מצטרפת חדשה

balarath

New member
מצטרפת חדשה../images/Emo5.gif

שלום לכולן, קראתי חלק מהסיפורים כאן והבעיה שלי היא כזו- כבר עוד מעט שנתיים שאני מנסה להכנס להריון ולא ממש מצליחה. הייתי אצל רופא אחד של קופ"ח ששלח אותי לכל מיני בדיקות דם וחזרו תקינות (יש לי קצת פרוגסטרון נמוך אבל זה הכל). בעלי - תקין לחלוטין. ראיתי שאני לא מתקדמת עם הרופא הראשון שגם נראה לי נורא שטחי מבחינות אחרות, עברתי רופא. שגם הוא התייחס אלי כמו לעוד בורג ושוב שלח אותי לעשות בדיקות דם ושוב הגיע לאותן מסקנות. טוב. אז קבלתי איקקלומין, שלא ברור לי למה זה בדיוק טוב. לקחתי את זה כבר לפני שנה, כדור אחד ביום, לא עשה כלום. נראה לי שכל הרופאים הללו יורים בערפל, לא מגיעים לשום מסקנות. אולי אין לי מספיק נוזלים בצואר הרחם, אולי משהו טכני לא בסדר, אולי ואולי ופתרונות - אין. טוב. אז החלטתי לעבור לרפואה פרטית כי אני חושבת שאם משלמים 700 שקל לפגישה אולי מקבלים יחס. מישהיא כאן שמעה על פרופסור לסינג? מישהיא בכלל שמעה על רופא טוב, מומחה בתחומו וגם בנאדם?? חוץ מזה אני במצב נפשי מחורבן למדי גם בגלל חוסר הפריון המשווע שלא ברור למה זה קורה וגם בגלל שמה לעשות, אני מובטלת כבר שנה כמעט, וזה הורג אותי כל יום לאט אך בהתמדה. מישהיא כבר היתה בסיטואציה הזו, איזה טיפולים מקבלים בד"כ ומה עושים עם המצב רוח המזופת באופן כרוני (קראתי שזה משפיע על רמת ההורמונים בגוף, הדכאון). תודה.

אולה *

New member
הי וברוכה הבאה! ../images/Emo20.gif

כולנו בסיטואציה דומה - מנסים לפתור את הבעיות, להתגבר על המכשולים, חותרים קדימה. דבר ראשון - האם הרופא שלך מומחה לפריון? לא כל גינקולוג הוא גם מומחה לפריון. ניתן להעזר ברפואה הציבורית, לא חייבים להוציא כסף על פרטי. אבל כמובן זוהי החלטה אישית (זוגית). מה עם צילום רחם? בדיקת זרע? האם עשיתם מעקב זקיקים? מוקדם מידי להרים ידים. תמצאו רופא טוב ותתחילו! באיזה איזור את? באיזה קופת חולים? לפי זה נוכל להמליץ לגבי הרופא. בהצלחה, אולה

balarath

New member
תודה, אולה

עשיתי מעקב זקיקים, הרופא שבדק את זה אמר שתקין, אני לא ממש יודעת איך להסתכל על כל הבדיקות הללו, במחשבים אני מבינה יופי , ברפואה הרבה פחות... בעלי עשה בדיקת זרע - תקין לחלוטין. אני במודיעין בקופ"ח מכבי אבל לא בעיה בשבילי, בשביל רופא טוב לנסוע לת"א. פניתי לפרטי לא כי אנחנו כאלה מליונרים אלא כי נמאס לי מתחושת חוסר האונים , הבלבול והיאוש שמשרים עלי רופאי קופ"ח. הרופא המטפל שלי זה ד"ר שניידר, הוא מאסף הרופא ואמור להיות מבין בנושאי פריון אבל האפשרויות במודיעין הן מצומצמות לאיזה שניים - שלושה רופאים בס"הכ. לא עשיתי צלום רחם, עוד לא דברו איתי על האפשרות הזו. מתי עושים את זה ומה יוצא מזה? אם בכל מקרה בסוף מגיעים לנושא של הפריה מלאכותית או הזרעה (מה זה בכלל??). אמרו לי שפרופסור לסינג הוא מעולה אז החלטתי לנסות לפנות למישהו שמבין ענין ולהפסיק להסתובב סביב הזנב של עצמי. הוא מנהל בי"ח ליס. יש לך רופא מומלץ? מיזהו מבין עניין? מה עם רפואה טבעית, תזונה, מה המשקל של זה בתהליך?? (אני צמחונית). תודה.

אולה *

New member
קצת סדר בדברים

התהליך הוא כדלקמן: בהתחלה עושים בדיקות לפרופיל הורמונלי ובודקים האם הביוץ תקין (מתרחש כל חודש). במקביל עושים בדיקת זרע. אחרי תקופה X של נסיונות מומלץ לעשות צילום רחם - ע"מ לראות שאין חסימות בחצוצרות ושהרחם "נקי". הזרעות - IUI - הזרעה חוץ רחמית - מגבירים את כמות הביציות בעזרת הורמונים ומזריקים זרע שעבר השבחה ישירות לתוך הרחם. זה עוזר להתגבר על מכשול צוואר הרחם. אם אין בעיה מוגדרת והזקיקים גדלים יפה והזרע תקין - IUI בד"כ עוזר. הפריה - IVF - שאיבת ביציות בהרדמה כללית, הפריה במעבדה והחזרה לרחם. לא אוסיף יותר, כי עדיין לא רלוונטי. אני מבינה את הצורך ברפואה פרטית - גם אני מטופלת עכשיו פרטית. אני לא מכירה את פרופ´ לסינג. אני ממליצה על ד"ר אמנון בוצי´ן. הוא מומחה לפריון, עובד באיכילוב, מקבל במכבי (זה יחסוך לכם). עניין כספי בכלל לא זניח בכל הקטע של טיפולים, לכן אני לא מזלזלת ברצון שלך ברופא פרטי. אבל ד"ר בוצי´ן באמת מומלץ - מקבל בר"ג. אני לא בענייני רפואה אלטרנטיבית, אז חכי למומחיות. בהצלחה, אולה

נועם@בת

New member
יש מושג כזה

במשנה או בגמרא "דש בפנים זורה בחוץ"
(או במילים פשוטות יותר- גומר בחוץ). אבל לא נראה לי שזה מתכון להריון
נועם

liora1

New member
רופא במודיעין

נסי את ד"ר אריאל וייסמן מקבל במכבי במודיעין מומחה פוריות.רופא מקסים.מחזיקה אצבעות.

יובל@

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

מאחר ואת שייכת לקופת חולים מכבי וגרה במודיעין, כדאי לך מאד לנסות לקבל הפניה למח´ פיריון בהדסה הר הצופים. יש להם הסדר עם מכבי. הרופאים שם הם - מנהל המחלקה פרופ´ הורוביץ, דר´ בדולח,דר´ הולדר ודר´ אברון. חברה שלי גם מהאזור שלך והיא ממליצה עליהם בחום (ודרך אגב היא עכשיו בהריון שבוע 7 אחרי IVF ). לדעתי לא כדאי לרוץ כל כך מהר לרופא פרטי, העלויות גדולות ויש היום מספיק מחלקות פיריון טובות. יש גם את פרופ´ זיידמן מהמרכז ובודאי ימליצו לך עליו בהמשך, הוא מקבל מכבי. בכל מקרה אני שולחת לך מסר עם הטלפון של חברה שלי שתשמח להמליץ לך ולספר לך על הדסה הר הצופים. יובל

balarath יקרה - ברוכה הבאה...

ומקווה שבקרוב - ברוכה היוצאת לפורום השכן.... מבינה אותך מאוד, לדעתי, למרות שאנחנו כמו עוד איזה בורג (לפעמים גם אני הרגשתי כך), כיוון שלפרטי צריך הון...
, הגעתי למסקנה שהפורום הזה קצת כמו רופא פרטי, כיוון שאפשר לשאול שאלות ברוגע ותשובות נקבל ותמיד תמיכה תהייה וזה הכי חשוב... ולמדתי עם הזמן גם לחייך לרופאים ולנסות לדובב אותם זה עוזר גם אם לא פרטי... לפחות אצלי... מאחלת לך הצלחה רבה בהמשך דרכך.. מכל ה-
ד.

רוני@30

New member
ברוכה הבאה (וקצת על לסינג)

שלום שלום, קודם כל - ברוכה הבאה, וברוכה עוד יותר תהיי אם תצאי מכאן מהר, ומהסיבות הנכונות. פרופ´ לסינג - הוא מומחה גדול לענייני נשים, וכנראה איש טוב באופן כללי (אני מכירה כמה וכמה מטופלות שלו, אבל לא אותו באופן אישי) - אבל למיטב הבנתי הוא לא מומחה לפריון. כבר את משקיעה והולכת לרופא פרטי - כדאי מאוד מאוד לבחור מישהו שמתמחה ספצפית בתחום ועוסק בזה באופן שוטף. שתי המלצות שאני יכולה לתת לך, למומחים מאיזור המרכז, הן פרופ´ עמי עמית (ראש מחלקת הפריות באיכילוב) שמקבל ברמת אביב ופרופ´ שוקי דור (ראש המחלקה המקבילה בתל השומר) שמקבל בתל אביב. מה שלא תחליטי - שיהיה לך המון בהצלחה, רוני

balarath

New member
לסינג וכו´

קודם כל תודה, בטוח שלסינג לא מומחה לפריון??? קבלתי את השם שלו מהרופא הממיין במכבי טבעי, פניתי למכבי טבעי בגלל בעיה שיש לי ברגל ואמרתי אם אני כבר נכנסת לטיפולים אלטרנטיביים אז למה לא להכניס גם את נושא הפריון בפנים. מהרופא הממיין קבלתי את השם של לסינג, לא היה לי כל מידע מוקדם עליו ולא שמעתי עליו קודם לכן. לגבי השם שהזכרת - שוקי דור או יהושוע דור? יש פרופ´ יהושוע דור שעובד בתל השומר ומקבל בתל אביב והייתי אצלו פעם אחת והתלבטתי מאוד אם ללכת אליו עוד.אני חושבת שהוא גם כן קשור להפריות. יש לי קצת חשש שאם הולכים למישהו שהוא מומחה להפריות ישר ילך לזה ולא ינסה שלבי ביניים לפני זה, למרות שהיה מאוד חביב והמליץ לי בשלב ראשון על איקקלומין. ביי בינתים.

א ר י ק ה

New member
צריך להיזהר בהמלצות

בוקר טוב, הסתכלתי על התכתובות שלך, ואני כאחת שהיתה אצל לסינג ממליצה לך לא ללכת אליו. ההתמחות שלו היא לא פוריות !!! הוא נורא נחמד וסימפטי אבל אם את מחפשת מקצועיות זה לא שם. אני מרגישה שטעיתי בגדול כשעברתי אליו. הוא לא כל כך מתמחה בנושא של פוריות ויש רופאים רבים וטובים ממנו. אני ממליצה לך בחום ללכת לדר´ לב-רן, למיטב ידיעתי הוא מקבל דרך מכבי ברמת מרפא (זבוטינסקי ברמת גן) וגם באופן פרטי. גם פרופ´ עמית ידוע כרופא מצויין. וסתם בשביל הסקרנות - האם הרופא שהמליץ לך עליו קוראים לו עדי שוורץ ? אריקה

balarath

New member
בתגובה לשלך - לסינג

כן ! הרופא שהמליץ לי עליו זה עדי שוורץ, איך ידעת????? מזל שנכנסתי לפורום הזה אחרת הייתי ממשיכה להסתובב סביב הזנב של עצמי נראה לי עוד הרבה זמן. קבלתי כאן הרבה המלצות להרבה רופאים וכל אחד אומר משהוא אחר. איך אני יודעת למי ללכת?? הרופאים של קופ"ח מכבי (לפחות זה המצב במודיעין) פשוא מתחת לכל בקורת בשטחיות ובהתייחסות שלהם לנשים. כמו עוד איזה שק תפוחי אדמה שצריך למלא... בכלל לא כמו אל בנאדם, לכן אני מוכרחה ללכת לפרטי בשביל "לעלות על הסוס" ואח"כ בשביל השגרה זה כבר לא ממש משנה. מחכה לשמוע ממך בנושא עדי שוורץ ולסינג.

רוני@30

New member
שוקי דור = יהושוע דור

כן, כן, זה אותו רופא. ראיתי שעוד מישהי כבר כתבה לך שלסינג הוא לא מומחה לפוריות - ככה שאולי אנחנו צודקות, אבל זה מאוד פשוט לבדוק בוודאות: תרימי טלפון למרפאה שלו ותשאלי.... אני לא מכירה את דור באופן אישי, אבל אני לא בטוחה שמומחיותו אומרת שהוא "רץ" לבצע הפריות. אני עשיתי את הטיפולים שלי במעקב פרטי של פרופ´ עמית - גם הוא מומחה להפריות - ועברתי את כל שלבי הביניים, ובאריכות, עד שהגעתי להפריה. כך או כך - שתהיה לך הצלחה מהירה וקלילה! רוני

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

יכול להיות שבאמת לא זיהו אצלכם בעיה, ואתם שייכים לאותו אחוז מתוסכל המכונה "לא מוסברים". ויכול להיות שפשוט לא איתרו את הבעיה. שווה לפנות למומחה פריון שמבין ויודע להסביר ונותן יחס- אם כי ממש לא חייבים ללכת לרופא פרטי. ברפואה הציבורית יש מספיק קליברים שיודעים לתת למטופלות יחס חם- "ולעשות" להם ילדים. תוכלי לקבל המלצות על רופאים בירושלים, או רופאים במרכז. ולפנות אליהם בלי להוציא כסף מיותר. שמרי את הכסף לבזבז בשילב. מצברוח מזופת? נראה לי שזאת מכת מדינה. חמודה שלי, את מובטלת כמעט שנה, ולא מצליחה להרות... זה קצת קשה לשמוח ולצהול שם במצב הזה, בעיקר במדינת ישראל של השנה האחרונה. אני מאמינה שברגע שתגיעי לרופא שיתייחס אליך ותרגישי שאת בדרך הנכונה- האופטימיות תצטרף. מצברוח רוח לא טוב, לא בדיוק משפיע על ההורמונים. מצבי דכראון וסטרס יכולים להשפיע, אבל נאחס זה לא דכאון
אז שבי איתנו בסירה שלנו, נלמד אותך לחתור מול הזרם, ונשיט אותך הישר לפורום הריון.
נועם

balarath

New member
תודה על התמיכה

אמרת שברפואה הצבורית יש קליברים - מכירה רופאים טובים בקופ"ח מכבי שגם מתמחים בפריון וגם הם בני אדם? פשוט עוד לא נתקלתי בכזה... אבל מאוד אשמח לשמוע המלצות, רצוי מתל אביב או משוהם, שהם בדיוק כמו שאת מתארת. מדברים, גם כאן בפורום, על רופא בשם זיידמן, משהיא מכירה? יודעת? המלצות?? המצב רוח שלי זה הרבה יותר גרוע מנאחס. זה מצב שאני רוצה לבכות ולא יכולה. אבטלה זה משהוא שהורג אותי מבפנים. וזה לא שלא שלחתי איזה כמה מאות קורות חיים לכל העולם...התחלתי גם לקבל תעוקות משונות באזור החזה, היה איזה יום שלא יכולתי כמעט לנשום, אז הבנתי שאני חייבת ללכת לאלטרנטיבית ומהר כדי להרגע וכדי לפתוח אנרגיות , לחצים וחסימות. דרך אגב, הייתי אצל איזה רופא מומחה שאמר שהוא חושב שחלק גדול מהבעיה שלי זה בעיה של לחץ נפשי. רק אתמול גיליתי את הפורום הזה וכבר אני מתחילה להרגיש אחוזון אחד קטן יותר טוב, אז פשוט כל הכבוד.

נועם@בת

New member
מאיזה אזור את בארץ?

יש כאן הרבה המלצות, חלק מהן נמצאות בלוחות (סרגל אפור למעלה) אין ספק שמתח זה דבר מתיש, ועין ספק שהפורום הזה בהחלט יכול לעשות טוב על הנשמה. רק תרשי לי להיות קצת סקפטית בנוגע למומחים שמודיעים לך שהבעיה שלך היא נפשית- מצטערת אני קצת אלרגית אליהם
,
נועם

למעלה