מצטרפת. ולא בשמחה...
מצטרפת. ולא בשמחה...
חשבתי שלא אצטרך. היתה לי הרגשה טובה שיהיה לי ספונטני מהיר כשאני עדיין בחופשת הלידה. אבל - מה לעשות... אנחנו כבר שנה מהלידה של באאבולי - והאח או האחות (או האחים?
) שלו דורשים הזמנה קצת יותר מיוחדת ומושקעת מסתם "בקשה ספונטנית". חזרנו לטפל אצל אותו פרופ' פרטי שטיפלנו אצלו בפעם הקודמת - כבר כתבתי עליו ב"הורים לילדים" - הוא פרופ' קצת מוזר, קצת אקסטרה-פנסיונר אבל יש לי תחושה מאד טובה לגביו - אני רגועה שהוא מטפל בנו, וזה הכי חשוב, לא? אז ככה: הספקנו כבר מחזור טיפול אחד, ואנחנו עומדים עכשיו אחרי הזרעה - ההתרגשות והבאלגן בבטן הרבה פחות סוערים מהפעמים הקודמות - זה בטוח. יחד עם זה, אני מרגישה שזה נכון כי לחץ מיותר לא עוזר. יש לי כמה שאלות, בבקשה:
בדיקת PCT שערכנו כמה ימים לפני הביוץ נתנה תוצאה די מאכזבת (בפעם הקודמת הבדיקה היתה מעולה). בדיקה חוזרת לאחר יומיים, קרוב יותר לביוץ, הראתה תוצאות דומות. הזרע נחלש באופן משמעותי, אבל באופן לא מפתיע. בעלי סבל מדלקת בפרוסטטה לפני כחודש, ונטל אנטיביוטיקה במשך 3 שבועות. אין לי ספק שזה משפיע על איכות הזרע (וגם לרופא אין ספק כזה). שאלתי היא: - האם מוכרים לכם מקרים כאלה של דלקת בפרוסטטה שהשפיעה על איכות הזרע באופן זמני בלבד? בהזדמנות זו אבקש לדעת אם מי מכם מכיר אורולוג טוב מאזור המרכז בקופ"ח מכבי.
במחזור הטיפול הזה לא קיבלתי הורמונים ליצירת ביציות, אלא רק אסטרופם שידחה את מועד הביוץ. ואכן, במעקב זקיקים נצפה רק זקיק אחד. קיבלתי כוריגון 10,000 ביום שישי בצהריים לפני הזרעה שתוכננה למוצ"ש. ביום חמישי נצפה הזקיק בגודל של 22X19 (נדמה לי). במוצאי שבת - נצפה זקיק (אותו אחד? אחר?) בגודל של 18 בערך. זה היה קצת לא ברור. הסימנים הראו כי התרחש ביוץ במהלך השבת - ואם כך, מאיפה הזקיק? הרופא אמר שייתכן והכוריגון גרם לזקיק קטנטן שהיה שם להתנפח למימדים כאלה תוך שעות. ייתכן?
כשעתיים לאחר ההזרעה - חשתי בכאבי בטן איומים שנמשכו עד הבוקר (הם אמנם נחלשו עם השעות), וממשיכים אפילו עד עכשיו (באופן עמום יותר). הרופא אומר שייתכן ונוצר שטף דם קל לאחר הביוץ (בגלל הכוריגון) - וזו הסיבה של הכאבים. קיבלתי אנטיביוטיקה והתבקשתי לשים לב שהם לא מחמירים. משהו קצת מוזר לי - אם הכאבים הם מהביוץ, אז הם היו אמורים להתרחש ברגע הביוץ שהיה, כאמור, בשבת (הכאבים התחילו במוצ"ש בסביבות 23:00). אך - אם הביוץ התרחש במוצ"ש, בזמן הכאבים - אז הזקיק שראינו ב- US לפני ההזרעה היה אותו זקיק שהיה גדול יותר ביום חמישי? איך הזקיק הצטמק לו? והאם זה מעיד על משהו לא תקין בביצית? זהו - נדמה לי שנגמרו לי השאלות.
מודה לכל מי שהגיע על לכאן, ומודה מראש על התשובות.
מצטרפת. ולא בשמחה...
חשבתי שלא אצטרך. היתה לי הרגשה טובה שיהיה לי ספונטני מהיר כשאני עדיין בחופשת הלידה. אבל - מה לעשות... אנחנו כבר שנה מהלידה של באאבולי - והאח או האחות (או האחים?