מצטרפת חדשה, לצערי...

נעתוש

New member
מצטרפת חדשה, לצערי...

שלום לכולם, אני מקווה שזה המקום הנכון לשאול את השאלות הקשות, נראה לי שרק מי שכבר עבר תהליך כזה יוכל לענות תשובות מציאותיות ולא רק תיאורטיות... אני בת 27, אוטוטו יום נישואין 5 + קטנה בת שנתיים. כבר שנתיים שמאוד קשה, ובחודשים האחרונים די התגבשה בי ההבנה ששיפור, כנראה, לא יהיה ואני חוששת שיהיה פחות רע לבד מאשר ביחד.. (וזה אחרי כמה חודשים בטיפול זוגי שבהם עשיתי המון שינויים ובנזוגי -- לא.. והוא מודה בכך). עוד לא סיפרתי לו שכך החלטתי. יש לנו הסכם טרום נישואין שמכסה את המזונות עבורי. מה שכן, לא ברור לי מה עם הילדה. הוא אוהב אותה ולא יוותר עליה בלי מלחמה. אני שואלת ברמה ראשונית מאוד, איך עושים את זה? אני מודיעה לו שאני רוצה להפרד, לוקחת את הילדה והולכת?- הוא לא יתן לי לצאת איתה מהבית. אני מודיעה לו ואז מתחיל תהליך ביתמשפטי שמחליט על משמורת ובינתיים מנסים למצוא הסדר שמקובל על כולם?-- נראה לי סיוט! בבקשה תסבירו לי, מה לעשות? איך לעשות?

אופק 3

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

לא חושב שיש נוסחת פלא שתפתור לך את בעיות הגירושין, צריך הרבה סבלנות, את נכנסת לתהליך לא קל ולא פשוט, אני גם לא חושב שהאב צריך לוותר על הילדה, אתם צריכים להגיע להבנות בקשר לילדה! קבלי קצת אופטימיות, החופש שווה כל מאמץ, עוד יבואו ימים טובים יותר.

נעתוש

New member
תודה על התשובה.

אני לא מחפשת נוסחת פלא, אני מחפשת משהו בסיסי הרבה יותר- אני לא מכירה אפחד שעבר תהליך כזה ופשוט רוצה לדעת - איך עושים את זה... מה הצעד הראשון?

NoaModiin

New member
קודם לדבר איתו...

את צריכה לשבת ולדבר איתו, לספר שהגעת להחלטה, לשמוע מה יש לו להגיד... אחרי כן - אתם צריכים לנסות להגיע להבנה לגבי המשמורת. יש אפשרות למשמורת משותפת, שאולי תהיה פתרון טוב עבורכם. אם אין הסכמה - את יכולה לפתוח הליך בבית המשפט לגבי המשמורת - ובינתיים לקחת נשימה ארוכה.. רצוי ללכת לגישור כדי להגיע להסכמה ורק אז להגיע לבית משפט, אבל אם לא מצליחים - בית המשפט יכול להכריע - ואז התהליך יותר ארוך. להודיע שאת עוזבת ופשוט ללכת מהבית הוא צעד דרמטי לדעתי - ובא בחשבון רק אם את לא מסוגלת להיות איתו ביחד עוד... בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.
ואם את צריכה תשובות לעוד שאלות או הבהרות - את יכולה לפנות אלי גם במסרים.

נעתוש

New member
אני לא רוצה לקום וללכת בדרמטיות

אני פשוט פוחדת שהחיים באותו בית יהיו בלתי נסבלים אחרי שאבקש להפרד.. אני לא רוצה משמורת משותפת, גישור זה כנראה פתרון שאאלץ להשתמש בו כי בינינו לבין עצמנו אני די בטוחה שלא נצליח להחליט משהו טוב ונכון לכולם....

קאפקייק

New member
אני חושבת שזה נורא תלוי

במי שהוא, במי שאת, בדינמיקה בינכם באפשרויות שלך למקות מגורים בינתיים... באפשרויות שלו... בקיצור - לא חושבת שיש כאן תשובה של "איך עושים את זה". אני קמתי והלכתי. זה היה פתאומי ובלי יותר מידי מחשבה מוקדמת (שעתיים נחשב?). לא היה סיכוי להמשיך להתגורר תחת אותה קורת גג מהרגע שהתקבלה (אצלי) ההחלטה. זה נראה לי יכול לעבוד רק כשזה בא משני בני הזוג. את צריכה לברר מה האופציות שיש לך, מה נראה לך הכי יתאים לתקופת גישור שבין עכשיו לבין סידור הקבע, ולפי זה להחליט איך את יוצאת לאור עם ההחלטה.

למעלה