מצטרפת ומצטרפת

מצטרפת ומצטרפת

היי. אני שמחה למצוא את הפורום הזה, כי נושא החלימה מעסיק אותי משחר ילדותי. קצת רקע: אני חולמת המון, זוכרת, לפעמים כותבת ואפילו מציירת את מה שחלמתי. אני מסוגלת להחליט בקלות על מה אני חולמת (וגם על מי... :)), למרות שלפעמים אני חולמת על "וריאציה" של הנושא שבחרתי. בחלומות אני גם עפה וזו חוויה מדהימה. היומן שלי נכתב לסירוגין. לא בדיוק היו לי טכניקות להגיע לחלומות צלולים, ואפילו לא ידעתי שקוראים להם ככה. (נתקלתי במונח: "חלום שקוף") התחלתי לכתוב אותם מתוך רצון לחקור את התת מודע וללמוד את עצמי... מגיל מאד קטן. טוב. אני אגש לשאלה: אני חולמת הרבה חלומות יצירתיים- ובהם אני כותבת שירים שלמים (שממש מדהימים אותי בחלום) ומציירת ציורים גדולים וצבעוניים. חלק מהציורים ציירתי אחר כך במציאות אבל עם השירים- יש לי בעיה. מה עושים? איך זוכרים את זה לפרטי פרטים. אשמח לקבל עזרה. (האם מתאפשרת כזו רמת זכירה של חלום?) זהו. אשמח לפרט עוד במידת הצורך. ותודה מראש... החולמת וחולמת.... :)

L i z a r d

New member
שני רעיונות

קודם כל, תזכירי לעצמך בחלום לזכור את הטקסט שכתבת, תתני פקודה בסגנון "כשאתעורר אזכור את מה שכתבתי במלואו כפי שנכתב"... או מה שבא לך
אם תתכווני חזק לזה את תזכרי הרבה יותר טוב (עדיף ממצב של שקט פנימי). דבר שני, את יכולה לכתוב את השיר ואז לפקוד על עצמך להתעורר או להתעורר בשיטה כלשהי אחרת. בגלל שתקומי ישר אחרי שכתבת את תזכרי הרבה יותר טוב את מה שכתבת ותוכלי ישר לכתוב את זה על דף. אפשר לשלב את שני הדברים.... אפילו מומלץ...

LucidGuess

New member
בזמן שאת חולמת את יודעת שזה חלום?

לפי מה שכתבת, אני לא ממש בטוח שאת הבנת מה זה "חלום צלול" - חלום צלול הוא רק חלום בו את יודעת שאת חולמת בזמן שהחלום מתרחש! אם בחלומותיך את מודעת ואת חוווה את החלום עם מודעות עצמית מלאה, ואת יודעת תוך כדי החלום שאת רק חולמת, רק אז זה חלום צלול! בלי קשר לכמה החלום נראה מציאותי וכמה את שולטת או לא שולטת בו, העיקר שאת יודעת שאת חולמת בזמן שהוא מתרחש! רק אז זה חלום צלול. ( ואז את גם יכולה לישלוט בו דיי בקלות ולהגביר את רמת הצלילות ) באמת בזמן חלום צלול רמת היצירתיות שלך היא מאד גבוהה ( הרבה יותר מאשר בזמן שאת ערה ) זה בגלל שיש לך קשר ישיר לגמרי עם התת מודע שלך, לכן בזמן חלום צלול את יכולה לנצל את היכולת המוחית שלך הרבה יותר בקלות ולעומק. כדי ליזכור לפירטי פרטים את מה שעשית או יצרת בחלום פשוט מאד תעירי את עצמך מיד לאחר שתסיימי! לדוגמה אם כתכת שיר בחלום שאת רוצה לזכור, תשנני אותו כמה פעמים טוב טוב בחלום הצלול שלך ותחזרי על כל מה שכתבת, ואז מיד לאחר מכן פשוט תעירי את עצמך ( תגידי "אני מתעוררת עכשיו ואני אזכור מצויין את כל מה שעשיתי!" ). תנסי את זה, זה אמור לעבוד. LucidGuess

לפעמים גם צלולים

תודה על תשובותיכם. אנסה להעזר בהצעות שמניתם. מכל מקום, בקשר להערה - חלומות צלולים אני חולמת לעיתים, אך לא בכל לילה. חלומות צלולים אפשרו לי באמת לשוחח עם דמויות בחלום, להודיע להם שאני בחלום, ותוך כדי כך להגיע לשליטה גבוהה בהתפתחות של החלום ולהבנת המתרחש. (זכורים לי מצבים שבהם התגברתי על איום שהופיע מולי- נחש וכו´, אך זכורים לי מספר מקרים שבהם אפילו ניצלתי לרעה את הידיעה שאני בחלום לעשות מעשים שבמציאות היו נחשבים לבלתי מוסריים, חינוכיים או בלתי חוקיים) גם זה קורה... אשמח לענות על עוד שאלות אם יש... החולמת.

LucidGuess

New member
תני דוגמאות, תני דוגמאות ../images/Emo13.gif

1. תני 2,3 דוגמאות למעשים לא מוסריים שעשית בזמן חלום צלול! פרטי, הסבירי, ונמקי.
2. ספרי לנו בבקשה על כמה חלומות צלולים מעניינים שהיו לך לאחרונה, ספרי בפירוט מה בדיוק עשית בהם, זה מעניין את רוב האנשים בפורום, אז קדימה! לפרט! LucidGuess

דוגמה מהשבוע האחרון

חלום צלול מהשבוע: בעודי נאבקת בנחש שמלופף סביב פרק כף היד שלי תוך כדי קרב רציני אחד מול אחד, אני חוטפת הכשה בכרית כף היד ומרגישה את הארס מתחיל להתפשט בגוף. באותה שניה (יחד עם התחושה הפיזית של התפשטות הארס) הבנתי שאני חולמת, מה שעזר לי מאד לחזור למצב של מתקפה ולא להסכים לתבוסה. ראשית עקרתי את שיניו של הנחש ושנית, התקשרתי להזעיק עזרה רפואית. זו רק דוגמה קטנה, וגם פחות מעניינת אולי, כי שלב ה"התפכחות" היה מאוחר. יש לי עוד דוגמאות, חלקן אני לא זוכרת כרגע, ויש גם כאלה שפחות הייתי רוצה להרחיב בהן, אבל בקרוב אני אמצא את המחברת המצויירת ואמצא דוגמאות יפות יותר. רציתי לשאול: האם יש קשר בין יצירתיות ודמיון שטבועים באדם לבין האפשרות להגיע לחלומות צלולים ולשליטה? מה מבדיל בין אלה שזה קרה להם באופן טבעי לאלה שצריכים לעבוד על זה? בLUCIDITY לא מצאתי התייחסות רצינית לשאלה הזו. לילה טוב.

נזכרתי בעוד קטע יפה מאותו חלום

ובקשר לאותו נחש- שהיה בהתחלה קשור לעץ, כמו שקושרים אופניים למשל, ושחה בתוך שלולית צהבהבה (כמו פיפי....?!..). רציתי לנתח את החלום בעודי בתוך החלום, במיוחד הפריע לי העניין שהנה שוב אני ונחשים, אבל גם הקשר לעץ היה מוזר ומעניין. פשוט פניתי למישהי מהחלום (שכנה) ושאלתי אותה: איך את מסבירה את הנוזל הצהוב הזה? והיא פשוט ענתה לי: את לא מבינה שזה נוזל של העץ???? מדהים - לא? מה שקרה פה זה שדיברתי עם התת מודע שלי (הרי ברור שאותה בחורה היתה בעצם התת מודע). עדיין לא הצלחתי להבין את הקשר אבל לפחות חוויתי את החוויה המיוחדת הזו של שיח עם התת מודע. אני חושבת שזו הפעם הראשונה שממש ניסיתי לפרש את החלום תו"כ חלימה. (זה גם דירבן אותי להצטרף לפורום). ושוב- לילה טוב.

LucidGuess

New member
אני חושב שזה הולך בכיוון הפוך ...

לפי מיטב ידיעתי חלום צלול הוא זה שמוביל ליכולת יצירתית גבוהה, ולא להיפך. כי בזמן שאת בחלום צלול את נמצאת בקשר ישיר לגמרי עם התת מודע שלך, וזה גורם לרמת יצירתיות מאד מאד גבוהה שמאפשרת לך לעשות המון דברים בצורה מאד יצירתית ובקלות רבה בלי יותר מדיי מאמץ. תכונה שיכולה לדעתי מאד ליתרום אצל אדם ליכולת שלו לחלום חלומות צלולים באופן טיבעי זה "מודעות עצמית" גבוהה, כלומר אדם שיש לו בדרך כלל מודעות עצמית גבוהה ( יחסית לאנשים אחרים ) בזמן שהוא ער, יש לו יותר סיכוי להיכנס לחלום צלול, כי אדם כזה הוא יותר מודע לעצמו ולסביבתו וזה יכול הרבה פעמים להוביל למצב של מודעות עצמית בזמן חלום. מקווה שעזרתי. נ.ב - חלום צלול מאד מעניין! נישמח מאד לשמוע עוד כמה צלולים שהיו לך! הסיפור עם הארס מאד מזכיר לי מאד חלום שהיה לי לא מזמן ( סיפרתי כאן ) שניסיתי לעשן נרגילה בחלום וממש הרגשתי איך שזה משפיע עלי ואיך שאני מתחיל להתמסטל בהשפעת הנרגילה! הרגשה ממש מדהימה! LucidGuess

נו אז אני כבר אוסיף

שלדעתי יש קשר הדוק בין תחושות פיזיות לחלום צלול ולהבנת הידיעה שאתה צלול, גם בהקשר של חלומות מיניים. קרה גם קרה שבעקבות חלימה, ניתן היה להגיע לתחושות גופניות מדהימות, ואז הרעיון הוא לא לגמרי להתעורר אלא להמשיך את החוויה, כשהיא צלולה. אבל שוב, הצלילות לא חייבת לבוא בקונוטציה מינית ישירה לדעתי. זה יכול להיות לגמרי לא מיני (אפילו כתוצאה מקבלת מכה בחלום), או מיני לכאורה (נחשים וכו´...). מצבים פיזיים אמיתיים (פתאום מגרד באוזן וכו´), מזכירים לנו תו"כ חלום שיש את עולם המציאות - ואז אם חוזרים לאותו חלום הוא הופך לצלול (דרך אגב, הנה עוד שיטה: תבקשו ממישהו שתו"כ שינה יצבוט אתכם קלות למשל)...

דנה^^

New member
שאלה

כל דמות שאני מדברת איתה בחלום צלול היא נציגה של התת מודע??

LucidGuess

New member
נראה לי שכן, את לא חושבת ככה דנה?

דנה, מה זאת אומרת "כל דמות בחלום היא נציגה של התת מודע" ? תחשבי בצורה הגיונית, הרי מי אלה כל הדמויות שאת פוגשת בחלום צלול? אלה הרי דמויות שנוצרות ומופעלות ע"י התת מודע שלך! את מסכימה איתי? וכשהן מדברות איתך ועונות על שאלות שלך, מי גורם להן לדבר? מי קובע מה יהיו הדברים שהן יגידו לך? הרי זו התת מודע שלך. לא דנה? אני טועה? אז מה את מסיקה מזה? שהתשובה לשאלה שלך היא כן או שלא? דנה כל דמות שאת מדברת איתה בחלום צלול היא בעצם התת מודע שלך, את מדברת עם התת מודע, גם אם זו ציפור קטנה או צפרדע או קוסם שמדבר איתך שם, כולם נוצרים ומופעלים ע"י התת מודע שלך, את יכולה לקרוא להם "נציגים של התת מודע" אם בא לך. תחשבי בהגיון. LucidGuess

דנה^^

New member
אהה כנראה שכן.. פשוט..

בזכרתי בחלום אחד שהיה לי שדיברתי עם כמה אנשים ודיברנו על דברים שבכלל לא קשורים לא יודעת.. אני אחפש איפה זה רשום לי.. לחשוב בהגיון? משימה בלתי אפשרית בשבילי כרגע.. עוד שבועיים שלושה....

LucidGuess

New member
../images/Emo13.gif ועוד תוספת בקשר למיץ תפוחים ...

אז אני רואה שאת מסכימה
יפה לא רציתי לפתוח עוד שירשור כדי לרשום את זה אז רק אגיד שהבוקר היה לי חלום לא צלול אבל שוב מציאותי ביותר ( היו לי כמה האמת ) ובחלום האחרון הייתי באיזה בר, החזקתי ביד כוס עם מיץ תפוחים וביד השניה היה לי בקבוק שנראה כמו בקבוק בירה וגם בו היה מיץ תפוחים אבל מוגז, טעמתי את שניהם והטעם היה מדהים ומציאותי לחלוטין! המיץ בכוס היה צלול לגמרי ומאד טעים והיו בו חתיכות של תפוח עץ כמו בליפתן, השני בבקבוק היה יותר סמיך וגם בו היו חתיכות של תפוח עץ, הוא היה מיץ מוגז ומאד מאד טעים! הטעם היה פשוט מציאותי לגמרי ויותר טעים מבמציאות. ממש מדהים אותי כל פעם מחדש הדברים האלה! LucidGuess

Variety

New member
תגובה

אלא אם כן את מאמינה בחלומות משותפים, ושאפשר להגיע למקומות שונים בחלומות, אז הדמויות יכולות להיות חולמים אחרים, יישויות... חלומות פז, Variety-

Variety

New member
חזרה לחלום.

היי, ברוכה הבאה לפורום! בקשר לשאלתך, את יכולה לחזור לחלום חזרה. אפשר לעשות זאת קודם כל ע"י כך שאת תרצי בכך. את צריכה שהמחשבה שאת רוצה לחזור לאותו חלום עם השיר וללמוד אותו. את המחשבה הזאת תשמרי בראש כמחשבה אחרונה לפני שאת נרדמת. קומי לאחר כ5 שעות, וחזרי לישון שוב כשאותה המחשבה בראש (שימי לידך דף וכלי כתיבה, ליד המיטה). בחלום, כשאת צלולה, אם את הבנת שאת חולמת (זה מצב עדיף), תבקשי לחזור לאחד מהשירים שאת שמעת, ותקראי אותו, תשירי אותו הרבה פעמים בחלום, ותזכרי אותו. תרצי לזכור אותו. ואז, תעירי את עצמך ע"י פקודה כמו "לקום עכשיו", חשוב מאוד שתבדקי שאת ערה ולא חווית התעוררות כוזבת. אם זאת התעוררות כוזבת, נסי שוב. את יכולה לבדוק אם אתה ערה ע"י בדיקת מציאות (רשום על זה באתר, לחצי כאן) אבל אל תשמתשי בהם כשיטה אלה כבדיקה לראות אם את ערה או עדיין ישנה. השיטה לא רלוונטית בשבילך. ואז, כשאת ערה, רשמי את השיר. אם עדיין לא זכרת את כולו, את יכולה לנסות לחזור לישון ולהוציא עוד חלקים. או, שיטה מעולה שקראתי, אבל אני לא ניסיתי אותה, ולא יודע אם היא תפעל: הגוף שלנו בזמן השינה משותק, כדי שלא נעשה במציאות את מה שאנו עושים בחלום. אבל קראתי שאפשר להוציא משיתוק חלק מהאיברים. אז אם זה נכון, את יכולה להוציא משיתוק את הפה, ולשים ליד המיטה רשמקול כזה שמופעל כשמדברים (כאלה שרגישים לקול, יש כאלה), ואז, תשירי את השיר. אני לא יודע איך מבצעים זאת, אבל לדעתי זה קשור בדמיון, את מדיינת שהפה פעיל או משהו. צריך לנסות את זה, אני ממש לא בטוח אם זה יפעל. בהצלחה, חלומות פז, Variety-

טרהלהלה

New member
מממ...

הריני מנצלת בזאת את עובדת היותי בין השאר סטודנטית הלומדת בסמסטר זה פסיכולוגיה פיזיולוגית.. אוטוטו אני נכנסת לפורום באתר האוניברסיטה ומנסה לברר כיצד אם אפשר והכיצד להוציא איברים משיתוק. (אני יודעת את ההסבר הפיזיולוגי הגורם לשיתוק אבל לבטל את השיתוק במודע..??? מעניין!!) נ.ב. יש מחלה הנקראת פשוטו כמשמעו REMנטול רפיון ובו החולם אכן אינו משותק ולפיכך מבצע את חלומותיו. הטיפול במחלה זו היא ע"י סמים מרדימים שונים. אולי ישנם סמים מעוררים אשר לא משפיעים על עצם החלום אך מנטרלים את אותו חלק במוח האחראי על הרפיון... מבטיחה תשובה במידה ואמצא...

מוקוש

New member
REM זאת מחלה? ממתי?

זה לא rapid eye movement
וזה מה שקורה כשחולמים... לא

למעלה