מצטרפת חדשה

מצטרפת חדשה

שלום לכל המשתתפות, אני מבקשת להצטרף לקהילתכן התומכת אני בת 29 נשואה ואמא לתינוק מדהים בן שנה וחודש המחלה התגלתה אצלי לפני כמעט שנתיים לאחר שעברתי סדרת תלאות הכוללת אנטיביוטיקות שונות בגלל חשד לדלקת בדרכי השתן, אנטיביוטיקה לוריד בגלל חשד לדלקת בצוואר הרחם, ביקורים בחדרי מיון בעקבות כאבים בלתי נסבלים שמנעו מממני יכולת תפקוד וחולשה, בחדרי המיון העבירו אותי מכירורגיה לנשים ללא ממצאים חוץ מרופא נשים אחד שהחליט שיש לי דלקת בצוואר הרחם דבר שלא היה נכון בכלל, עברתי גם סיטי בטן שהיה תקין, כל הבדיקות שלי היו תקינות ועדיין כאב לי נורא, בסופו של דבר הרופא נשים שלי המליץ לי לעבור לפרוסקופיה אבחנתית, והסכמתי (אתן יכולות לתאר לעצמכן כמה סבלתי שהסכמתי שינתחו אותי רק כדי לדעת ממה אני סובלת). הרופא נשים שלי ניתח אותי ואז התגלתה התעלומה בדמות מוקדי אנדומטריוזיס במקומות שונים בבטן התחתונה, הרופא שלי המליץ לי להכנס להריון, והחלטנו (אני ובעלי) ללכת על זה, ולשמחתי הרבה נכנסתי להריון באופן ספונטני, ואכן ההריון שיפר את מצבי פלאים, אפילו ידעתי שאני בהריון לפני האיחור במחזור בגלל שלפתע נעלמו התופעות הקשות של לפני מחזור. אחרי הלידה (בניתוח קיסרי, וזה סיפור בפני עצמו) קיבלתי טיפול באמצעות גלולות ברצף, אבל אני לא הצלחתי להתמיד בטיפול בגלל שהייתי מקבלת מחזור באמצע החבילה, ואפילו היה לי ביוץ
בזמן שלקחתי גלולות מסוג פמניט ברצף. לאור השיפור במצבי וחוסר היכולת שלי לקחת גלולות ברצף הרופא שלי המליץ לי לקחת גלולות בצורה רגילה.התחלתי לקחת גלולות מסוג יסמין והפסקתי באמצע בגלל תופעות לוואי, ומיום שבת אני מרגישה שהמפלצת חזרה כולל כאבי בטן קשים שמקרינים לגב, התנפחה לי הבטן, כאבים בשלפוחית שתן, הכל חזר, לפחות אני יודעת מה יש לי אבל אני לא ממש יודעת מה לעשות עם זה. יש לי תור לרופא נשים מחר, נראה מה הוא יגיד. סליחה על האורך אני אשמח לקבל את תגובותיכן ועצותיכן.

gui1

New member
שלום חדשה

הפתרון במצבך הוא גלולות ברצפ זה לוקח קצת זמן עד שמגיעים לגלולה האידאלית המתאימה לגופך ואז עלייך לקחתה ברצפ ולגבי המחזור המגיע פתרון שעוזר לי הוא פשוט נרות וולטרן .\בהצלחה

הלוואי שיכולתי לקחת גלולות ברצף

הבעיה שאני מקבלת מחזור רגיל באמצע החבילה השניה או השלישית אפילו עם גלולה עתירת הורמונים כמו אורטוציקלן וזה עושה לי בלאגן לא יתואר. ניסיתי כבר מספר סוגים וכל הזמן אותה תופעה, מייאש.

מישמש33

New member
שלום לך חדשה וברוכה הבאה

יתכן שבמקרה שלך כדאי לקחת דקאפפטיל או לוקרין, שהינן זריקות שמקבלים אחת לחודש או לשלושה חודשים וגורמות לדיכוי של המערכת ההורמונלית. הן משפיעות הרבה יותר חזק מהגלולות ולעיתים אחריהן כשלוקחים גלולות המצב יותר טוב, אבל כמובן שכל אחת לגופה. אני גם ממליצה לך לפנות למרפאה בתה"ש לשם בדיקת מצבך ו/או מעקב ע"מ שהשיפור בעקבות ההיריון ישמר. אצלי בלידה הראשונה (לידה טבעית) חל שיפור מדהים וכמעט שכחתי שאני חולה, אולם בלידה השניה (תאומים בניתוח קיסרי) חלה החמרה והכחשתי ועל כן היום אני במצב לא מדהים כלל בלשון המעטה, לכן אני חושבת שטוב שאת ערה לכך וכמה שיותר מהר תפני למרפאה. תרגישי טוב ותהני מהמדהים הקטן שלך. בהצלחה

ברוכה הבאה../images/Emo141.gif

שמחה שמצאת אותנו. אני נוטלת גם כן פמינט וסובלת מבעיה זהה - דימומים במהלך החפיסה השנייה, שלישית. לאחר התייעצות עם רופאים מומחים בתחום האנדומטריוזיס הומלץ שכאשר מתחיל דימום יש ליטול שתי גלולות ביום למשך שבוע עד 10 ימים, במידה והדימומים ממשיכים אני לוקחת כדור בשם .ARAGEST . במשך תקופה של למעלה משנתיים לקחתי ארגסט על בסיס קבוע, מידי יום. בכל אופן גם אני ממליצה לך להגיע למפאת אנדומטריוזיס בבי"ח תל השומר להתייעצות. בהצלחה!

vered140870

New member
סיפור חיי בשנתיים האחרונות...

גם אני כבר שנה מנסה להיות עם גלולות ברצף אבל שום גלולה לא צולחת את תחום החפיסה וקצת ואז אני בשבוע הפסקה+בונוס מחזור סיוטי. השבוע הרופא שלי התייאש ואמר שזו נטייה של הגוף ושאין מה לעשות ושלפחות דימום עם גלולות זה לא כמו דימום רגיל. האם עזר לךכשלקחת שתי גלולות? מה זה בדיוק הכדור הזה ארגסט?

מיכל235

New member
אני עכשיו

על דקפפטיל, אבל הייתי היום אצל הרופאה שלי והיא אמרה שבעוד חצי שנה (לאחר סיום הדקא') היא תיתן לי גלולות יסמין לקחת רצוף. והיא אמרה לי בפרוש שאחרי 3 חודשים אני יקבל מחזור, אבל זה יותר טוב מאשר לקבל כל חודש.

שלום ../images/Emo24.gif

שמחה לשמוע על הספונטאני, זה לא דבר מובן מאליו כאן אצלינו. לאור מה שאת מתארת כדאי לשקול דיכוי ארוך של ה"תותחים הכבדים" כגון דקא. ממליצה לך להתייעץ עם מרפאת האנדו' בתה"ש. ברוכה הבאה ואת מוזמנת להישאר איתנו

זואילי

New member
שלום וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ממליצה לך קודם כל לפנות למרפאת האנדו' בתה"ש ולפגוש שם את העוסקים במלאכה... על כל אחת מאיתנו הטיפול בין אם בגלולות ובין אם בזריקות משפיע אחרת ולכן לדעתי את צריכה שרופא שמתמצא באנדו יהיה במעקב על איך את מגיבה לטיפול זה או אחר. זה לדעתי הצעד הראשון. סליחה, השני. הצעד הראשון היה שהצטרפת אלינו... תרגישי טוב

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

את מוזמנת בהחלט להצטרף אלינו ונשמח לראות אותך כאן יותר. גם אני כמו שאר הבנות ממליצה לך להגיע למרפאה בתה"ש. "התנפחה לי הבטן" - משפט שלך - ישמע לך מוזר אבל מה מצב היציאות שלך?

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo42.gif../images/Emo203.gif

אשמח אם תמלאי את הסקר המצורף . מצטרפת להמלצות קודמותי, לאור השיבוש באיכות החיים ממליצה לך לפנות למרפאת האנדו' היחידה הממוקמת בתה"ש. חיבוק גדול, שמחה שמצאת אותנו

למעלה