מצטרפת חדשה,

מצטרפת חדשה,

לא מבטיחה להיות כאן כל יום אבל מיום ראשון האחרון התחלתי בשינוי הרגלי אכילה, בנתיים הולך סבבה. ויתרתי על שוקולדים - וככה גם יורדת צריכת הקפה שלי (כי קפה קר עם שוקולד בצד היה פינוק מדהים לימות הקיץ),עברתי לשתות רק מים ואין יותר שתיה מתוקה ותוססת, ויתרתי על בצקים (לחמים, פשטידות, בורקס, לזניה, פיצה, פיתה וכדו'). השאלה שלי היא כזו - ביום שישי אני מארחת בני משפחה, יהיו דברים שאני לא אוכל לאכול . איך מתגברים על הפיתוי?
 
קודם כל בהצלחה שתי אפשרויות - או שמחליטים שפשוט לא נוגעים וזהו, וממלאים צלחת בהמון ירקות ובמה שכן מותר לאכול, או שמחליטים על דבר אחד או שניים "אסורים" שלוקחים ממנו חתיכה אחת קטנה. לי בדרך כלל עובדת האופציה הראשונה. הרבה יותר קל לי להתמודד כשאני יודעת שדברים מסוימים פשוט לא נכנסים לפה בשום אופן, מאשר לקחת טעימה קטנה ולהפסיק אחריה. תנסי כל מיני שיטות ותגלי מה עובד לך הכי טוב, כי תצטרכי עוד הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה פעמים להתמודד עם אירועים, קטנים (יום הולדת של חברים של הילדים מהגן, שתיה של מישהו בעבודה) וגדולים (חתונות!!), שיש בהם אוכל אסור. והכי חשוב לזכור, שחטא קטן הוא חטא קטן, הוא לא סוף העולם, ולא צריך להחריב יום שלם בגלל קובית שוקולד שהתגלצ'ה לפה ברגע של חולשה..........
 
גם אני ככה

יותר קל לי לא לגעת בכלל (לא תמיד זה מצליח כן) אבל אם לקחתי "רק חתיכה קטנה" או "רק אחד" = אבוד.
 

יעל י

New member
ברוכה הבאה בהצלחה ו...

לגבי האירוח אני מציעה להכין דברים טעימים שכן תוכלי לאכול מהם ולגבי אלא שלא תחליטי על אחד או שניים בכמות קטנה למען העונג והתענוג.
 
תודה ותשובה לשתיכן -

יהיה מספיק אוכל שמותר לי, לזה דאגתי בתכנון התפריט. אבל מתוך התחשבות באורחים - אני מכינה גם דברים שהם אוהבים (לזניה למשל...והריח של זה משגע אותי כל פעם) אני באמת אתרכז בירקות ואשמור ביס וחצי לקינוח. כבר כמה פעמים התחלתי ונישברתי אחרי שלושה ימים, עכשיו אני כבר לקראת סוף היום החמישי וזה הולך לא רע בכלל.
 
שמחה לראותך כאן ../images/Emo13.gif

הדרך שלי היא להכין מאכלים שאני אוהבת ובריאים: כל מיני תבשילי ירקות מטובלים טעים, ירקות בתנור למיניהם, פשטידות דלות יחסית, סלטים ירוקים עם מעט רוטב, סלטי קינואה
, אם כבר יש לחם, אז תקני גם לחם שיאור מקמח שיפון- זה בריא ועוד. בהצלחה עם השינוי- הורדת שתיה ממותקת- מעולה, כולל המעבר לשתיית מים שזה הכי טוב. ויתור על בצקים מקמח לבן, גם מעולה, תמצאי לך את הפחמימות המלאות שטובות לך וטעימות לך (לחם שיאור מקמח שיפון, אורז מלא, קינואה, קטניות כמו עדשים שיש בהן גם פחמימות וגם חלבונים וכדומה). גם הורדת שוקולד זה יופי ובכלל כמה שפחות סוכרים, אך אם בכל זאת בא לך שוקולד ואת יכולה לעמוד באכילת מעט שוקולד פעם ב..., תחליטי שלמשל מותר לך שוקולד במידה או קינוח אחר 0במידה, כמובן) אחת לשבוע בסיום ארוחת ליל שבת, או רק כשיוצאים, או כל גבול שתוכלי להציב לעצמך. שיהיה בהצלחה יקירה ואשמח לתת לך עצות ורעיונות מנסיוני האישי
 
תודה גם לך,

אני עוד צועדת צעדים ראשונים ולא מכירה את כל השבילים. אולי את (או מישהי אחרת יודעת)כשאני עושה סלט ומוסיפה לו גרעיני חמניה (גיל כף שטוחה)כמה "רע" זה מבחינה קלורית/תוזנתית/ערכית/חומרית? שוקולד - אני מעדיפה לוותר לגמרה כי אני מאוד אוהבת ולכן פשוט הפסקתי לקנות הביתה. היום בערב, דאגתי לעוגת גבינה פירורים שהיא הפחות מועדפת עלי מכל העוגות ולכן לא ממש תפתה אותי. וכן, עוברים ללחם מקמח מלא, שום שתיה ממותקת/גלידות/ אוכלת יותר סלט (היום יוגש סלט קינואה
)ויותר פירות מבעבר (3 ביום זה מותר נכון?) מקווה שיראו תוצאה תוך חודש כדי שתהיה לי מוטיבציה להמשיך.
 
זרעי חמניות במידה זה מעולה!

ובכלל, אגוזים למיניהם, כשהם טבעיים ולא קלויים, זה מאד בריא ועדיף על הפחמימות ריקות למיניהן. 3 פירות ביום זה בסדר גמור, תמיד עדיף תפוחים ופחות פירות קיץ או טרופיים שהם עתירי סוכר. יפה הרעיון לאפות עוגה שאת פחות אוהבת. מצטרפת לג`סי- חשים במוטיבציה שלך. בהצלחה ומקווה שגם עם הנאה,
 
הגישה שלי היא לא לספור את הקלוריות (ארוך...)

אלא לדאוג לאכול דברים בריאים יותר. כך ירדתי במשקל. כולל ספורט, כמובן. לא סופרת, לא מודדת, רק דואגת לאכול אוכל בריא. מה שחשוב זה סוג החומרים שנכנסים לגוף, הרבה יותר חשובים מספירת הקלוריות. מה זה אומר בריאים יותר?
להפחית עד להוריד לחלוטין: פחמימות "ריקות" שזה אומר- קמח לבן (לחם רגיל/חלה, עוגות, בורקסים, מאפים שונים, פסטה, אורז רגיל וכדומה), שוקולד, גלידות רגילות, סוכרים למיניהם (כל מה שיש בו סוכר לבן/חום, דבש, סילאן וכו'), תפו"א, תירס וכדומה.
לבחור מאכלים מפחמימות מורכבות, שזה אומר: אורז מלא, כוסמת, קינואה וכו', קמח מלא ולמהדרין- עדיף קמח שיפון שהרבה יותר בריא וטוענים שקמח קוסמין עוד יותר בריא, אני לא מתה עליו. עדיף משיאור וללא שמרים, אך שוב- לבחור מה שמתאים לך.
אני כבר שנים לא אוכלת לחם קל. כבר גיליתי שאם אוכל פרוסת חלה קלה (40 קלוריות?) שכולה פחמימות ריקות, לעומת לחם שיאור מקמח שיפון (לפחות פי 2 בקלוריות), אני ארזה יותר עם השיאור/שיפון. כי כאמור, "מה שחשוב זה סוג החומרים שנכנסים לגוף, הרבה יותר חשובים מהקלוריות".
פירות- עדיף עד 3 ביום, אך לא יקרה כלום אם תחרגי מעט, כל עוד תקפידי על השאר. למה עדיף תפוחים על פירות הקיץ/טרופיים? גם אם מנת פרי של תפוח שוות ערך קלורי למנת פרי של אפרסק למשל, באפרסק יש הרבה יותר סוכרים ובתפוח יש הרבה יותר סיבים תסונתיים. זה מה שהוסבר לי. מנסיוני, ברגע שהורדתי את פירות הקיץ/טרופיים כמעט לחלוטין- חלה אצלי ירידה מדהימה.
להקפיד על יותר חלבונים ופחות פחמימות. פחמימות זה בעצם מה שהכי משמין אותנו, יותר משומן. אז לא זוכרת אם את אוכלת בשר ודגים, אם כן- אני אוכלת עוף, טונה, דגים. ביצים זה בריא, טוב וחשוב לזכור להכניס לתפריט.
קטניות למיניהן.
כפי שכתבתי, אני אוכלת גם גרעיני חמניות (מוסיפה למשל לסלטים, ליוגורט רגיל עם תפוח חתוך או קצת ממתיק מלאכותי, ליוגורט תות 0%, או שסתם לוקחת טיפה בקערה, אם בא לי וחייבת לנשנש משהו- עדיף משוקולד או וופלים...), אגוזי מלך, פקאן, שקדים וכדומה. כמובן צריך להזהר בכמויות, אך אם בא לי נשנוש בריא, אני לוקחת תפוח אנה טרי טרי וקשה+ מספר אגוזי מלך. מתה על זה! משביע ובריא.
דברי חלב- חלב רק 3%, ה-1% לא בריא! מקפידה על גבינות עד 5%, אך לא נורא גם עם יותר שומן (לדוגמא פטה עיזים של 16%) כאשר מוסיפה מעט לסלט ירקות וזה מוסיף הרבה לטעם. שוב- אני מקפידה מאד בעניין הפחמימות ובמקביל לא נבהלת משומנים וחלבונים. אם כבר מדברים על בריאות, תמיד עדיף גבינות עזים מגבינות מחלב בקר. לא עומדת בזה, בגלל המחירים.
ומאד חשוב- להקשיב לגוף. הוא יודע הרבה פעמים הרבה יותר טוב מאיתנו מה בריא לו ומה לא.
ספורט- חשוב מאד. לנשמה, לשלווה הנפשית, לבריאות וכן, גם לירידה במשקל...
יודעת שממתיקים מלאכותיים אינם בריאים, אך לי זה עוזר ואני הרי לא מושלמת...
. זו בערך הדרך שלי, הגישה שלי (בטוח יש דברים ששכחתי...). כל אחד צריך להתאים את התפריט שלו, עפ"י מה שהוא אוהב, עפ"י מה שעובד על הגוף שלו. אני גיליתי שברגע שהפחתתי משמעותית את כמות הפחמימות (מאות כמובן), הצלחתי לרדת במשקל הרבה יותר טוב. מוזמנת להעזר במה שמתאים לך. אשמח תמיד לענות על שאלות מנסיוני האישי ומחומר שקראתי או שלמדתי משיחות ופגישות עם דיאטניות/ים קונבנציונליים ותזונאים מרפואה משלימה ועוד. מבטיחה להפסיק עם המגילות הללו... בא ממקום של רצון לעזור ולשתף בדרך שלי, שנראית לי טובה ובריאה. שבת שלום
 
אז זו בדיוק הדרך שאימצתי לעצמי

בלי ידע מוקדם (טוב, כנראה משהו מההטפות של מחשבות כן נכנסו לי לראש) אני אמשיך להגיב מאוחר יותר, הבעל מכין צהריים וקוראים לי לאכול (סלט ירקות טרי+ביצה קשה+גבינת לבנה 5 אחוז)
 
מה עדיף - תפוח אמה או בטטה?

אלו הדילמות שלי, כיון שאני עוד לא מומחית. גבינות -5 אחוז, חלב 3 אחוז, צריכת הקפה שלי ירדה כי אני כבר לא אוכלת עוגת קרם או שורה של 4 קוביות שוקולד, אוהבת סלט שמכיל המון המון ירקות (אבא שלי אומר שפחות מ7 סוגי מזון בסלט זה לא "סלט" (נגיד עגבניה, מלפפון, חסה, בצל, גזר, כרוב סגול, )אלא ירקות חתוכים. ואבא שלי אלוף העולם בחיתוך ירקות קטןקטןקטןקטן. העדפתי את השיטה שפירטת ולא ספירת קלוריות כי זה בלבל אותי יותר.
 
בטטה עדיפה

גם כי יש בה ערכים תזונתיים טובים יותר וגם כי הערך הגלקימי שלה נמוך יותר. הנה, כתבה שמצאתי בעניין זה.
 

12רוניתי

New member
שדה שאלה מה זה ל ח ם שיאור מ קמח שיפון?

האם זה לחם שיפון דיאט? איזה סוג את קונה? מה את ממליצה? אינני יודעת מה זה לחם שיפון שיאור... ודבר נוסף הכנתי את הפנקייקים שלך מקמח מחלא- קצר הצלחה בבית . תודה לך.
 
לחם שיאור, זה ללא שמרים אלא ממחמצת שיאור

שיפון מלא זה סוג של קמח, שנחשב מהבריאים ביותר, עם ערך גליקימי נמוך יותק מקמח חיטה מלא, יותר בריא מקמח חיטה מלא. אני קונה ממאפיה שיש רק באזור שלנו ורק לאחר שתחקרתי היטב את בעל המקום על מרכיבי הלחם. לא קונה לחם קל כבר שנים, הבנתי שזה לא עוזר לי, נהפוך הוא. עדיף להיות שבעה מלחם מלא בבריאות, מאשר לאכול לחם קל, לא משביע ועם תוספות לא בריאות. אין לי המלצות על לחמים מוכרים. הנה כתבה שאולי תעניין אותך, על סוגי לחמים. אמנם כתבה מלפני מס' שנים, אך הרעיון לא השתנה מאז. שמחה שהמתכונים שלי עוזרים.
מאד משמח אותי!
 
אני כמוך בעניין השוקולד, גם לי יותר קל לוותר לגמרי על משהו שמאוד מפתה אותי מאשר לאכול "רק קצת ודי" כי אני אף פעם לא יודעת איפה נגמר ה"רק קצת" הזה. אצלי זה דווקא בצקים (בורקסים, רוגעלעך וכו') ולא כל כך שוקולד, עם זה דווקא יש לי גבולות ברורים. ולגבי הפירות - נכון שאומרים עד 3 ביום אבל אני בדעה שאם את באטרף לאוכל ואת יודעת שאת הולכת עכשיו להוריד איזו חבילה של עוגיות / ופלים וכו', כלומר באטרף למשהו מתוק, אז עדיף לאכול עוד פרי ואפילו עוד שניים במקום. לי שזיף או אפרסק תמיד עוזרים ברגעים קשים.
 
למעלה