מצטרפת חדשה...

שי16061

New member
מצטרפת חדשה...

טוב אז אני עוברת מפורום לפורום ועכשיו פה:)
ילדתי בשבוע 29 +2 תאומות. בגלל שהייתי בשמירה מלא זמן בביהח אז קיבלתי מה שצריך וברוך השם נשמו טוב.
אנחנו כבר חודש וחצי בפגייה ומתחילים לראות את הסוף;)) עברנו רגעים קשים ורגעים קשים ממש עם אחת אבל היא נלחמה ויצאה מזה... אבל עדיין יותר חלשה.
אחותה כבר הגיעה ל2 קילו ואוכלת יפה והיא עוד מתקשה, אבל לא רחוקה ממנה במשקל ככ.
אני לא יכולה לחשוב שישחררו לי רק אחת, זה באמת יותר מדיי...
אני ממש רוצה לחזור סופסוף עם שתיהן הביתה...
משהי עברה משהו כזה?
בנוסףרציתי לשאול מספר שאלות...
כשהן יגיעו הביתה להאכיל באמת כל 3 שעות?
אני ממש רוצה להניק אותן ועם הגדולה אני כבר מנסה פעם ביום בפגיה
אני מרגישה שאני ממש מקובעת לפי מה שעושים בפגיה , בודקים חום,מחליפים חיתול אוכל.
האם זאת הדרך הנכונה גם בבית? ובגלל שאני 2 כדאי שזמן האוכל יהיה ביחד?
אשמח לטיפים להתחלה נכונה בבית, איך לשכב? בטן? גב? לעטוף או לא לעטוף?
אני יודעת הרבה שאלות... מרגישה את הסוף ועם כל הביטחון שיש לי בפגיה, פתאום קצת מפחדת...
תודה רבה:)

עונה לך על חלק מהדברים.

ראשית- מזל טוב ובשעה טובה.
מאחלת לך שההגעה הביתה באמת תהיה מהירה ושלא יהיו שום סיבוכים בדרך.

שנית...לגבי ההאכלה ושיטת הטיפול בפגיה:
האכלה היא באמת כל שלוש שעות, לגבי ההחתלה, מדידת החום וכו' - אני אישית בבית מחתלת ללא כל קשר להאכלה.
אם עכשיו הרחתי (
) שאליאב הכין הפתעה- אני מחליפה, אם לא עשה הפתעה ורק הרטיב אני מחליפה ברגיל כל שעתיים בערך.
מדידת חום אני מודדת אחת ליומיים אלא אם כן זה אחרי חיסון שאז אני מקפידה יותר.
לגבי השכיבה- בזמן שינה ר-ק על הגב, כשהן ערות כ20 דקות ביום על הבטן עם גירויים מסביב (20 דקות לא ברצף אלא כל פעם שלוש-חמש דקות)
שימי לב שבזמן שינה את לא שמה על הבטן בכלל.
לגבי לבוש- לי המליצו בהתחלה להלביש שכבה אחת דקה ארוכה, עכשיו כשאליאב מתקרב לארבעה ק"ג אני מרשה לעצמי להלביש שלושתרבעי :)

\נשיקה|

שי16061

New member
אני מבינה שמסוכן להשכיב לישון על הבטן

אך מצד שני הבנתי שהתפתחות טובה יותר היא דווקא על הבטן

הבנת נכון

אבל קודם כל - ברוכה הבאה

מה שכתבת מדוייק, אלא שפגים רבים שהו רוב הזמן בפגיה על הבטן, וקשה מאוד להרגיל אותם לישון על הגב - הם פשוט לא ישנים טוב ככה. התאומים שלי (נולדו בשבוע 25+3) היו שלושה וחצי חודשים בפגיה, רובם על הבטן. בבית ניסיתי להשכיב אותם על הגב כמומלץ, אבל היה קשה להם להרדם ככה, אז הייתי מרדימה על הבטן (בהשגחה) ואז הופכת לגב.

זה בשינה, אבל בעירנות עדיף להניח אותם על הבטן כפי שכתבת כדי לחזק את חגורת הכתפיים, השרירים המייצבים והגו. וגם את זה הם לא כ"כ אוהבים
. אז מניחים אותם ככה לכמה דקות כל פעם, מבלי לעצבן אותם יותר מדי.

naamayesh

New member
טוב,אני הולכת לסתור כמעט לגמרי את מקווה לטוב

אבל ככה זה, כל אחד והגישה שלו.
וזה בעצם הדבר הראשוןש אני רוצה להגיד לך- לכי עם האינטואיציה שלך!! כל אחת פה (ובסביבה) יכולה לייעץ לך מה לעשות,
אבל בסופו של דבר את זו שתחליטי, לפי מה שנראה לך. אין דרך אחת נכונה.

תשובות:
אצלנו רוני ולביא השתחררו בהפרש של חודש ביניהם. לביא השתחרר אחרי 3 חוד' ורוני אחרי 4 חוד' (נולדו בשבוע 27).
מאד פחדתי מזה וממש התחננתי שישאירו אותו עוד בפגייה (יש עוד 3 ילדים "גדולים" בבבית), אבל היה ברור שרוני לא הולכת להשתחרר בקרוב, והסבירו לי בעדינות שאין ברירה.
אז זה אכן לא היה פשוט, אבל אני יכולה להגיד לך שמסתדרים עם כל מצב. אפילו מצאנו יתרונות להפרדה הזו... (ההסתגלות של כל אחד מהם לבית היתה בנפרד, ההסתגלות שלנו לתאומים בבית היתה הדרגתית, בכל שאלה על לביא, שהתשחרר קודם, פנינו לצוות הפגייה, כי עדיין היינו מאושפזים..)
מה שהיה לי הכי קשה בתקופה הזו הוא התחושה שאיפה שאני לא נמצאת כואב לי שאני לא במקום השני...

אנחנו השתחררנו עם הנחיות להאכיל כל 3/4 שעות (תלוי מי), ולא נצמדנו להוראות בבית, כלומר, כמו בפגייה (היו מאד גמישים אצלנו בפגייה), האכלנו/ הינקתי אותם מתי שביקשו, מה שאומר שהפרשי הזמן בין ארוחה לארוחה היו יכולים להשתנות במהלך היום , וזה הנורמלי!!!!
בלילה, מהיום הראשון שהגיעו הביתה, הם ישנו לילה שלם (19:00- 6:00), ולא הערנו אותם. אני יודעת שאולי הרבה כאן לא יאהבו את זה, אבל התחושה שלי היתה שהם זקוקים לשינה הזאת ושאם הם לא מתעוררים, כנראה שהם לא זקוקים לארוחה נוספת.
אני מודה, שכשלביא כבר היה בבית ורוני עדיין לא, לא העזתי להגיד לאחיות בפגייה שהוא ישן לילה שלם...
אנחנו צחקנו שהם מבינים את המצב ומתחשבים בנו...

חום לא מדדתי בכלל אחרי השחרור. לא ראיתי שום סיבה לעשות את זה, למעט מתי שהיה נראה לי שהם חמים.
חיתול- אחרי קקי, ולפי ההגיון...

בשינה הם היו רק על הבטן . הם היו רגילים מהפגייה ולא רצו לישון על הגב.
כשהגיעו הביתה, ועד שהיו גדולים מידי לזה, הכנתי להם "קן" כמו בפגייה. (לא יודעת באיזו פגייה אתם, אבל אם את לא יודעת איך להכין, אני יכולה לשים תמונה).

אשמח לענות לך על כל שאלה..
ובינתיים תמשיכו להשמין..
נעמה

שי16061

New member
לגבי הקן

מכירה את זה, אבל פה כנוהל חדש הפסיקו כבר בעריסות לעשות את זה.. שזה ממש מטופש, בשביל שאנשים שילכו הביתה לא יעשו את זה, כי מסוכן שיהיו דברים
נוספים בעריסה... אני כמובן מנסה כמה שיותר לקוצ׳ץ׳ אותן ועדיין לפעמים אני באה ורואה את הידיים והרגליים זרוקים לכל הכיוונים.
לגבי האכלה אני אנסה לעשות לילה רצוף של שינה כי אני מאמינה שזה גם טוב להן( וגם לי

naamayesh

New member
באיזו פגייה אתם??? הזוי למדי עניין הקן..

הנה תמונה של רוני בקן שלה, כשכבר היתה זקנת הפגייה.

לגבי לילה- זו לא את שמחליטה..

ברוכה הבאה ומזל טוב

לגבי ההנקה-תזמיני הביתה יועצת הנקה מוסמכת שתעזור לך,זה אפשרי אבל לא פשוט אז כדאי לקבל הדרכה מקצועית.

ברוכה הבאה ומזל טוב!

שמחה לשמוע שאתם מרגישים את הסוף.
מאחלת לשתיהן הרבה בריאות ולך התאוששות קלה בבית.
לא יודעת איך זה עם תאומות, אבל אצלנו עם אחת דיי שמרנו על שגרת הפגייה... לפחות לתקופה.
לגבי ההאכלה - כמובן בליווי רופא, אבל עד 3 ק"ג ממש להעיר כל 3 שעות..

בהצלחה
אנחנו פה תמיד!

באה לעודד

אני אולי לא כל כך שייכת לכאן אבל ביקשת עצה אז מנסיוני: יש לנו תאומות היום אוטוטו בנות 12 נולדו בשבוע 29 ב"ה בריאות ומתפתחות יפה מאוד..היינו בפגיה של אסף הרופא בזמנו ואני בטוחה שהרבה דברים הישתנו ב12 השנים שעברו בכל מקרה:
כאשר השתחררנו הביתה גם לנו הומלץ להאכיל כל 3 שעות.... אז במשך היום עד 12 בלילה הייתי נותנת להן לאכול כל 3-4 שעות אבל בלילה...לישון!! היינו צריכים להיות הורים מתפקדים בבוקר
.
עצה נוספת לאירון נכון שאני יישמתי זה לוח מחיק שהיה תלוי לכל אחת על המיטה והייתי רושמת כל יום מתי נתתי לכל אחת לאכול או לחלופין שלא נדע תרופה או ויטמינים זאת עשינו בשביל שלא נתבלבל או נשכח חס וחלילה...
מאחלת לכם הרבה מזל טוב בריאות והכי חשוב להיות רגועים ולקחת הכל בפרופורציה ולעשות מה שאת מרגישה.

שי16061

New member
תודה רבה:) בהחלט מעודד

אני אנסה את הקטע של הלילה, למרות שכל הזמן בפגיה ממשיכים ואומרים כל 3 שעות

hope30

New member
בלת״ק

התאומים שלנו השתחררו בהפרש של 33 יום.
אמנם אופרציה קצת יותר מורכבת (בעיקר כי גרנו 50 דקות נסיעה מהפגיה)
אבל מצד שני כל ילד שמשתחרר מהפגיה זאת שמחה.
לגבי שאר השאלות,
אצלי לפחות בימים הראשונים עוד שמרנו על ״סדרי פגיה״ (בלי למדוד חום כמובן)
אחר כך, הפגיה נשארה מאחור והתאומות השתלטה

אוכל, קקי, לישון, גזים וכו וכו
לפעמים מסונכרן לפעמים לא תלוי בהם
לאט לאט יום ביומו
את תתרגלי אליהן והן אליך
בהצלחה ושחרור מהיר וקל
הופ

למעלה