מצטרפת אליכם

שירי ל

New member
מצטרפת אליכם ../images/Emo13.gif

שמי שירי, אני אמא של אופיר (3) וטל (1 וקצת). עשיתי סדנת ציור אצל פנינה וסדנת פיסול אצל טלכצית - משתיהן נהניתי מאוד מאוד
בהמשך אצרף תמונות של עוגות שכבר עשיתי. עכשיו אני עובדת על עוגת יום הולדת לבעלי, בהשראת הסרט "ביג" (עם טום הנקס, מקווה שיהיו כאן כאלה שמכירים את הסרט)- דמות של בחור שרוקדת על מעין שטיח כמו פסנתר. עכשיו לשאלות - יש לי את ערכת הצבעים של ווילטון, על מנת להכהות צבעים- אני מוסיפה שחור? ואם כן באיזה שלב להוסיף אותו- לערבב קודם עם הצבע או שפשוט להוסיף אותו לבצק הצבוע עצמו? ודמות הבחור העומדת- האם היא זקוקה לחיזוקים או שיכולה לעמוד בפני עצמה? ואם זקוקה- איך מחזקים? בטוח עוד יהיו שאלות... מודה בינתיים למי שיענה שירי

שירי ../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

לא הבנתי למה כוונתך בלהכהות צבעים ,האם על מנת שהצבע עצמו יהיה עם יותר רוויה או שאת רוצה צבעים כהים
, בכל מקרה אם את מוסיפה שחור אז ממש מעט, השחור של ווילטון עם פימנט מאד חזק, צריך ךהזהר. לגבי הדמות אפשר ליצור דמות עומדת לא פשוט
, תתמכי עם פסטה, אני ממליצה לך לחשוב על דמות יושבת או חצי עומדת או שתתמך על ידי אובייקט נוסף.

שירי ל

New member
תודה ../images/Emo13.gif

לא יודעת אם את מכירה את הסצנה מהסרט - טום הנקס רוקד על פסנתר צעצוע. זה חייב להיות עומד. איך לתמוך עם פסטה? איפה בדיוק להכניס אותה?

מכירה את הסצינה, רק רוצה ל"הזהיר"

זה קצת בעיתי. תתמכי עם פסטה ברגליים ובגוף עצמו של הדמות, תשתדלי להכין את הדמות כמה שיותר מוקדם על מנת שתתייבש טוב טוב כדי למנוע קריסה.

שרון123

New member
שירי../images/Emo24.gif

מנסה לעזור במה שאני יודעת... נישמע שאת מציבה לעצמך אתגרים רציניים
אני לא ניסיתי עדיין, אבל הרבה פעמים המליצו כאן לייצב באמצעות חומר שנקרא CMC, שמוסיפים לבצק סוכר. אני מקווה שמישהי שהתנסתה בזה, תיכנס ותענה לך. אני הייתי משתמשת בשיפוד פלסטיק או עץ, ניראה לי יותר חזק וגמיש מפסטה שעלולה להישבר. על שיפוד עץ כתבו שזה מסוכן כי עלולים להישאר שפיצים קטנים בבצק. אבל אם זו עוגה למבוגר ולא לילדים, זה ניראה לי פחות קריטי. לניסיונות עם הצבעים, הכי טוב לדעתי לקחת חתיכות קטנות של בצק סוכר, ולשים מעט צבע, ופשוט לעשות ניסיונות עד שתגיעי לגוון הרצוי.

t a l talim

New member
קצת קשה ליצב דמות עומדת, אבל אם תשת

במקל פלסטיק, או אפילו מקל של סוכריה על מקל, התמיכה תהיה יציבה יותר. תבני את הדמות מראש על המקל, ותייבשי אותה ככה. אחרי הייבוש, תנעצי את המקל בעוגה. לגבי ההכהיה- אם את רוצה שהצבע יהיה עז יותר- פשוט להוסיף יותר צבע. אם את רוצה שיהיה מוכהה, (למשל בורדו), אין צורך לערבב את הצבעים מראש אלא לשים מעט מכל צבע על הבצק וללוש- הצבע יתערבב עם הבצק. מצטרפת לעצתמ של גילגולית להשתדל לתמוך אותו מראש במשהו או לתכנן אותו יושב, כי זה לא פשוט לייצב דמות עומדת.. בכל מקרה, אנחנו פה לעזור

shokko

New member
היי שירי ../images/Emo13.gif נחמד "לראות

פנים מוכרות"... אני מכהה את הצבע פשוט ע"י שימוש ביותר צבע ביחס לאלכוהול. ולגבי הפיסול - אני עוד לא יודעת. עוד לא עשיתי את הסדנא, אבל אני אעשה בקרוב (גם אצל הטלכצית, נכון שהיא מקסימה?
) נשיקות לבנות שרון

הי שירי ../images/Emo24.gif

כמו שאת יודעת אני לא יכולה ממש לעזור, אבל - מחכה לתוצאות, בטוחה שיהיה מדהים

למעלה