מצטרפת חדשה

מצטרפת חדשה

שלום לכולם, עד כה הייתי בפורום השכן, ועכשיו גיליתי את הפורום הנחמד הזה, אז... - הצטרפתי ברשותכם! אני אמא למיכלי בת 8 חודשים או טו טו . רציתי לשאול אותכם מה אתם נותנים לילדים בגיל הזה לאכול. מיכל אוהבת פירות ובמרק לא נוגעת. אתמול במקרה היינו בערב בסופר והיא התלהבה מהמדף של הלחמים אז קניתי בייגל חיטה מלאה ונתתי לה חתיכות רכות מבפנים. היא מאוד התלהבה וישנה בלילה הרבה יותר טוב מהרגיל (הלילות בחודש האחרון הפכו נוראיים והיא החלה לקום כל שעתיים, לאחר שבעבר היתה כמה "רק" פעמיים בלילה). בקיצור, הגעתי למסקנה שהילדה רעבה ולכן היא קמה הרבה בלילות, ושהבייגל השביע אותה ולכן ישנה יותר טוב בלילה. כעקרון, כל פעם שהיא כמה בלילה היא יונקת או מקבלת בקבוק עם תחליף + דייסה. לצערי גילינו שגם הדייסה לא משביעה אותה ליותר משעתיים, שעתיים וחצי. חוץ מזה היא מקבלת במהלך היום כשאני בעבודה חלב שאוב או תחליף כשנגמר החלב. רציתי לדעת מה אתם נותנים לילדים בגיל הזה לאכול כדי שישבעו יותר, ובאיזה גיל ניתן להתחיל לתת מוצרי חלב וביצה. תודה, קרן

twiti

New member
ברוכה הבאה קרן של מיכלי ../images/Emo140.gif

אנחנו ממש לפני מוצקים אז עוד מעט יענו לך בנות אחרות. לגבי מוצרי חלב לא מומלץ לתת לפני גיל שנה, וביצים לא לנסות לפני גיל 9 חודשים, וגם אז קודם חלמון כמה ימים כדי לשלול תגובות אלרגיות (כל זה על פי אסתר מפורום "יעוץ הנקה"). אז שוב ברוכה המצטרפת, ונשמח לראות תמונות של מיכל.

כמיסה

New member
ברוכה ../images/Emo24.gif הבאה../images/Emo70.gif

עדיין לא התחלנו במוצקים אבל מוצרי חלב וביצה מומלצים אחרי גיל שנה (אם זכרוני אינו מטעני)

טוטי30

New member
../images/Emo65.gif ברוכות המצטרפות ../images/Emo82.gif

אין לי מושג לגבי המוצקים, רועי שלי בן חמישה חודשים ועדין לא בשלב הזה. אבל בטח עוד מעט אנשים יתעוררו ויענו לך בפירוט מדויק וראוי לשבח. ברוכות הבאות ואם אפשר תמנוה....

ב ה י ר

New member
ברוכה הבאה

אני באותה בעיה כל פעם מנסה משהו אחר. עד לפניי כמה ימים היא אכלה דייסה חלב שקדים עם דייסה של רמדיה אבל פיתאום היא החליטה שהיא לא מעוניינת בבקבוק אז אתמול נתתי לה דניאלה היא אהבה אבל זה לא השביעה אותה. היום חשבתי לנסות להכין דייסה לבד מקוקר ולנסות להאכיל אותה בכפית. אבל לדעתי הבעיה העיקרית שלנו זה הציצי שהיא פשוט התרגלה לקום כל שעה-שעתיים לינוק....

AY1

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

מוצרי חלב מותר מגיל 9 חודשים ביצה לא מומלץ לפני גיל שנה מחשש לאלרגיה אבל בדרך כלל מתחילים ב 11 חודש מכיוון שהחיסון של גיל שנה כולל חלבון אפשר לתת אבוקדו מאוד טעים ומזין פירה לחם ביד

תמרה*

New member
ברוכה הבאה קרן

בק שלי רק בן חצי שנה, לכן לא יכולה לעזור עם המלצות כי אנחנו רק בתחילת שלב המוצקים. אגב אתמול ניסיתי לתת לבר מרק עם ירקות ועוף ואחרי 5 כפיות הוא לא הסכים יותר לפתוח את הפה והתחיל לקטר... הלכתי בערב ללימודים ואז ירון (בעלי) התקשר ושאל איפה הנוצות? לא הבנתי מה הוא רוצה והוא אמר שחוץ מאת הנוצות של העוף בר טרף את הכל.

הי קרן-

מעיין שלי בת שמונה וחצי חודשים ואוכלת ארוחה אחת של פירות ועוד ארוחה של מרק ירקות ועוף. לפעמים כדי לגוון אני נותנת לה מעדן סויה (היא חולה על זה) אפשר גם לפורר בו ביסקויט של רמדיה או פתי בר. את יכולה לנסות למעוך לה אבוקדו ולתת לה. לגבי המרק, תנסי לתת לה את זה בדרגות שונות של מעיכה, כי יש תינוקות שאוהבים טחון ממש ויש כאלה שאוהבים קצת גושים. דברים נוספים שאת יכולה לתת בגיל הזה: אפשר להתחיל עם קטניות (כמובן מבושל טוב טוב ומעוך או טחון) אם במרק או לבד, פתיתים, סוגים שונים של פסטה (אני אוהבת את הפסטה כוכבים הקטנים), אטריות, אורז מלא. תנסי אולי גם לתת לה להתעסק עם האוכל לבד, שימי לפניה במגש ותני לה לתפוס ולהכניס קצת לפה. דרך אגב, את הפירות את יכולה להעשיר בשקדיה או ב טחינה כדי להוסיף לזה נפח קלורי. בעיקרון אני מחכה עם מוצרי חלב וביצה עד גיל שנה. בתיאבון!

למעלה