מצטרפת חדשה

מיכל235

New member
מצטרפת חדשה

ביצעתי היום בדיקת אולטאטסאונד פלאו וכל הממצאים מעידים על ציסטה מסוג אנדומטריוזיס. הציסטה בגודל 6.2 ס"מ. האם מישהי מכן ביצעה את הניתוח בבלינסון??

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה מיכל ../images/Emo140.gif

שמחה שמצאת אותנו
אני עברתי שתי לפרוסקופיות בבלינסון אצל מנהל מחלקת נשים ,ד"ר ניטקה, שנחשב כירורג מצויין ואחראי. בלפרוסקופיה השניה שהיתה בחירום ד"ר ניטקה הוזעק לחדר הניתוח והצליח למנוע לפרטומיה וזאת לאחר שהרופא המקורי שהיה בחדר ניתוח, כבר יצא אל בן הזוג שלי (לפני הגעתו של ניטקה) והודיע לו שעליהם לבצע לפרטומיה. ולמרות האמור, אם הייתי צריכה לעבור היום עוד ניתוח, אני מאמינה שהייתי פונה לתה"ש בגלל התמחותם הספציפית במחלת האנדומטריוזיס ובגלל העובדה שלא ברור מי ינתח אותך בבלינסון. לא כולם הם ד"ר ניטקה ויש להם "התחלקויות" (ע"ע הניתוח השני שבוצע בעקבות פאשלה רפואית). אנחנו כאן לכל שאלה

מיכל235

New member
ד"ר ניטקה

היי רומיה, רופאת הנשים שלי בקשר טוב עם הרופאים בבילינסון, היא אפילו הייתה נוכחת איתי באולטראסאונד שביצעתי היום בבלינסון. היא זרקה שהיא תבקש מד"ר ניטקה שינתח אותי (את האמת עד היום לא שמעתי בכלל את השם הזה). בנוסף אני עובדת בשרותי בריאות כללית, אז אולי כן יצליחו להבטיח לי מי ינתח אותי. עוד אין לי תאריך לניתוח, יש לי אליה תור ביום רביעי ואז נדסקס על הניתוח.

ר ו מ י ה

New member
הוא נחשב מנתח מצויין

ואם להיות מנותחת בבלינסון רק על ידו. מה שכן בקשי ממנו שיפרט את דו"ח הניתוח בדיוק נמרץ, זה יוכל לשמש אותך בעתיד לבוא. המון המון הצלחה

מיכל235

New member
שאלה נוספת

האם אכן לא נפטרים מהמחלה כפי שקראתי פה בפורום? האם לאחר הניתוח צריך להיות במעקב כל הזמן? ואם כן אחת לכמה זמן צריך לבצע אולטראסאונד או בדיקת CA125?

ר ו מ י ה

New member
אנדומטריוזיס הינה מחלה כרונית

אשר מחמירה במקרים רבים עם השנים ולכן חשוב להיות מטופלת ע"י רופא נשים בקיא ומקצועי שעל ידי טיפול נכון יוכל, במקרים רבים, לגרום לדיכוי המחלה והשארתה במצב סטטי. לשאלותיך-אולטראסאונד יש לבצע בתדירות גבוהה, אך בדיקת הדם CA125 די מיותרת בעיני לאחר שאובחנת.

למעלה