעה (הגרועה ביותר) התחיל לי הבוקר דימום חלש
אבל זה עדין לא ממש הווסת וללא הכאבים שסביר שיגיעו מחר
זו פגישה ראשונה אצלו לאבחון וכו'. האם יש טעם ללכת בכלל? הוא יוכל לבדוק אותי או לאבחן כך? והאם יש שאלות מיוחדות שכדאי לשאול/לברר? ושאלה הכי חשובה: הוא עדין/נחמד? יש לי פחד מגניקולוגים הרבה שנים של IVF שבהם נתקלתי ביותר מדי רופאים - השאירו את חותמם בצורה כזו.. אני רוצה לחזור בקורב לטיפולים נוספים - לדבר איתו על זה כבר? בקיצור כל פרט מידע יעזור לי מאוד. אני בלחץ ומתפללת שיגיד לי שזה שטויות וזה ממש לא מה שאני חושבת.. תודה

liats80

New member
אז ככה

לגבי התור עצמו אם את חושבת שמתחיל מחזור אז אולי כדאי שתתקשרי ותשאלי את סיגל אם לבוא או לדחות בכמה ימים. אין דרך לאבחן אנדו ללא לפרוסקופיה. אבל לפי התאור שלך (של המחזור הכאבים וכל השאר) ולפי הבדיקה שלו הוא יכול להעלות השערה אם מדובר באנדו או לא. לפעמים רואים ציסטות עכורות באולטרסאונד שיכולות להעיד על אנדו (אצלי פעם ראו פעם לא כי הן "נשטפו" במחזור). בקשר לסוריאנו עצמו, אני אישית חושבת שהוא מאוד עדין ונחמד. זה מהניסיון האישי שלי. הוא הסביר לי למה הוא עושה כל בדיקה, מה רואים, את כל האפשרויות שלי וכו'. כשהייתי צריכה אותו הוא עזר לי גם דרך הטלפון (אני גרה בחו"ל). בקשר לטיפולים - לדעתי בהחלט כדאי לדבר איתו על זה. זה משהו שצריך לקחת בחשבון כששוקלים טיפול לאנדו (כלומר יכולה להנתן עדיפות לטיפול מסוים על אחר בגלל שאת מתכננת טיפולים). זהו מקווה שזה עזר במשהו. אין מה להיות בלחץ. את הכאבים וההשלכות את כבר סובלת... העיקר למצוא פתרון אם זה אנדו או משהו אחר.

מנומשת3

New member
תודה ליאת ../images/Emo140.gif לא הבנתי משהו

אם מדובר באנדו' - חייבות להיות ציסטות? כי אצלי אף פעם מעולם לא ראו ציסטות. גם לא בטיפולים שמקובל מאוד שיהיה לא היו לי אצלי הכאבים הם יותר באזור הרקטום ואם זה באמת מחזור (יכול לקחת עוד כמה ימים עד שיתחיל באמת - אולי יש משהו להקל עלי על הכאבים לא? כך שאני מתלבטת אם שווה ללכת לפחות רק להתייעץ כי גם לתור פרטי חיכיתי זמן..

galim29

New member
לא חייבות להיות ציסטות

אנדו יכול להופיע גם כמוקדים וגם כהידבקויות וגם כציסטות. לכן האבחון הוא ודאי רק דרך לפרסקופיה כי קשה לראות אותו בצילומים ובדיקות שונות. שווה ללכת כדי לאבחן אם אכן מדובר באנדו ואם כן, סביר להניח שהפתרון הוא קודם כל להיות על דיכוי רציף של גלולות או הורמונים אחרים. ואם הכאבים באיזור הרקטום, אז תשאלי על הפניה לד"ר מרק באר גבל שהוא מומחה לגסטרו. צריך לבדוק אם אין מוקד שם. תתחילי בפגישה ובדיקה של סוריאנו. הוא ימליץ לך מה הלאה. אבל ממליצה לך בחום לקרוא כמה שיותר על אנדומטריוזיס לפני כדי לשאול שאלות ובכלל לדעת על מה מדובר.

מנומשת3

New member
ז"א שלדעתך כן כדאי ללכת למרות הדימום?

הוא יוכל לבדוק אותי ולאבחן (גם אם לא בצורה וודאית) אם יש לי דימום?

galim29

New member
תתקשרי לשאול

אני לא רופאה יקירתי. במקום כל חוסר הוודאות פשוט תרימי טלפון ותשאלי את המזכירה.
זו התשובה היחידה שיש לי ולדעתי מה שצריך להגיד כאן. פשוט להרים טלפון ולשאול. הכי הגיוני.

בועת sabon

New member
מסכימה עם גלים אבל חייבת לציין

שבכל הפעמים שהייתי אצלו הוא חזר והדגיש שמה שחשוב הוא לא דרגת האנדו' הפתולוגית אלא איכות החיים שלי ועד כמה אני סובלת. לכן הוא הנחה אותי לנהל יומן. רק שתי פגישות שלי אצלו כללו בדיקה גופנית ורק אחת מהן כללה אולט'. הוא כמובן המליץ על הריון בתור טיפול... בהצלחה.

galim29

New member
מסכימה עם הדיעה הזו לגמרי

לגבי איכות החיים התכוונתי.
הריון בתור טיפול זה טוב ויפה בתיאוריה- אבל למי שמוכנה נפשית להריון. ונמצאת בשלב המתאים בחיים. זה לא יכול להיות פתרון לאנדו אם האישה לא מוכנה להתמודד עם הריון און לא יכולה לפרנס או לא רוצה לגדל ילד לבד, או לא נמצא בשלב הזה עדיין או כל סיבה אחרת. אלא אם הרופאים רוצים לגדל את הילד

בועת sabon

New member
כמובן ../images/Emo13.gif

אני הגעתי אז עם החצי (היום הוא כבר בעלי). אמרנו שאנחנו רוצים הריון אבל לא כרגע. זה היה לפני כמעט שנתיים. הוא ציין בפני את העובדה שיכולות להיות בעיות בכניסה להריון ובאמת היו. לגבי מה שמנומשת שאלה - אצלי גילו לפני ההריון בצילום רחם שיש הרבה הידבקויות וחצוצרה אחת סתומה. לא ידעו לומר אם זה תוצאה של האנדו' או של הלפרוסקופיה. ההריון שלי מלווה בהרבה כאבים. אני לא יודעת מה מהם קשור לאנדו' ומה לא. למזלי עברתי רק ivf אחד אבל יודעת שכמו שזואילי כתבה יש כאן בנות ששילמו מחיר מאוד מאוד יקר על הנסיונות. חייבת לציין שגם לתקופת הנסיונות שהיתה לפני הטיפול יש מחיר כי לא הייתי על דיכוי והייתי במעקב אצל הרופא נשים שלי ובפחד מתמיד שתגדל לי עוד איזה ציסטה בזמן הזה ואני אצטרך שוב לעבור את הסיוט של הלפר'. אם זה מעודד, אז כיום אני בהריון שנקלט טבעי (אחרי שההריון מהטיפולים נפל), בשבוע 20 ומקווה לסוף טוב
ורק עוד דבר למנומשת - אין על הפורום הזה. באמת. מאחלת לך תוצאות טובות (עד כמה שאפשר) באיבחון ותרגישי טוב

galim29

New member
ככה מחביאים הודעה על הריון בועתסבון../images/Emo8.gif

מזל טוב יקירה. הודעה משמחת מאוד, אלא אם כן הודעת כבר ועם הזיכרון של
שיש לי שכחתי. אם כן מתנצלת. הריון טבעי. הודעות כאלה אני אוהבת כאן
כן ירבו. אולי באופן אישי תמיד מעודד לקרוא על הריונות טבעיים אצלינו.

בועת sabon

New member
תודה מתוקה ../images/Emo140.gif

לא התכוונתי להחביא ככה, אולי אפילו כבר כתבתי את זה כאן, גם אני לא זוכרת (ולי יש זיכרון של
) פשוט לא הייתי כאן כבר הרבה זמן ואני גם תמיד חוששת לדרוך על איזו יבלת... שריטה שלי... תודה

galim29

New member
מה פתאום יבלת../images/Emo45.gif../images/Emo65.gif../images/Emo168.gif../images/Emo95.gif../images/Emo39.gif

אנחנו מאושרות על כל הודעת הריון. באמת מזמן לא שמנו שרשור הריונות. נשים בקרוב. אבל תמיד תשמחי אותנו בהודעות מסוג זה. אנחנו פורום מפרגן וזה מעודד מאוד לשמוע. דווקא עם הרקע שלך, ועוד הריון טבעי.

nicolada

New member
יייווו איזה יופי!! ../images/Emo41.gif../images/Emo65.gif../images/Emo20.gif../images/Emo41.gif../images/Emo65.gif../images/Emo20.gif

מזל טוב לך! ושיעבור בקלות! ממש כיף לשמוע על הריון טבעי!!! נראה לך שזה מדבק??

זואילי

New member
תפתחי הודעה נפרדת!!

גם כי מגיע לך. וגם כדי לעודד את כל הגולשות שנכנסות לכאן ומחפשות בנרות הריונות בכלל ועל אחת כמה וכמה נאטורליים. קדימה, לשירשור משלך.

liats80

New member
מזל טוב!! ../images/Emo65.gif

אני בטוחה שכבר איחלתי לך. אם לא פה אז בפורום פריון. בכל אופן אני מחזיקה לך אבעות חזק חזר שימשיך תקין ומשעמם. אה וכיף לקרוא הודעות על הריונות. זה נותן תקווה ומאוד מעודד.

מנומשת3

New member
הריון כדרך טיפול

אומנם אני עדין לא קיבלתי המלצות אבל כן הבנתי ממנו שנסיונות להכנס להריון בין אן טבעי ובין אם טיפולים יגררו עוד כאבים ויתכן שגם החמרה במצב.. אז איך זה מסתדר להמליץ על הריון כדרך טיפול? שואלת ברצינות כי זה בדיוק מה שאני רוצה וחולמת..
ועוד שאלה בנושא אישה שחולה באנדו' ונמצאת בהריון - זה מסכן את ההריון באיזושהי צורה? כלומר הריון של חולת אנדו' הוא הריון בסיכון/בעייתי? או שאין קשר ולאחר שהושג הריון הכל מתנהל כמו אצל כל אישה אחרת

זואילי

New member
חחח, אני בשוק שרופאים לא אמרו לך

את משפט המחץ - הריון עוזר/פותר אנדו וכו'... הריון הוא סוג של דיכוי. הרי את לא מקבלת ווסת בזמן הריון. לכן זה מומלץ, כמובן למי שמעוניינת להרות. החמרה, כאבים והנסיונות להרות - המחיר שלהם הוא הווסתות באם לא הרית. ואם נגיד את מנסה להרות מדי חודש - אז את מקבלת ווסתות באופן רציף. בעייה... או בטיפולים - אם יש הורמונים בתוכנית - הם מלבים את האנדו. גם בעייה. לכן כל אנדואית צריכה לדעת שלנסיונות להרות יש מחיר. צריך לקחת על זה אחריות. ואם זו הדרך להגשים את החלום, אז לקבל את הדרך הלא קלה והכואבת. בגדול, הריון של אנדואית איננו שונה מהריון רגיל ולא נחשב מיידית כהריון בסיכון. רק אם תוך כדי קורים כל מיני דברים, או שאם בטיפולים התחלת עם מדללי דם וכו' - בקיצור, ההריון הופך ל"מיוחד" רק אם יש איזו התווייה לכך.

מנומשת3

New member
איזה פורום מקסים

תודה על ההסברים
רופאים עוד לא אמרו לי את זה מאחר ואני רק עכשיו בתהליך לאבחן את זה אחרי פגישה אחת רק אצל ד"ר סוריאנו. ואם כבר, שאלה בנידון. אתמול התחלתי בעצתו לקחת גלולות (היה היום הראשון לווסת) הייתכן שזה יפחית את הכאבים כבר מהווסת הנוכחית? כלומר, יש לי כאבים אבל לא כאלו שמשביתים אותי אלא כאלו שנורופן פורטה די עוזר.. זה מקרי או שככה זה עובד באופן מיידי מגלולה אחת שלקחתי אתמול בלילה? מישהי יודעת?

galim29

New member
מנומשת../images/Emo26.gif

גלולות זה לא תרופה כמו נורופן והם לא אמורות להשפיע על האנדו בצורה כזו. הרעיון הוא שכמה שתהיי יותר זמן על דיכוי ולא תקבלי מחזור אז לא יגדלו מוקדים חדשים בגוף ואולי גם אלו שקיימים יירגעו. למה לא מומלץ לקבל מחזור? מצ"ב לינק לקרוא קצת על אנדו אם לא קראת עד עכשיו http://www.doctors.co.il/ar/381/אנדומטריוזיס אז לא נראה לי שאחרי גלולה אחת לא יהיו לך כאבים. אבל אם כן, אשרך וטוב לך. קחי את הזמן לעשות את כל הבירורים והבדיקות לאבחון מלא וגם אם יתגלה שזה אנדומטריוזיס, זה לא סוף העולם. אפשר ללמוד לחיות גם עם זה. זה תהליך ארוך ותצטרכי לעשות שינויים בחיים שלך. אבל כשתגיעי לגשר הזה, אם תגיעי, אז תחצי אותו.

למעלה