מצטרפת חדשה...

שי16061

New member
מצטרפת חדשה...

עוד לא הספקתי להצטרף כמו שצריך...
אבל יש לי כבר כמה שאלות..
ילדתי תאומות מקסימות שבוע 29 קצת יותר מחודשיים בפגייה.
מה לגבי חיסונים? מי עשתה מה ומתי??
בפגייה אמרו לי מעכשיו סופרים עוד חודשיים ובטיפת חלב אמרו לי כבר עכשיו ורצו לעשות הכל, מחומשת רוטה ועוד משהו שלא זוכרת את שמו, צהבת בי קיבלו כבר בפגייה והיום הבנתי איזה חיסון מטופש זה, אז די הצטערתי... נדבקים במגע מיני??? תינוקות בני חודשיים איזה מגע מיני?! לא יודעת נשמע לי מוזר.. אני יודעת שהן בקבוצת סיכון וכל זה, אבל בגלל שעברו ככ הרבה, דקירות מחטים אנטיביוטיקה, חמצן ועוד מלא תרופות... לא רוצה לדחוף עכשיו דברים בלי סיבה ושחס וחלילה יפתחו חום, או משהו שיצריך מיון.רק אתם פה תבינו אותי... מי יכולה
להמליץ על מה היא עשתה.. תודה רבה

היי

גם אותי הנחו שאין בעיה לתת חיסונים לפי גיל כרונולוגי כלומר להשלים את כל החסר, ויחד עם זאת בחרתי לעשות זאת לפי גיל מתוקן וגם לא הכל במכה אחת. אלא אחד אחד
לא מצאתי סיבה למהר, ממילא הן איתי בבית.

לגבי הרוטה, אם אני זוכרת נכון, יש הנחייה לא לתת לתינוקות מעל גיל 12 שבועות כרונולוגי. ולכן לא עשינו אותו.

בהצלחה

אנחנו גם שבוע 29

בן ובת.חודשיים פגיה.
אני לא חיסנתי עד גיל שנה בשום חיסון כמו עם הגדול שנולד במועד.
היום הם בני 1.8 ואנחנו מחסנים עם פיצולים כמה שיותר.
רוטה, פרבנר ואבעבועות לא חיסנתי ואני לא מחסנת.

שי16061

New member
לא פחדת? שנה שלמה...

ואם אפשר לדעת למה לא חיסנת? מה יש בזה?? מצד 1 לא רוצה יותר לדקור אותם ובטח לא להכניס להם וירוסים גם אם מומתים, אבל כולם בסבביבה לוחצים שיכול לקרות להם משהו

גם לפיצולים יכול להיות מחיר

בנה של משתתפת פורום תאומים שילדה תאומים פגים כמעט מת בגלל חיידק טורף (אני חושבת שזה נגמר בנמק בכפות רגליים... לא לגמרי בקיאה
)

היא כתבה שאם הייתה נותנת את חיסון הפרבנר במועד בגיל שנה ולא דוחה, היה סיכוי סביר שזה לא היה קורה. לא יודעת בסופו של דבר האם הוא נדבק בזן שכנגדו מחסנים, אבל זה עיניין שבהחלט נבדק.

מעבר לכך- אני קראתי מאמר שדווקא חיסון של כמה מחלות בו זמנית מוריד את אחוז וחומרת תופעות הלואי.
דווקא כשהגוף נלחם אחד- אחד, הוא עלול לפתח יותר רגישויות.

אני ממש פעלתי להיפך ממך- עם הגדולה קצת דחיתי/ פיצלתי, את הקטנים הפגים חיסנתי במועד כמו "טטע'לה" כדי שלא ידבקו במחלות שלהם יהיו מסוכנות אף יותר (ודווקא אצלם החיסונים עברו ללא כל תופעות לואי. הגדולה דווקא כן העלתה חום באיזה חיסון או שניים, אבל לא רציני).

naamayesh

New member
מאד מאד מסכימה ומכירה אישית

את האמא מפורום תאומים ושלישיות. היינו יחד בפגייה.
אמנם זה מקרה נדיר מאד, אבל מיותר!!!!

פרבנר מציל ממוות

בתה של קרובת משפחה שלי נפטרה בגיל שנתיים בגלל החיידק-פנמאקוק. אז לא היה פרסום לחסון והוא ניתן באופן פרטי בלבד. שתי הבנות הגדולות חוסנו באופן פרטי אז. לא הייתי מוותרת עליו. רוטה לא עשינו בגלל שהיו תופעות לוואי קשות אחרי הפעם הראשונה.

מה עם הילד? איך זה נגמר בסוף?

אני זוכרת שהיא דיברה בפורום תאומים על נמק

ואם זה חושפני מידי (לא עקבתי ממש מה סיפרה בפורום תאומים ומה לא) אשמח למסר.

naamayesh

New member
מכיוון שהיא כבר מזמן לא עדכנה

בעצמה בפורום תו"ש, אני לא כתוב כאן עדכונים..
אבל אשלח לך למייל.

בכללי- הוא נפגע מאד

פחדתי אבל הגעתי למסקנה

שתופעות הלוואי של החיסונים (כמו שהיה לי עם הגדול)
מפחידות אותי יותר. 7 ימים אחרי כל חיסון הוא היה חוטף משהו אחר...
התייעצנו עם כמה רופאים וגם עם ״טיפה מן הטבע״ של דר רוזנטל
וקיבלנו החלטה מושכלת אחרי שקראנו, העמקנו וחפרנו.
שני הקטקטים מטופלים בהומאופטיה בעת הצורך ומקבלים חיסונים מפוצלים
ולא בהתאם להנחיות משרד הבריאות כאמור.
בסופו של יום הם יהיו מחוסנים ברוב החיסונים אבל בקצב שאני והאיש שלי החלטנו.
בשנה הראשונה שמרתי עליהם בבית לא היה יוצא ולא בא, הגדול כשלא הרגיש טוב ״הוגלה״
לסבתא וזה הוכיח את עצמו - טפו טפו טפו.
צפו לנו שנה ראשונה קשה עם אשפוזים וענייני ריאות... זה לא קרה בין היתר לדעתי בזכות שלא
העמסנו על המערכת הגם ככה חלשה התמודדות עם חיסונים.
זה ענין של גישה כאמור וכפי שאת רואה את יכולה לראות שכל אחד חושב אחרת..
ולגבי הסיפור בתאומים ושלישיות- ממה שאני הבנתי שזה בכלל חיידק שקשור לדלקת קרום המוח ..
הילד היה מחוסן נגד דלקת קרום המוח אבל חטף משהו אחר. את מחסנת נגד חיידק אחד כשיש עוד 200 אחרים שקיימים.-הכל ענין של סטטיסטיקה.

היא אמרה שזה היה פרבנר

כתבה את זה מפורשות בפורום תאומים.
וגם לנו הייתה שנה ראשונה בלי אשפוזים ובלי דלקות ובלי כלום, למרות שבוע 28 ו-BPD קשה של התאומה (כולל חמצן צמוד), וכל החיסונים ניתנו במלואם ובמועד.

הסיבה העיקרית לאי הידבקויות של לא-מחוסנים היא בעיקר ש....
הרוב מחסנים.
אם הרוב לא היו מחסנים, זה כנראה היה הרבה פחות נדיר כל מיני סיבוכי מחלות נוראיות (ואני לא מדברת על רוטה למשל, אבל על פרבנר בהחלט כדוגמא, ולא רק הוא).

הפג שלי גם לא היה חולה בשנה הראשונה שלו

וחוסן תוכניתמלאה ללא שום סטייה ממנה. זה לא אינדיקציה לכלום
בשנה השניה הוא היה ב-7 אשפוזים....
והתפרצה לו אסטמה קשה שרק היום, בואך גיל 6, דועכת
ואילו הקטנה היתה חולה בשנה הראשונה די הרבה (גם פה האח הוגלה- זה לא ממש עזר) ואילו מאז
בריאה כמו שור (והיא במעון עם 28 ילדים
גם היא מחוסנת לפי התוכנית המלאה והרגילה

זה ממש, אבל ממש לא מדוייק מה שכתבת על צהבת B

צהבת B בהחלט עוברת גם דרך רוק, וגם דרך נשיכות (כמה שנפוץ בגן...) וכו'

למעלה