מצטרפת בשמחה

• פותח הנושא apk
  • פורסם בתאריך

apk

New member
מצטרפת בשמחה

טוב, במקרה נתקלתי בפורום הזה, והוא הדליק אותי. אני בת להורים ילידי הארץ, הורי האם ממוצא תימני והורי האב אשכנזים. על משפחת אמי אני יודעת מעט יותר פרטים (בעיקר מצד סבתי) ועל משפחת אבי מעט מאוד. אשמח למסור כאן את המידע שברשותי ואולי בעזרתכם להכיר יותר את שורשי משפחתי. אז נתחיל מהחלק היותר מוכר משפחת סבתי מצד אמי. מדובר במשפחת טביב שהייתה ממקימי שכונת שיבת ציון בראשון לציון. את בני המשפחה בני דורה של סבתי, שגרים בשכונה אני מכירה היטב ויודעת גם על עוד כמה אחרים. האחים מרדכי (הסופר) ואברהם (חבר הכנסת הראשונה) היו בני דודים של סבתי. ההורים של סבתי הם סעדיה ושולמית, סבתי היא צפורה ולה אחיות ברכה (שתחייה), מלכה ז"ל, ואח שלום שיחיה. ראש עיריית ערד, בצלאל טביב ופגוע מלחמת לבנון בועז טביב גם הם חלק ממשפחתנו. אשמח לשמוע על עוד בני משפחה ואולי גם אם מישהו מכיר סיפורים מההיסטוריה של המשפחה בשרעב או בחיידן או בדרכם לארץ. עכשיו למשפחתו של סבי. סבי היה הבן הצעיר במשפחת ג´מיל, שמו אהרון, הוא ואחיו עלו לארץ בדרך פתלתלה (כל אחד בנפרד). אחיו הם זכריה ושמואל ואחותו שושנה, כולם ז"ל. לאבא של סבי קראו שלמה. מוצאם בעיירה שעב שבתימן. אני יודעת שלמשפחה מצד סבי יש שלוחות גם בפרדסיה ואולי גם במקומות נוספים בארץ. אשמח ללמוד על הענף הזה שלנו. עכשיו למשפחת אבי. אמו, הדסה, עלתה לארץ בשנת 38 מפולין. היחידה ממשפחתה שברחה בזמן מהתופת הנאצית, ולפי הידוע לנו היחידה ששרדה. לא ידועים לנו שום פרטים על הדרך בה המשפחה נספתה, רק ידוע לנו שכנראה כולם נספו. שם נעוריה של סבתי לא ידוע לי וגם לא שמות הוריה, רק ידוע לי שהיה לה אח ושתי אחיות שאחת מהן שמה היה אביגיל, היו לה שתי צמות והיא נראתה כתימניה, הייתה נשואה ואם וגם הייתה מורה. עוד ידוע לי שלפני המלחמה הם היו מאוד עשירים, גרו על גדת נהר והיו בעלי תחנת קמח. סבי, אהרון פינצבסקי, עלה מרומניה ובשנות ה-70 אחותו גולדה ומשפחתה ואחיו ומשפחתו עלו לארץ מברית המועצות והתגוררו באזורים בנתניה. כל מי שיכול לתת לי מידע על בני משפחה נוספים, בעיקר מדורות קודמים אודה לו
מראש

nitzoops

New member
ענת יקרה מפז

לגבי ראשון לציון אני ממליץ לך לקרא את מאמרו של ארנוןעל פרויקט ראשון תוכלי למצוא אותו ב"מאמרים" תחת "פרויקטים" בהצלחה

apk

New member
לאחר עיון במאמר

אני מכירה את הפרויקט שנמצא במוזיאון העירוני. עם כל כמה שאני גאה במוזיאון, הפרויקט הזה די דל וביחוד בכל מה שקשור לתימנים. אני חיה עד היום בראשון, אני דור רביעי והאמת שהייתי מצפה להרבה הרבה יותר. לי אישית המוזיאון לא חידש כלום, בעיקר לא בהקשר של השכונה שלי

apk

New member
ולאחר עיון חוזר

הפעם קראתי לעומק את המאמר, ו ... הופעתי לטובה. פשוט ... אני עובדת בעיריית ראשון ולפני מספר שנים ביקרתי במוזיאון, התעניינתי בנושא והצעתי את עזרתי ונורא התאכזבתי. אבל המאמר מראה שדברים השתנו. אז יופ, וחבל שזה קורה דוקא כשאני בחופשה ללא תשלום ועומדת להתפטר מעבודתי בעירייה. בכל אופן, אנסה ליצור מחדש קשר עם צוות המוזיאון ונראה מה אוכל לתרום ולהתרם.

friend9

New member
ברוכה הבאה ענת

העצות (כולן מועילות - מהניסיון) יבואו טיפין-טיפין. הקל ביותר: על ח"כ א. טביב. לחצי על הקישור, לחצי על חברי כנסת, חברי כנסת לדורותיהם - פרטים אישיים, אות ט טביב אברהם.

apk

New member
תודה לשניכם ו ...

על אברהם טביב יש לי את כל המידע שאני מחפשת, באתר של הכנסת יש פחות מידע ממה שידוע לי - אני מחפשת בני משפחה אחרים שעליהם אני לא יודעת ויזהו את הקשר המשפחתי ביננו באמצעות השמות שציינתי

למעלה