מצטרפת חדשה עם שאלה

פיצוש 1

New member
מצטרפת חדשה עם שאלה

שאלה בני בן 11 שבועות ו3 ימים כשהיה בן חודש התפתחה לי דלקת-לא רוקן את השד ונשאר לי חלב,עבר בעקבות אנטיביוטיקה. לפני כשבוע פלוס,התחילו לי דקירות בשד שהייתה בו דלקת,לאחר בדיקה בפורומים הבנתי שיש לי פטריה לאחר יום הלכתי לרופא ילדים שאישר כי לבני יש דלקת בלשון טופלנו באמצעות דקטרין אורל ג'ל-עברה הפטריה אצלו אך אצלי עדיין ישנם כאבים למרות הטיפול בדקטרין,קומפרסים של חומץ,הורדת פחממות ומתוקים(ירדתי יופי..
) ולבסוף גם נסטטין כבר הייתי בטוחה שעברה אבל עדיין יש כאבים לאחר הנקה וכאשר קר לי ואז הפטמה מזדקרת. חייבת לציין שהפטמה המדוברת הינה שקועה מטבעה ובזכות ההנקה יצאה החוצה אז היא מאוד רגישה ובמקלחת חמה שמתי לב שישנה נק' לבנה האם יכול להיות שזוהי היבלת המדוברת?מאוד כואב לי אחרי מקלחת להתנגב אז אני לא יודעת איך ניתן לשפשף את היבלת ?. אודה לתשובה אני די סובלת,תודה

Revili

New member
לא נשמע כמו פטריה...

פטריה היתה אמורה לחלוף עם כל הטיפול המאסיבי הזה...וגם התאור שלך אינו ממש תואם אבחנה של פטריה. האם הכאבים הם בעומק השד או בפיטמה עצמה? מהו העיתוי של הכאבים? האם הכאבים נמשכים כל הזמן בהנקות וגם בין ההנקות? האם יש תופעות כלשהן על הפיטמה - גרד, קילוף, כתם...האם היא אדומה או מבריקה יותר? האם לאחר ההנקה היא מלבינה? האם היא כואבת כאשר קר או רק מזדקרת? אם הכאב הוא בתוך השד האם יש גוש או גולה במישוש? יכול להיות שמדובר בסתימה בצינורית חלב או בדלקת שלא החלימה היטב...

פיצוש 1

New member
תודה על התשובה המהירה,אז ככה

הכאבים הם בפטמה עצמה הכאבים הם בעיקר בערב,נראה לי שהקטן גם בקפיצת גדילה אז הכל ביחד אני נגמרת כבר
לאחר הנקה היא מלבינה ובמקלחת ולאחריה עד התחממות הגוף בשנית. די מגרד לי מסביב לפטמה כאשר היא כואבת ומדי פעם אני מבחינה באודם אבל לא בצורה שאני יכולה לומר בוודאות שכל הזמן או מבריקה יותר. הייתה לי בשד הזה דלקת כפי שציינתי אבל מעל חודש לא כאב לי מדוע פתאום חזר להציק לי הכאב?

Revili

New member
קשה לדעת...

לא פשוט לנסות לאבחן וירטואלית, אבל עדיין זה לא ממש נשמע לי כמו פטריה... יכולה יכול להיות שהבעיה היא שהתפיסה של התינוק את השד השתבשה, אולי היניקות התכופות במיוחד משפיעות ואלי מדובר בתופעת רינו... בכל מקרה, רצוי לפנות לבעלת מקצוע שתראה אותך מניקה ואת הפיטמה...יועצת הנקה מוסמכת או רופא שמבין בהנקה יוכלו לעזור.

Revili

New member
בינתיים...

נסי כמה דברים שיכולים לרמוז מה אולי הבעיה - הקפידי על אחיזה ותפיסה נכונה של התינוק את השד. נסי לבדוק אם חימום עדין של הפיטמה מיד לאחר ההנקה עוזר. נסי לקצר את ההנקות מהצד הכואב, לתת לפיטמה לנוח ולא לתת לתינוק "להתמזמז" בצד הזה כאשר סיים לאכול.

למעלה