מצטרפת אחרי שבוע

shirush35

New member
מצטרפת אחרי שבוע

ילדתי לםני שבוע בת בניתוח קיסרי שני.
הקטנה מההתחלה התחברה לא רע לשד בהתחלה עשתה קצת פצעים אבל עכשיו זה מאוזן.
כמה שאלות:

1. בשד השמאלי יש כמו נק' לבנה קטנה בקצה של הפטמה, זה גם צד שכשהיא יונקת ממנו ממש כואב לי משום מה. ממה זה יכול להיות? והאם יכול להיות שיוצא מנק' מסויימת בעטרה של השד קצת חלב?

2. ההנקות לא מסודרות, עברתי ניתוח מסובך שגרם לי להיות מאושפזת יותר זמן, מה שאומר שאין לי באמת סבלנות לשבת איתה להנקה ארוכה של יותר משעה שזה כולל את 2 הצדדים, ב 80% מהפעמים האלה היא עדיין רעבה ומשלימה בין 30 ל- 60 C C של תמ"ל. כרגע אני לא נמצאת בבית אלא אצל ההורים כי הגדול חטף הפה והטלפיים וזה מדבק, המשמעות לכך היא שאין לי פה משאבה של חלב כדי לנסות ולהוציא עוד כמות.

איך אני יכולה להגדיל את הכמות של החלב?
כמה זמן לוקח להנקה להתבסס?
( אצל הגדול שגם היה בקיסרי הייתה לשון קשורה ואת ההנקה הצלחתי לבסס יחסית בגיל חודשיים שרק אז הוא תפס טוב את הפטמה , וגם אז לא הגעתי אףפעם להנקה מלאה אלא שילבתי כל הזמן גם תמ"ל וגם הנקה או שאובים עד גיל 8 חודשים)

Revili

New member
ברוכה הבאה

יש לכם די הרבה אתגרים עכשיו...
באופן עקרוני, הגברת ייצור חלב מתרחשת כאשר יש גירוי תכוף וטוב לשד באמצעות יניקה טובה ו/או שאיבה.

אם התינוקת עדיין לא יונקת היטב ויש צורך לתת לה בקבוקים, אז הגברת ייצור החלב צריכה להעשות ע"י שאיבות (בנוסף להנקות כמובן).
בדקי אם ניתן להשיג משאבה ולהביאה למקום בו את נמצאת.
ניתן לסחוט חלב נוסף באופן ידני לתוך בקבוק.

התבססות ההנקה היא עניין אינדיבידואלי ומתרחשת בעיתוי שונה אצל כל צמד אם-תינוק.
כל עוד התינוקת אינה היטב, עדיין מוקדם לדבר על התבססות ההנקה וייצור החלב.

הנקודה הלבנה על הפטמה והכאבים יכולים לנבוע מסתימה בצינורית חלב הקרובה לקצה הפטמה, אך יש צורך לראות כדי להיות בטוחים.
חלב יכול לצאת גם מפתח בעטרה, זה תקין.

אני מציעה שתקבעי פגישה עם יועצת הנקה מוסמכת כדי לקבל עזרה אישית ומקצועית בהקדם.

בהצלחה.

למעלה