מצטרפת בחשש מה...

• פותח הנושא LaD
  • פורסם בתאריך

LaD

New member
מצטרפת בחשש מה...

ערב טוב לבנות הפורום! כחלק משיטוטי ונסיונותי להבין מה עובר על הגוף שלי הגעתי לפורום הזה, קראתי קצת, והרגשתי טיפה בבית. אני בעיקר מאוד מבולבלת ומנסה להבין מה קורה איתי, ואולי גם להסתגל לרעיון שנושא הפורום הוא גם נושא הבעיה שלי... אז אספר קצת על עצמי - אני בת 26, ומזה כמה שנים שאני מתלוננת בפני רופאות נשים שעברתי אצלן על כאבים דוקרים, בצורה בלתי נסבלת ממש, בפי הטבעת בזמן מחזור. כאבים שבאים כל פעם שאני מרגישה שיש "פעילות מעיים" (מתנצלת על התיאורים הלא מלבבים, הם מסתיימים במהרה). הרבה רופאות אמרו שהן לא מבינות בדיוק את התלונה ועברו הלאה, חלק אמרו שאולי יש לי טחורים (ואין לי, מסתבר) וחלק אמרו שהן מעולם לא שמעו על בעיה שכזו. כל אלו גרמו לי להרגיש שאולי אני מדמיינת. ואז הכאבים הפכו כואבים יותר, ותכופים יותר, אבל עדיין הופיעו רק בזמן מחזור ורק בסמוך ליציאות. עד שהגעתי לרופאת הנשים האחרונה שהציעה בפשטות ש"כנראה זה אנדומטריוזיס" (בפשטות אך ברגישות, ועם המון סבלנות להסביר...) באותה פגישה התלוננתי גם על כאבים דומים, רק בדופן הנרתיק האחורית (זו שקרובה לגב ולא לבטן נאמר...) שמופיעים בדקות שלפני קיום יחסים (שלב ה"עוררות" או "אגירה"). לא חשבתי שיש קשר בין השניים, נשלחתי למרפאה לטיפול מיני לבירור הכאבים בנרתיק (חוויה מזעזעת, מי שתרצה אפרט אבל זה לא העניין) ובעניין הכאבים בפי הטבעת - ניתנו לי גלולות עם הוראה ליטול 3 חודשים ברצף. בשבוע הראשון של החפיסה השלישית כבר התחלתי לדמם והמון כתמים חומים, והמחזור שהגיע אחרי כן היה מאוד קשה מבחינת הכאבים המתוארים (הם ארכו יותר ימים וקרו בתדירות יותר גדולה). אחרי שקראתי קצת באינטרנט על אנדו' התחלתי לחשוב שיש סיכוי שיש קשר בין שתי הבעיות, מוכר למישהי? בכל אופן, אחרי שהלאתי אתכן בסיפור שלי, הייתי שמחה לשאול - מאיפה מתחילים? מטפלים? משאירים זאת כך? הולכים להתייעץ? אם מישהי מכירה מומחה ממאוחדת זה יעזור. ואם זו מומחית ממין נקבה אפילו יותר טוב, אני קצת מתקשה (בלשון המעטה. למעשה אני לא מסוגלת) ללכת לרופאים גברים (למרות כל סיפורי העם על נחמדותם היתרה, זה לא חשש ששייך לתחום הזה בכלל) ולכן הרבה פעמים כשאני צריכה גניקולוג מומחה לעניין מסוים אני בבעיה (כי רובם גברים). כרגע המצב ניראה די מייאש, כי הכל ניראה כמו שהיה לפני שהלכתי לרופאה ושהנטילה ברצף של גלולות לא הטיבה עימי (כפי שזכרתי מהעבר...) אשמח לעצות/עידודים/הגיגים מכל סוג :) ותודה ששרדתן את האורך! המשך לילה נפלא!

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

לגבי הגלולות, יש המון סוגי גלולות בשוק תתייעצי עם הרופאה שלך על החלפת הגלולות. לגבי דימומים בעבר שהייתי על גלולות והופיעו דימומים הרופאה שלי הוסיפה לי כדור מסויים בנוסף על הגלולות שהפסיק לחלוטין את הדימומים (אם תרצי אעביר לך את שמו במסר וכמובן שתצטרכי להתייעץ לגביו עם הרופאה שלך). SORRY לא מכירה רופאות במאוחדת, אני בכללית. תרגישי טוב

פיצ 50

New member
ברוכה הבאה../images/Emo141.gif

אז אנסה לעשות לך קצת סדר בבלאגן: ייתכן מאוד כי יש קשר ובהחלט התלונות שלך הן לא דבר נורמלי. אבל מאחר ואני לא רופאה הייתי ממליצה לך לפנות בחום!!! למרפאת האנדומטריוזיס בתה"ש.(בהמשך באחד השירשורים מופיע גם מספר הטלפון שלהם). נמצאים שם: ד"ר סוריאנו וד"ר שינמן והם מקסימים....... המרפאה עובדת ימי שני ורביעי. וכרגע עוד אין מזכירה שם כל יום כי הם עברו למקום חדש אז זה קצת מבאס אבל אמור להשתנות בהקדם...... אני מניחה שעל כל השאלות איך מטפלים, האם יש וכו יענו לך במרפאה........ לגבי עידודים: אז אם זה מנחם אותך שכאן את בצרת רבים???? ואנחנו ככ מבינות את הכאב כי אנחנו חשות כמעט את אותו הדבר.....ושאנדומטריוזיס זו חרא של מחלה(סליחה!!!) ושכאן יהיה לך
ואת יכולה לקטר חופשי
אני בקופ"ח מאוחדת......האמת שאין לי רופא/ה משם. אני שוחלת לך
והקופה בסניף שלי מאוד באים לקראת אם זה טופסי 17, למרפאה, מרשמים וכו' בהצלחה.......

galim29

New member
בלי לחשוש...

ברוכה הבאה. אנחנו פה לתמיכה ואת מוזמנת להישאר. חבל שהאנדו' מביא אותך, אבל בשביל זה הפורום קיים...
כל מה שתיארת מוכר, כולל מסע היסורים וחוסר אבחון. מפתיע שציינת רופאות ואף אחת לא טרחה לחשוב על אנדו'. לא יאומן. פיצ שלנו, נתנה לך פרטים איך להתחיל (מרפאת האנדו' בתל השומר). מקום מצויןם לאבחן ולהישאר במעקב קבוע גם אחרי האבחון. נכון שיש שם רופאים גברים אבל תתפלאי, כמה הם אמפתיים ומקצועיים וזה מה שחשוב. עם הרופאות לא הגעת רחוק עד היום, תני צ'אנס למרפאה. ותצייני הב]ניהם את העובדה שעד היום הלכת לרופאות.... זה יהפוך אותם לסופר עדינים.
תאמניני לי שהם ראו ושמעו כמעט הכול. קחי חברה/בן משפחה אם יגרום לך להרגיש יותר בטוחה, לפחות בפעם הראשונה. יש לא מעאט מידע על אנדו' אצלינו ובאינטרנט. יש סרטון בשאלות נבחרות שממליצה לך לצפות בו שמסביר על אנדו' (מקום טוב להתחיל) ודרכי הטיפול... ואנחנו כאן, לכי צעד צעד ונלווה אותך. את תמיד יכולנה לפנות אלי במסרק אם יש לך שאלות שאת מרגישה שאישיות מדי להעלות על גבי הפורום. רק אל תפחדי ותדאגי לאבחן ולדעת האם זה אנדו'.

LaD

New member
תודה לכולן על התגובות...

קראתי הכל וממש מחמם את הלב לקרוא, אבל עדיין לא התפניתי להגיב להכל בעיקר משום שאני גרה בדרום ושומרת שבת ורק הרגע אני מתחילה להתעדכ בנוגע למה שהתרחש מעל לראשינו בשבת, אחרי אזעקה אחת ב-12 בלילה... בנוגע לרופאים גברים, שוב, זה לא עניין של עדינות/התחשבות. זה חסם הרבה יותר עמוק. שתי הכניסות היחידות שלי לרופאי נשים גברים היו במצבי לית-ברירה, ואכן הייתי מלווה בחברה קרובה, והרופא היה מאוד מאוד נחמד ועדין, אבל זה לא עזר למה שעבר עלי להיות יותר קל. זה עניין שאני לא מסוגלת להתמודד איתו כרגע, ואם למישהי יש המלצה לרופאה דווקא שמתמחה בנושא אשמח לקבל... ואם אין - צעד צעד. שבוע טוב לכן!

galim29

New member
קודם כל, תחזיקי מעמד

ממש סיוט מה שקורה אצלכם בדרום. מקווה שהממשלה שלנו תחליט להתמודד עם החמאס ולהגן על המדינה. ממשביזיון חוסר התגובה שלהם, והשבחים על כיפת הברזל כאילו שהיא תציל את המצב. מאחלת לך ולכל תושבי הדרום לילה שקט ושייסיימו את זה בקרוב. לצערי לא מכירה רופאת נשים טובה, לי היו רק ניסיונות רעים עם גניקולוגיות (מוזר אבל תמיד היו חסרות רגישות והכאיבו לי הרבה יותר מהגניקולוגים). ובמקרה של אנדו' המומחים בארץ הם רופאים. אם יש רופאה שמבינה נשמח להכיר. שוב, ממליצה לך לקחת חברה טובה/בת משפחה ולהיכנס יחד איתה לרופא. זה מה שאני עשיתי בפעם הראשונה. אמון עם רופא נבנה לאורך זמן. יש גם את מרפאת חווה בתל הבשומר, אם תחליטי להיות מטופלת במרפאת האנדו' אולי כדאי לשקול במקביל ליווי פסיכולוגי של מרפאת חווה. מומחים לטפל בנשים בדיוק עם נושאים מהסוג שציינת. תיכנסי לקרוא עליהם באתר של שיבא. הם עובדים בשיתוף פעולה מלא עם מרפאת האנדו'. לא ארחיב, שומרת על הפרטיות שלך. רק מציעה שלא תפסלי את המרפאה בתל השומר בגלל ה שהרופאים הם גברים, כדי שתטופלי על הצד הטוב ביותר מבחינת האנדומטריוזיס. כמה שתחכי יותר המחלה תסלים.

LaD

New member
תודה על התמיכה...

כן אני יודעת שההמתנה היא לא לטובתי, ואולי זה לא ממש נושא הפורום אז לא אכנס לעניין שיש לי עם רופאים. אני בהחלט לא פוסלת, מעניין אותי אם יש פה מישהי שגם יש לה קושי אצל רופאי/ות נשים ומה הניסיון עם הרופאים שם מבחינת סבלנות (וצריך איתי ה-מון סבלנות...) בעבר היו לי רופאים (וגם רופאות, שלא חזרתי אליהן מן הסתם) שפתרו את הלחץ שלי במין "יאללה יאללה" חסר סבלנות. (אגב, זה לא שלהבדק אצל רופאה זה קל לי, זה פשוט הרבה פחות קשה...) אבל נעזוב את זה. בכל אופן יש לי רופאה מקסימה מאין כמוה, אבל היא לא מתמחה בשום נושא מהנושאים מהם אני סובלת, כך שחוץ מלהגיע אליה לביקורות כלליות (פאפ וכאלה) אין לי ממש מענה לצרכים שלי. אבדוק על מרפאת חווה, לא שמעתי עליה לפני כן... ותודה שוב :)

galim29

New member
שלחתי לך מסר

מכבדת את הפרטיות שלך ומעדיפה להמשיך במסר מאחר ומדובר בנושא רגיש ואישי.

L i r a n L

New member
מנסיונות רבים שלי-

רופאי נשים גברים עדיפים על נשים. וגם אני דתייה וחשוב לי עניין של צניעות וכו', אבל אין מה להשוות בכלל בין גברים לנשים בכל מה שנוגע לרפואת נשים (אולי זו רק התחושה שלי, אבל יש לי מספיק סיבות טובות לטעון כך). בכל אופן, לא מכירה רופאת נשים שמתמחה באנדו', מעניין באמת אם יש מישהי כזאת?

LaD

New member
היי ../images/Emo13.gif

בכל 10 שנותי אצל רופאות נשים נתקלתי ביחס טוב ומקצועי יותר ופחות, ומי שלא היתה טובה ומקצועית לא זכתה לביקור שני. ככה שלא יודעת בנוגע לזה. עברתי 3 רופאות נשים, כשהשתיים האחרונות היו פשוט אוצר, הבעיה היא שמרוב שהן אמפטיות ומקצועיות התורים מלאים כל כך שלמקרי SOS לא ממש ניתן להגיע, אלא אם כן את משוחחת איתן קודם בטלפון ומסבירה מה הדחיפות. אני גם לא כל כך יודעת למה את מתייחסת כשאת מגדירה "עדיף", בכל אופן אם זה מסיבות של מקצועיות ועדינות זה לא "משכנע" אותי (אני מניחה שאין כאן ניסיון לשכנע, פשוט לא מצאתי איך לנסח
) אבל נעזוב את זה.. מהחיפושים המאסיביים שלי, כולל התייעצות עם רופאים/ות שבדרך כלל מכירים מומחים ויודעים להפנות הלאה בינתיים חיפושיי עלו בתוהו (אני מחפשת "רק" 4 חודשים, אז יש עוד סיכוי שיצוץ משהו אולי...)

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מצטרפת להמלצות להגיע לייעוץ במרפאת האנדו ולשלב את זה עם מרפאת חווה. אני משלבת בין השניים. כשיש חיבור טוב עם הרופאים והמטפלים וכמובן הרבה נכונות "לתת עבודה" מכיוון המטופלת, זה שילוב מנצח. שיהיה בהצלחה!

דפי 29

New member
מזדהה מאוד מאוד עם התיאור

הי יקירתי וברוכה הבאה. אוי כמה שאני מבינה אותך... כן גם אותי שלחו לפרוקטולוג ואורתופד שחיטטטו לי בתחת (סליחה על הבוטות) וכל אחד מהם חשב שזה שייך למחלקה שלו... אבל בסוף אחרי שנה של חיפוש וניסיון להבין מה זה הדבר הנוראי הזה שאותי מלווה לצערי שבועיים וחצי בחודש ברציפות (מהיום הראשון של המחזור ועד סוף הביוץ) הגעתי לד"ר סוריאנו המקסים ואכן האנדו ממוקם אצלי בחלק האחורי של הרחם וגם יושב שם על איזה עצב שמושך לרגל, קיצור חגיגה.. ראיתי כבר שהבנות כתבו לך כמה הן ממליצות על המרפאה ואני איתן לגמרי (אני מוכרחה לציין שאני הלכתי לד"ר סוריאנו באופן פרטי ובמרפאה בתה"ש ביקרתי פחות אבל ברור שהוא אחד המדהימים) גם אני בחודש השלישי התחלתי לדמם באמצע חפיסת הגלולות... לא עבד עלי העניין הזה לצערי. אבל דווקא זריקת הלוקרין שהציע לי סוריאנו והיתה רלוונטית לאז עבדה מצוין אבל עזבי כמויות אינפורמציה שאני ממלאת אותך סתם... אני רק רוצה שתדעי שאני הכי מבינה אותך בעולם וזה כאב שבא להרוג מישהו ואם את רוצה לשתף אני ממש אשמח לתרום לך מנסיוני כמו כולנו כאן :) שיהיה בהצלחה ובאהבה

LaD

New member
היי...

זה נשמע אמנם מזעזע אבל טוב לדעת שעוד מישהו יכול להזדהות... כלומר, עצוב לי שיש מי שיכול להזדהות אבל אם כבר אנחנו סובלות מזה בכל אופן, נחמד שיש לזה הד משותף אם אפשר להיות חטטנית ולשאול איך אובחן מהו ההיקף של האנדו'? בניתוח? (את בהחלט לא חייבת לענות...) עם כל ההילולים ששומעים כאן על הדוקטור, אני שוקלת לחיוב לנסות להתגבר על העניין... אגב, זה ממש מוזר לי שרופאים לא מכירים את הבעיה הזו ונהנים לייחס אותה לכל מיני תיאוריות קונספירציה משונות שהם בונים על הגוף. למעשה, לבת דודה שלי היו כאבים דומים (בפי הטבעת, לאורכי זמן שונים סביב המחזור) ואפילו היה לנו שם עבורם (אולי בהמשך אשתף... אנחנו ציניות חסרות גבולות אז זה אף פעם לא נשמע לי מוגזם עד שצריך לספר לאדם שלא מכיר אותנו
) ואף אחת לא עברה אצל רופא שאמר לה שיש לו מושג מה זה. וכמובן שהיו תגובות יצירתיות מאוד של גסטרואנטרולוגים ועוד מומחים. (אצלי בגסטרו החליטו לעשות לי בדיקה עם מצלמה דרך האף, של דרכי עיכול עליונות, שרק אלוהים יודע מה הקשר שלה לשילשולים וכאבים בפי טבעת בזמן מחזור, והשלב הבא בהצעה היה לעשות בדיקה דומה דרך פי הטבעת בזמן הכאבים... מה שנקרא - לא תודה. אם אני לא יכולה לשבת או לשכב או לעמוד או לנשום כשזה כואב לי, אז ההליך הזה היה נשמע לי לא סביר ברמה אחרת...) טוב ניראה לי שגלשתי לשיתוף יתר אגב אני לא כל כך מכירה את דינמיקת הפורום, אני מנסה להתרשם מהודעות של בנות, אבל אם אני גולשת להתבטאויות שמקומן לא בפורום אז אני אשמח לדעת כדי לשמר את האופי שלו... ושוב תודה על התגובות החמות שתבינו שעד לפני חודש זה היה פשוט "הכאב המוזר הזה" שכל ניסיון לשתף בו חברה/ משפחה הסתיים בעיקר בצחוק מתגלגל (עד שרואים אותי במצב הסבל עצמו, מצחיק זה לא)/ פרצופים תמהים, ולגלות שזו תסמונת עם השלכות ושיש לטפל בה זו תפנית די חריפה בחיים שלי.... שיהיה יום מקסים, ומקווה עבורכן שהתעוררתן בשעה קצת יותר סבירה ממני...

פיצ 50

New member
תרגישי חופשי.....

להתבטא, לקטר, לקלל....לומר: "כואב לי ברקטום" לדוגמא, זה דבר שגם לי קשה לומר אותו או לספר לרופא שלי, אבל כאן אני מרגישה הכי חופשיה שבעולם לשתף.....וככה גם את..... ואנחנו כאן כדי לשמוע, לייעץ ולנסות לעזור עד כמה שניתן..... בהצלחה..... ולגבי שינה.....לא נכנס לזה......אני לא זוכרת מזה לישון נורמלי כבר חודשיים......

LaD

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo201.gif

חודשים התחבטתי בשאלה איך לנסח את המשפט ככה שהוא ישמע סביר, בסוף הלכתי על איזה משפט שמנתק אותי מהסיטואציה כמו "כשיש מחזור אז יש כאבים בפי הטבעת" או משהו דיאספורי דומה
זה היה מעודן יותר מאיך שמכרה שלי (בחורה מוחצנת ומופרעת, במובן הטוב של המילה, לכל הדעות) הציגה את זה לרופאה שלה (היא בחרה תיאור ציורי יותר של איך זה מרגיש, נשאיר את זה ככה
) אני כזו בחורה שהולכת לרופאת נשים רק כשמשהו שם עומד לנשור/ להינמק, ופתאום אני מוצאת את עצמי מחטטת שם חיטוט יתר (גם בגלל האנדו' וגם בגלל הטיפול בכאבים המיניים) ומי יודע, אולי אחרי המעשים ימשכו הלבבות ואני אפסיק להיות כל כך סגורה בעניין
(שזה כבר קצת קורה, כי הנס של לכתוב על זה בפורום, אף אם בעילום שם לאנשים שאין להם רבע מושג מי אני, לא היה קורה לפני כמה חודשים) ובנוגע לשינה, את יכולה לבקש קצת מהחצי שלי, כי גם אם אני ואת יחד ניקח כמה שעות, עדיין לא יהיה שום חוסר מורגש בשעות שינה (
מהאנשים שהולכים לישון בשבת ב-1 בצהריים אחרי שקמו ב-11 וקמים ב-7 בערב להבדלה רק כדי לחזור לישון ב-10... החיים יפים)

זואילי

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif בהחלט תרגישי חופשי

כדאי לך לקרוא את הפורום על כל שירשוריו ודפיו. תגלי שפה לא בוחלים במילים... וזה כנראה המקום היחיד בו לא צריך להתנצל כשאומרים את המילה "הפרשה" כי יש כאן מילים ותיאורים גראפיים עמוקים מזה...
מבטיחה לך שרופאי האנדו כבר שמעו שלל תיאורים ציוריים בכל מה שקשור לתחתים. בכל אופן, רגע לפני שמשהו נושר, תעדני אותנו...

זואילי

New member
תחשבי איזה מדהים יהיה יום אחד

לעבור על היומן הזה ולסמן וי על סימפטומים שהיו ואינם.

galim29

New member
מלל חופשי../images/Emo140.gif

רק לשמור על רמת כבוד הדדי בין הגולשות, לא להיכנס למתן ייעוץ רפואי. לשתף, לתמוך זו המהות של הפורום... הכול מםורט בתקנון שלנו, כשיהיה לך זמו תציצי. ושמענו פה כמעט הכול אז תרגישי חופשי לתאר את הסימפטומים. אז עכשיו זה כבר לא הכאב הזה, סביר להניח שעוד מעט יתגלגל על לשונך באופן קבוע, אנדו' פה ואנדו' שם... וגם אצל הסובבים אותך. הם מתרגלים. וזו לא תסמונת אלא מחלה עם השפעה לא קטנה על החיים שלנו....

למעלה