אל יאוש !
גם אני מתכתבת חדשה וברצוני לספר לך שבמשך כשנה ניסיתי להכנס להריון, אך ללא הצלחה. החלטתי לשאול את רופא הנשים שלי (קופ"ח כללית) האם יש צורך להדליק נורה אדומה. הרופא מצא לנכון מבלי לשאול שאלות מיותרות לשלוח אותי לבדיקות דם ואת בעלי לבדיקת זרע. תוצאות הבדיקה של בעלי נמצאו תקינות, אך מתוצאות הבדיקה שלי, הסיק הרופא שיש לי "בעית פוריות קלה", מיד התחיל בטיפול באיקקלומין. בפעם הראשונה שעברתי טיפול אולטרסאונד למציאת זקיק מוביל, נאמר לי להתחיל את נטילת הכדורים מחדש. בפעם הבאה כבר נמצא זקיק מוביל ומיד נשלחנו לערוך השבחת זרע במדיקל סנטר ולבצע הזרעה. בעקבות ההזרעה נקלטתי להריון ובהמשך בשבוע שבע הסתבר שאני נושאת תאומים. עד אותו רגע לא קיבלתי ברזל / ויטמינים או בדיקות כלשהן מלבד בדיקות גנטיות שהן בגדר בחירה. בשבוע 15 ניגשתי לערוך בדיקת "שקיפות עורפית" בבי"ח איכילוב, שם גיליתי שלמעשה אני נושאת שלישיה ומתוכם שני עוברים ללא דופק המתאימים בגודלם לשבוע 8. לא אכנס לפרטים אודות מה שעבר עלי באותו הרגע. אבל מה שאני מנסה להגיד הוא שבעצם בקופ"ח רופא הנשים לא ידע להסביר לי כיצד לא הבחינו בעובר נוסף. באופן מיידי עברתי לטיפולו של ד"ר עמוס בר באופן פרטי, רופא בחסד עליון עם המון טאצ´ וסבלנות, שבזכותו סיימתי את ההריון עם העובר השלישי בשלום ! ומסתבר בדיעבד שלא הייתי צריכה לעבור את כל התהליך, מספיק היה לכוון אותי ליום הביוץ המדויק. היתה עוד השתלשלות ארוכה שבה גיליתי כמה רשלנות רפואית עוללו בי. כיום אני מטופלת של ד"ר עמוס בר דרך קופ"ח מכבי ואשמח לספר לך עוד הרבה אודות החוויות שעברתי בהריון וכן למסור לך את הפרטים של הרופא. המסר שלי הוא לא לוותר ולא להתיאש ובמשך כל הדרך לבדוק כל צעד וצעד - בעיקר של הרופאים ותשתדלי לשמור על מצב רוח טוב ככל שאפשר משום שלנפש יש השפעה רבה על המערכות בגוף. אשמח להיות לך לאוזן קשבת. בהצלחה !