מצטרפת חדשה...

rakmm

New member
מצטרפת חדשה...

שלום לכולכם. מזה כמה זמן שאני נכנסת לפורום כדי לקרוא, ללמוד ולהתעדכן. מדהים כמה אפשר לקבל מתוך הפורום. אני עומדת בפני חתימת חוזה עם העמותה ואשמח לקבל מכם טיפים או, במילים אחרות, מה חשוב לדעת. מה כדאי לעשות ועל מה כדאי לתת את הדעת ביחס לחוזה. אשמח אם תוכלו לשתף אותי בידע שלכם ובנסיונכם הרב. כתובת המייל שלי: [email protected]

לימור111

New member
לכל החדשים - מה חשוב לדעת?

מניסיוני הלא רחוק (להזכירכם, חודש מאז שחזרנו הביתה), חשוב לבדוק כמה דברים ביחס לעמותה עצמה לפני שמסתכלים על חוזה בכלל. חשוב לבדוק את ניסיון העמותה עם מדינת היעד. למשל, היו כמה עמותות שהתמחו ברומניה ועברו לאוקראינה, לחלקן יש שם מעט ניסיון וניסיון וקשרים מעולים הם מפתח לתהליך אימוץ מהיר ומוצלח, לפי ניסיוני. בררתי לגבי כמה מהעמותות שרק התחילו, ואמרתי לעצמי, הן לא יתגלחו על הזקן שלי (שאין לי אמנם)... חשוב לדבר ולהפגש עם אנשים שאימצו דרך אותן עמותות ולשמוע על הניסיון שלהם - זה קריטי! חשוב לבחור היטב את מדינת היעד - יש מדינות אליהן ניתן לנסוע פעם אחת בלבד וכאלה שצריך לנסוע אליהן פעמיים. אני עמדתי על כך שתהיה רק נסיעה אחת. חשיבות גדולה ביותר יש לאנשים של העמותה - המכונים מלווים- בחו"ל. כל מה שהעמותות עושות בארץ הוא סטנדרטי ולא מורכב במיוחד למי שמכיר ויודע את ההליכים. המצב במדינות היעד הוא הרבה יותר עדין בדרך כלל וחשובים מאוד הקשרים. נושא חשוב הוא גם הנושא הכספי - יש עמותות לא מעטות שמוצאות לעצמן כל מיני דרכים להוציא עוד כסף מהמאמצים, למשל, על רופא ישראלי, על בדיקות נוספות, תשלומים כאלה ואחרים שניתן לקרוא להם שוחד לגורמים שונים במערכות שם. אחרי כל הבדיקות שלי אני בחרתי בעמותת טף, ולפי הניסיון שלי אכן לא התאכזבתי. להפך, כל מה שעברנו היה יותר קל ממה שקיוויתי אפילו. לגבי החוזה - החוזה של טף נראה דרקוני בהתחלה, אם כי אנשים שאמצו לפני הרגיעו אותי לגביו. הם מנסים להגן על עצמם במקרה שמדינות יעד יסגרו, אבל בינתיים נוספו להם עוד כמה, אז זה לא נראה לי קריטי. ניתן לכתוב אלי למייל [email protected]

למעלה