מצטרפת חדשה

stroni

New member
מצטרפת חדשה

שלום לכולם, אני בת 36 נשואה +3 , ולצערי אני גם מצטרפת לפורום הזה...
היום התבשר לי שאני חולה בלימפומה מסוג הוצ'קינס.עכשיו אני מתלבטת באיזה בית חולים כדאי לי להתחיל את הטיפול. מחיפושים שלי בפורום נכתב כי הפרוטוקולים הם אותם פרוטוקולים בכל בי"ח ומה שחשוב הוא הנוחות ויחס הצוות המטפל.
האם יש כאן מישהו שטופל בקפלן ויכול לספר לי בבקשה על יחס הצוות, האוירה הכללית וכו'?
כמו כן, אשמח לדעת מה מחכה לי מבחינת תפקוד ביום יום עם 3 ילדים קטנים? להתארגן על בייביסיטר קבועה? מה עם עבודה? עובדים??
בקיצור הרבה שאלות לאישה עם "סרטן צעירים"...

לבחור בית חולים שקרוב לבית

שיש לו המתואנקולוגיה מפותחת , שתוכלי לקבל שם את הטיפולים , את גרה קרוב לקפלן ?
שתגיעי למחלקה את תצטרכי לדבר עם העו"ס לדאוג להכה בביטוח לאומי דרכו תקבלי עזרה בזמן הטיפולים
תצטרכי לארגן עזרה להשגחה על הילדים בזמן קבלת הטיפולים , לרוב זה נעשה באישפוז יום
וזה תלוי באיזה פרוטוקול יתנו לך והשאלה אם זה יעשה באשפוז יום או באשפוז
ולפי זה תצטרכי להתארגן עם הילדים , אבל תצטרכי לארגו גיבוי לימים שלא תולי לטפל בהם ימים של חולשה כמו יום אחרי הטיפול
ואם הם קטנים אז את החיסונים יצטרכו להתחשב שאת בטיפולים
אבל כל זה רק שאת תגיעעי למקום בו תקבלי טיפול איפה עשו לך את האבחון ?

stroni

New member
תשובות ושאלות

תודה רבה על התשובה.

אני לפני CITIPET עדיין, את הביופסיה עשיתי בקפלן והתחלתי עם המטולוג פרטי שהיה מנהל מחלקת המטולוגיה בקפלן ... אני גרה ברחובות ולכן שוקלת את קפלן...
האם מקובל אחרי סיטיפאט לקבל עוד חו"ד נוספת בבי"ח אחר?
ולגבי החיסונים, לא הבנתי..אשמח להבהרה.
האם שמעת משהו על המתולוגיה בקפלן?

תשובות

בעבר הי פה כותבים שקבלו טיפולים בקפלן , הם שיעידו עבורך על הטיפול שם
הCT PAT הוא בדיקה אמינה מאד , היא נותנת נתון מדויק על היקף המחלה
לדעתי לא צריך טיפול פרטי אפשר בהחלט להסתפק ברפואה הציבורית

כשאת מקבלת טיפולים החיסון הגופני שלך יורד לכן צריך להתחשב בך בעת קבלת החיסונים לקטנטנים שלך
שלא תדבקי מהם ולך אין חיסון גופני , שזה עשוי לפגוע בך , אצל אחי דאגו לתת לילדה את החיסונים רק שהאב סיים את הטיפולים
עשו תוכנית חיסונים אחרת לקטנה שהיתה בבית , ואל תדאגי היא התפתחה נפלא לא הזיק לה

תראי כל מחלקות ההמתולוגיה מקבלים אותם פרוטוקולים לכן לא משנה באיזה בית חולים את מטופלת
החשוב המרחק שלך לבית החולים , שיהיה מרחק סביר כי עלות הנסיעה לבית החולים היא יקרה
אני גרה בראשון וכל נסיעה לבלינסון זה 220 ש"ח הלוך וחזור הביתה , אבל אצלי לא היתה בררה כי הלב שלי נדפק
ועברתי צנטורים וניתוח לב פתוח בבילנסון לא יכולתי לעבור את זה באסף הרופא קרוב אלי וקופת חולים אמרו תבחרי קפלן או בלינסון
אז בחרתי בלינסון אבל שיש תקלה דחופה לוקחים אותי לאסףף הרופא , או שנוסעת לבלינסון וזה מרחק גדול
שהלב משתגע זה מרחק גדול , מזלי שתודה לאל החזקתי מעמד בדרך הארוכה

מטילדה11

New member
אכן כמו שכתבה נסיכה שלנו

למרחק יש משמעות מאוד גדולה. וכדאי מרכז קרוב. אם בהמשך תרגישי לא נוח שם את יכולה לעבור למקום אחר.
לגבי מחיר הסיעה - נסיכונת את לא מקבל החזר הוצאות על הנסיעות ?
&nbsp
לגבי החיסונים - הילדים יכולים גם לקבל חיסון מומת ולא מוחלש (כולל חיסוני שפעת).
בכל מקרה תצטרכי להערך בית עם 3 ילדים קטנים. חסכי בהוצאות ונסי לקבל עזרה מהקהילה / או הרשות המקומים שזה עזרה ביתית.
&nbsp
רשמי לעצמך את כל השאלות ואת מי לשאול. רופא בבי"ח, רופא משפחה, עובדת סוצילית כי כשתגיעים לפגישה תמיד שוכחים מה רצית לשאול. (אני בהתחלה אפילו שמתי פתק לשאלות כמו פתקק רשימת המכולת ).
&nbsp
נשימה ארוכה. זו תקופה מבלבלת ומלחיצה ואחרי כחודשיים שלושה כבר תדעי פחות או יותר איפה את נמצאת - עולם חדש.
לרוב האנשים אחרי שנתיים החיים נכנסים חזרה למסלול אולי שונה ממה שעכשיו אבל בכל זאת מסלול. - גם האוטו כבר מכיר את הדרך לבד .
&nbsp
&nbsp

stroni

New member
תודה לכולם .

הדברים בהתחלה לכולם הלכו בעצלתיים? רק יום חמישי יש לי סיטי פט ורק ביום שלישי הבא יש לי פגישה בהמטולוגיה של תל השומר... האם ככה זזים הדברים? שבועיים/3 שבועות לפחות מהגילוי עד לטיפול הראשון??

meytall0

New member
לצערנו ייתכן שחולף אפילו יותר זמן מרגע הגילוי ועד לטיפול

סביר להניח שרק לאחר הפגישה יקבעו לך פרוטוקול טיפול.
אצלנו מרגע הגילוי ועד לטיפול הראשון חלף חודש וגם זה בעקבות בלאגן שעשיתי ומכתבים ששלחתי.
בהצלחה!

למעלה