מצטרפת חדשה....

sulinka

New member
מצטרפת חדשה....

שמחתי מאוד לגלות את הפורום הנחמד הזה ותסלחו לי מראש אם אני אשפוך כאן קצת את ליבי... אני ובעלי מנסים מזה שנה+ להכנס להריון. התחלנו לערוך בדיקות שונות, אך כבר בשלב הראשוני הבנו שהבעיה בזרע של בעלי ולמרות שלא סיימנו את כל הבדיקות הראשוניות, אני מניחה (לאחר שקראתי קצת בנושא) שאצטרך לעבור טיפולים כלשהם... הבעיה כעת שבעלי רוצה מאוד לספר על הבעיה שלנו להורים שלו ואני ממש לא מתלהבת כי חשבתי להסתיר את כל העניין, מה גם שאמא שלו נוטה לספר לכל העולם כל מה שמספרים לה, היא לא כל כך שולטת בזה... ואני כל כך לא רוצה שכולם ידעו על העניין, אך בעלי טוען שהוא לא מסוגל להסתיר את זה יותר...

שירלי_ס

New member
ברוכה הבאה! מקווה שלא להרבה זמן...

אצלי זה היה בדיוק הפוך, בעלי לא רצה לספר לאף אחד. מנסיוני, אני יכולה להגיד לך, שמאוד עוזר לי לספר לחברות קרובות, וגם בעלי קצת השתחרר קצת ולמרות שהוא לא יודה בזה, גם לו זה עזר. שיהיה לך בהצלחה, ואם בא לך בואי לצ´אט. ביי שירלי

iris2210

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ץתמצאי פה תמיכה מאוד טובה של בנות שעוברות כל אחת טיפול שונה מאחרת אבל המכנה המשותף הוא להכנס להיריון. בהצלחה ונקווה שנכנס בקרוב להריון.

אושרת@

New member
שולינקה - ברוכה הבאה

מאחלת לך שהות קצרצרה ומהר תוצאות טובות... ובקשר לבעלך אם הוא רוצה קצת להשתחרר תשלחי אותו לכאן הוא יופתע לגלות הרבה תמיכה ואם הוא רוצה לעדכן את ההורים רק לעדכון ולא לתמיכה אז עדיף כך מאשר כל השאלות של כולם. ובטח את מבינה למה אני מתכוונת..............

ענבל **

New member
ברוכה הבאה שולינקה, מקווה שלא להרבה

זמן. גם אצלנו בעלי רצה לספר ואני לא. אם הזמן, הוא הבין שלי חשובה הפרטיות בנושא ואני הבנתי שחשוב גם לספר לחלק מהסובבים... אז מצאנו את האיזון למי כן לספר ולמי לא. מקווה שבקרוב תספרו שאתם בהריון. בהצלחה.

../images/Emo39.gif ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

הי שולינקה, יופי שהגעת! אי לא חושבת שזה "פייר" לעצור את בעלך מלספר להורים שלו. אנ לא מכירה אותו או את הקשר שלהם, אבל אם הוא מאוד רוצה - שיספר. את כן יכולה לבקש ממנו שלא יספר על דברים שקשורים אלייך. או שיספר באופן כללי ולא ספציפי...

לספר או לא?

דילמה קשה לאללה. אנחנו לא סיפרנו להורים (שלו), ולאחים שלו סיפרנו בדיעבד (אחרי שכבר ילדנו ושאלנו אותנו משהו כמו "טוב, אבל זו היתה תאונה, לא?" - מכאן אפשר להבין מה היתה רמת הרגישות שלהם ולמה לא סיפרנו). לאמא שלי סיפרתי, וזו היתה הקלה די גדולה, כי היא סיננה עבורנו את השאלות של הדודות טובות הלב וחסכה מאיתנו הרבה מאוד יסורי תשובה. השאלה היא איך את מרגישה עם ההורים שלו. נשמע כאילו אין לך שום רצון לחלוק איתם או אמון בכך שישמרו את העניין ביניכם. אולי תוכלי לומר לבעלך את כל הסיבות שבגללן את לא רוצה לספר להם, והוא יקבל את זה. בכל זאת - בעניין הזה זכויותייך קודמות לאלה של ההורים שלו. והכי חשוב - הלוואי שהשהות שלך כאן תהיה קצרצרה.

נוג

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

הי, קודם הרבה הצלחה ומקווה שלא תשארי איתנו להרבה זמן. לפי מה שאת מספרת אתם תצתרכו לעבור טיפולים בעיקר השבחת זרע ואז הזרעה (זה לא כואב). לספר או לא, זאת באמת דילמה יש שמספרים הכול ויש שמספרים רק לחלק ויש שלא מספרים כלום, זה משתנה מאדם לאדם. אתם יכולים להסביר לאמא שלו זה ענין מאוד פרטי ואישי שלכם ואתם משתפים אותה כי היא משפחה וחשובה לכם ואבל חשוב לכם שזה ישאר בינכם, (לעשות קצת עבודה פסיכולוגית איתה
). אני יודעת לספר זה גם לשים זרקור ופתח לתשאולים וחקירות מה יש מה אתם עושים את עדין לא בהריון וכו´ , אבל זאת גם זכותו של בעלך לספר בעיקר כי הבעיה אצלו ואם זה לא מפריע לו. את יכולה לבקש ממנו שאם הוא מספר אז להוא זה יענה על כל השאלות, לבקש ממנו "שישמור" אליך מהחטטנות. שיהיה הרבה בצלחה נוג

sulinka

New member
תודה על התגובות המהירות!!!, ../images/Emo9.gif

נראה לי שאני ובעלי נחכה עד לקבלת כל התשובות מהבדיקות הראשוניות שעשינו, ורק אח"כ נספר להורים של בעלי (ואז גם כמובן להורים שלי), בגלל שנראה לי שאני לא יכולה למנוע ממנו מלספר (אם זה מה שיקל עליו), ואני רק מאוד מאוד מקווה שאמא שלו לא תקשה עלינו עוד יותר.... בעלי טוען שאם הוא יבקש מאמא שלו לא לספר לאף אחד היא לא תספר, אבל מהכרותי איתה - אין סיכוי שדבר כזה יקרה.... החשש הגדול ביותר שלי - שאני אצטרך להתמודד לא רק אם המעמסה הנפשית של הטיפולים למיניהם שאצטרך לעבור, אלא גם אם זה שאם אנשים אחרים ידעו (בגלל אמא של בעלי), בכל אירוע משפחתי או מפגש כלשהו הם יסתכלו עלינו ברחמים ויאמרו: זה הזוג שלא יכול להביא ילדים... הבעיה שוב - שבעלי מרגיש שבגלל שמקור הבעיה הוא בו, הוא חייב לספר להורים שלו כדי להרגיש יותר טוב... ומי אמר שהחיים הם פשוטים???...

תני לו תני לו ../images/Emo45.gif

שולינקה קודם כל ברכות להצטרפותך בתקווה שתצאי מכאן במהירות. עצתי היא אם הוא רוצה לספר וזה מה שיקל עליו תני לו הוא לא צריך לחצים מיותרים גם ככה זה משפיע על הגוף בכל מיני דרכים עקיפות ואני גם חושבת שחמותך לא כל כך תמהר לצאת לרחוב ולספר לשכנות שיש לבן שלה בעיות פוריות הרי את יודעת לאמהות יש סופר אגו על הבנים שלהן. כאן המקום יקירתי לשחרר קצת קיטור להוציא דברים גם בדרך אנונימית לקבל חיזוקיםואיחולים לבבים אנחנו מבינות לליבך ומנסיוני(גם מנסה שנה +) רק אחרי שסיפרתי למשפחות ולחברים השתחרר לי עוצמה של אנרגיות . את יכולה לומר לה שאתם אמנם משתפים אותה אבל אין לכם ענין בלהרבות במילים כשיהיה משהו מענין לעדכן את תעדכני אותה. זהו זו פינת הייעוץ שלי אני מאחלת לכם את כל הטוב שבעולם ושולחת לך
לחיזוק, כחלחלת

לימי *

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

אצלנו גם כל העניין התחיל ככה, רצוי מאד שתתני לו לספר כך בהמשך אם לא תצליחו או בכל בעיה שתתעורר לא יוכלו לדבר ולומר שהבעייה אצלך. כך זה לפחות אצל חלק מההורים, קשה להם לקבל את העובדה שמשהו אצל הבן שלהם לא בסדר. אצלי זה היה ככה ולמרות זאת אמא שלו כל הזמן חיפשה בבעיות אחרות שהיו לי איך להאשים אותי. חוץ מזה שאני לא חושבת שהיא תרוץ לספר כזה דבר. אני גם חושבת שבעלך ירגיש איזו הקלה אם יספר והוא גם עובר איזה שהוא תהליך של לקבל את העניין. שיהיה לכם בהצלחה!!! ומהר............................

מרב.

New member
זה בדרך כלל הפוך-

האישה רוצה לספר והבעל לא, ובמיוחד כשהבעיה היא אצל הגבר. עצתי לך, בקשי ממנו להמתין קמעה, עד שהבדיקות יסתיימו. מנסיון שלי- עדיף לספר, אבל אולי לא תמיד בהתחלה, כי זה יוצר לחץ וציפיה, ויכול להיות שחס וחלילה, אם הטיפולים יתמשכו- אולי בעלך לא יהיה מעוניין לשתף. מנסיון שלי- לספר הרבה יותר בריא. זה מקל, חוסך אנרגיות מיותרות, ואפשר גם לספר על הכעיה, אבל לבקש שלא יספרו, ובעיקר- שלא ילחצו וישאלו אתכם שאלות על מה קורה ומה עכשיו. אז ברוכה הבאה אלינו, שולינקה, ואני תקווה ששהותך כאן תהיה קצרה ובהצלחה! מרב

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

נקווה שתתרשמי מאיתנו לטובה ותחליטי לעבור לפורום הריון
את הבדיקות כדאי להשלים כדי לשלול את כל האפשרויות האחרות. כך תדעו שאתם מתמקדים בבעיה היחידה. קשה ליעץ לך אם לספר או לא. בדרך כלל , כמו שמרב אמרה, המצב הפוך. בעיקר כשמדובר בבעית זרע, רוב הגברים מעדיפים לשתוק. אבל אם בעלך אומר שקשה לו- תני לו לספר. עצם הנסיון לשמור על סוד שלוחץ גוזל מאיתנו המון כוחות. סכמו מראש מה מספרים ומה לא. תבקשי ממנו להדגיש בפני אמא שלו שזה סוד (מה גם שסביר שהיא לא תרוץ לספר שלבן שלה יש בעיה). ואם יעשו לך פרצופים מרחמים...שיעשו. כמו שליאור וחנה אמרו פעם- לא גנבתם את הבעיה מאף אחד
מה גם שעד שאמא שלו תגמור לספר- כבר תהיי בהריון וזהו
שיהיה בהצלחה שבוע טוב נועם

gilal

New member
היי סולינקה, גם אנחנו בתחילת

הדרך. לבעלי יש בעיית זרע שמאלצת אותנו לגשת ישר ולענין (IVF). אנחנו רק בשלב הבדיקות. ז"א בודקים שלי גם אין בעיה ובודקים את מצב הזרע של בעלי בבדיקות קצת יותר מתוחכמות. מצאו שלבעלי יש וריקוצלה. אני לא אספר לך את כל הסיפור כדי לא לשעמם אותך (אם תרצי עוד פרטים, את יכולה להיכנס לפורום). בכל אופן, גם לבעלי יש בעיה לספר (אני מאוד רוצה לשתף את המשפחה שלי) אני בהחלט לא רואה בזה פסול (אז מה, אז שכל העולם יידע) לא קרה שום דבר. אם בעלך מרגיש צורך להוציא הכל החוצה, זה בסדר גמור. אני מרגישה צורך לספר לסובבים אותי (הקרובים ביותר) ואין לי אפשרות מכיוון שבעלי מעונין לבצע קודם את כל הבדיקות בצורה יסודיות ורק לאחר מכן לספר. חוץ מזה שבלבלתי לך את המח, אני מאחלת לך יציאה מהירה לפורום ההריון. בהצלחה ממני ומבעלי. גיל

sulinka

New member
הודעה ל - gilal!!!../images/Emo65.gif

הי gilal!!!! הבנתי ממך שמצבכם דומה לשלנו. אלו בדיקות עברתם עד עכשיו? והאם אתם מטופלים באיזושהי דרך? מאחר ורק התחלנו להתמודד עם הנושא המעיק הזה רק עכשיו, אשמח לשוחח איתך על כך. ובכל מקרה, מאחלת לך ולבעלך שתעברו בקרוב לפורום יותר משמח!!!.

gilal

New member
סולינקה החמודה

גם אנחנו, כמוכם, עדיין בשלבי התרגלות לכל הענין הזה. עדיין לא התחלנו כלום. עדיין בשלב הבדיקות. אמנם הבחנו ורוקצלה אצל בעלי אבל הרופא שלי (ד"ר ברקוביץ) ממליץ לנו ללכת על IVF מבלי לחכות. ז"א לעבור טיפולים ובמקביל לטפל בבעיה של בעלי מכיוון שלא לוקח זמן (אם בכלל) שמתרחש שיפור בכמות ואיכות הזרע. ולכן כדי לא "לבזבז זמן" אנחנו "הולכים" על IVF. כרגע אנחנו בהמתנה מכיוון שאין לי עדיין פרופיל הורמונלי. אני ממתינה למחזור כדי לבצע בדיקת דם שתראה את הפרופיל ההורמונלי. בזמן ההמתנה, בעלי ביצע בדיקה אולטרסאונד אשכים ודופלר אצל ד"ר בלינקי במכון ממוגרף בפ"ת. הוא מומחה לבדיקה זו ובין הטובים בעולם בתחום. תיגשו אליו. אין לי מושג באיזו קופ"ח אתם. חוץ מזה, על מנת לבדוק את איכות הזרע (שזה הפרמטר הכי חשוב בבדיקת זרע) ניגשנו לד"ר בר טוב מאוניברסיטת בר אילן על מנת לבצע אבחון באם הזרע צריך הפרדה של זרעים "טובים יותר". ואכן, למזלנו הרע, נמצא כי כמות הזרעים האיכותיים של בעלי הינה קטנה מאוד. ד"ר בר טוב המציא שיטה שבה הוא בודק את איכות הזרע בהגדלה של פי 6000 לעומת הגדלה של 200 במעבדות של בי"ח. ישנם הרבה רופאים שטוענים ששיטה זו אינה מצדיקה עצמה אבל ישנם מספר קטן של רופאים שמסכימים עם ד"ר בר טוב (כגון: ד"ר ברקוביץ). המאמר שלו לענין השיטה פורסם במגזין רפואי מאוד יוקרתי. אז אם אתם מעוניינים לפנות לד"ר בר טוב, ולשאול שאלות על השיטה ניתן להתקשר לטלפון: 5343328, תבקשי לדבר עם חני (מנהלת מעבדה) שהיא מאוד נחמדה ועונה על שאלות בסבלנות רבה. בכל אופן, עכשיו אנחנו ממתינים לבדיקת הדם שלי וניגש לד"ר ברקוביץ על מנת להחליט איזה טיפול אני אצטרך לעבור. וואו, איזו מגילה. אני מתנצלת ומקווה שלא בלבלתי אותך. את יכולה לשאול אותי כל שאלה שתרצי. את יכולה גם להתקשר אליי טלפונית. יש לי גם כתובת אי-מייל: [email protected] אז ביי גיל

sulinka

New member
שאלה. לבנות הפורום......./images/Emo35.gif

האם מישהי מכן נמצאת גם כן בבעיה דומה: ז"א שהבעיה נמצאת בזרע של הבעל? לבעלי כמות זרע נמוכה של כ - 2 מליון זרעים בלבד וגם באיכות יש בעיה. אצלי בינתיים לא התגלו בעיות, אך אנחנו ממשיכים בבדיקות. מעיון במידע שמצאתי באינטרנט הבנתי שנאלץ לערוך כנראה השבחה לזרע והזרעה בתור אופציה ראשונית. אין לי מושג מה הסיכויים לאור מצבנו להכנס להריון בשיטות אלו, וזה די מלחיץ שלא ניתן לדעת האם נוכל להביא ילדים בסופו של דבר או לא.... האם מישהי מהפורום נמצאת בסיטואציה דומה ואולי מכירה / עברה שיטות טיפול כלשהן????.....

אושרת@@

New member
שולינקה - לפי מה ששמתי לב

הבעיה הזאת היא בין המקומות הראשונים בפורום הזה
שמעתי על שיטת ברטוב שיש לה הצלחות רבות והיו דיסקוסים לגבי זה בפורום בשבוע שעבר תנסי כמה דפים קודם כי לי אין מושג איך מעבירים לפה. זה המספר טלפון של ברטוב תתקשרי ותתייעצי 03-5343328 או 03-5318219

gilal

New member
סולינקה, תקראי את ההודעה שלי

נדמה לי שאנחנו במצב דומה. תיצרי איתי קשר ואולי נוכל לעזור אחת לשניה. חוץ מזה יש כאן המון בנות מקסימות שאולי יוכלו לעזור. גיל

iris2210

New member
בעיה דומה לשלך

אני גם בבעיה דומה אבל גם הבעיה אצלי. אנחנו כבר עברנו הזרעה אחת ואנחנו לפני הזרעה שניה. אז קודם בעלך צריך לתת זרע. וצריך לבוא על הבוקר מתי שאומרים לכם כמובן. וכמו בבדיקה גינקולוגית מחדירים את נוזל הזרע אחרי השבחה לגוף האישה. אני מקווה שעניתי לשאלתך.

למעלה