מצטרפים חדשים

• פותח הנושא r&m
  • פורסם בתאריך

לימור1

New member
אפרופו הרצון שכולם יאהבו אותי..

נכון שקרן צ´רמרית ועושה עיניים וחיוכים, ובהחלט ייתכן שיש בזה עניין השרדותי, אבל גם ילדים ביולוגיים עושים עיניים... אמא שלי מספרת שקרן היא בדיוק כפי שאני הייתי בגילה בעניין הזה, ושגם אני חייכתי לכולם ונהניתי מאוד מכך שזרים ברחוב באו להתפעל, הרבה יותר מאמי שלא אהבה שזרים נוגעים לה בילדה.

דיאנה*

New member
לחגית ../images/Emo24.gif

לא, זה ממש לא נשמע רע. הרצון שיאהבו אותנו הוא אנושי ואוניברסלי. מה שכנראה לא אפשרי זה ש כ ו ל ם יאהבו אותנו כל הזמן. ולא כל מפגש עם אדם אחר הוא המבחן האולטימטיבי לערך העצמי שלך. לפעמים אנשים סתם אדישים, כועסים או אנטיפטים בגלל הצרות והבעיות שלהם, ללא קשר אליך ואל הערך שלך כאדם. כל אחד מאיתנו זכאי לפחות בילדות המוקדמת למנות גדושות של אהבה בלי תנאים, וכשמתחילים את החיים ללא אהבה שכזו, נורא קשה ללמוד לאהוב את עצמך. קשה, אבל לא בלתי אפשרי. ולך עם כל התובנה והרגישות שלך לבטח יימצא הכוח ללמוד קודם כל לאהוב את עצמך. אחרים בפורום כבר למדו זאת
.

דיאנה*

New member
למצטרפים החדשים - R&M וגל בר מזל

ראשית, מזל טוב להצטרפות, ובהצלחה. לגבי עמותות, כפי שנכתב, אכן עליכם לבדוק את המוניטין של העמותה. בדקו מה כלול במחיר הנדרש. כל העמותות גובות אותו סכום (המקסימלי המותר על פי החוק) אך לא כולן כוללות בתוכו את אותם שירותים. יש הדורשות תשלום נוסף עבור בדיקת רופא ישראלי מומחה ויש הכוללות בדיקה כזו במחיר המוסכם. לדעתי, יש בכך כדי להצביע על יושר מסויים ונכונות לספק את מירב השירותים למאמצים. בידקו אם העמותה אינה מציעה לכם דברים שאינם עולים בקנה אחד עם חוק האימוץ. אני אישית "ברחתי" ממי שהציעה לי אימוץ זריז של תינוקת קטנטנה, משום שהיה ברור לי שהיא מוכרחה לכופף לשם כך כמה חוקים, ואם כבר מכופפים כמה חוקים מעצבנים, למה לא לעבור על עוד איזה חוק או שניים... היה מאוד חשוב לי שתהליך האימוץ ייעשה ביושר, שבאמת ניפגש - אני ובתי מתוך צורך הדדי במשפחה ולא בשל רדיפת בצע של מתווכים למיניהם. חשוב לי שאוכל להישיר אליה מבט בעוד כמה שנים ולא לחשוש שמא נגלה שנלקחה ממשפחה שיכלה לתת לה בית אולי עני אבל חם. בשוויץ ובסקנדינביה המתוקנות אין ילדים המחכים בתור לאימוץ. אנחנו מאמצים ממדינות שהחיים בהן קשים, והחוק שם לא תמיד מהווה נר לרגלי מתווכי האימוץ השונים. לכן בעיני חשוב שהחלק שעליו יש לנו שליטה ואיתו יש לנו קשר (העמותה) ינהג ביושר. יש אז סיכוי שעמותה כזו תחפש אנשים ישרים לעשות איתם עסקים בצד השני.

r&m

New member
תודה ...

שלום דיאנה תודה על כל המידע והעצות. האם אפשר לשאול דרך איזו עמותה עברת את התהליך? האם מנסיונך יש עמותה / עמותות ספציפיות שיש להזהר מהן? [email protected] תודה r&m

תינוקת צעירה או לא

לזוג החדש ברוכים הבאים! אנחנו הורים לחמישה ילדים מהם אחת מאומצת. כאם מנוסה וכאשת חינוך, אני מורה לחינוך מיוחד, מומחית בתחום, אני ממליצה לכם על ילדה צעירה ככל האפשר. אני מאמינה שכך ניתן למזער את ההשפעות ההרסניות של סביבה לא מתאימה. יש חשיבות אדירה לדמות קבועה בחיי התינוקת כמה שיותר מההתחלה. כמו כן אני חושבת שאם אחר כך יש בעיות בריאותיות כאלה או אחרות זה בדיוק כמו שנולד ילד ורק אחר כך מגלים דברים. ילדי נולדו בריאים ואחר כך התגלו לקויות למידה, אז מה? אני אוהבת אותם ולא משנה. אני גם מאמינה שילד רך בשנים קל יותר לעיצוב ולהחלמה מטראומות חייו. אני מקווה בכל ליבי שתקבלו ילדה בריאה ויפה וחכמה, אבל הכי חשוב הוא לאהוב אותה, ולתת לה ולקבל אותה כמו שהיא. ניסים קורים מעצם האהבה, וזה בעצם מה שחשוב. בהצלחה!!! מדליה.

r&m

New member
דליה תודה רבה

זה רק מחזק את התחושות שלנו...

shira^

New member
ל-R&M היקרים

אנו אימצנו לפני שנה בדיוק ( אתמול לפני שנה ) את נסיכתנו ת´אמת רצינו תינוקת בת חצי שנה וזה היה תנאי בל יעבור.. נסענו חודשיים לפני האימוץ עם רופא מומחה לאוקראינה עברנו בין כמה בתי ילדים ומצאנו ממש ברגע האחרון את הנסיכה היא היתה בת 10 חודשים למרות שרצינו תינוקת בת חצי שנה נשבינו בקיסמה. לאחר חודשיים נסענו שוב כדי לקחתה הביתה . לנו סיפור הניירת לקח קצת זמן כי העיר שבה הילדה נולדה היתה חדשה עבור העמותה. אבל, היום כבר אחרי 8 ימים זוגות חוזרים הביתה עם תינוק. ככה שהתהליך היום מהיר וקל יותר מהעבר... אשמח להיות לכם לעזר בכל עת.....

יולנדהמ

New member
אימוץ מאוקראינה

דרך איזה עמותה אמצתם, באיזה עמותה לדעתך אפשר לסיים את ההליך בחו"ל תוך 8 ימים?

ענבל*

New member
גיל התינוקת

אני ממש לא מתמצאת בעניני אוקראינה, אנחנו נסענו לתפוצות הרחוקות יותר- ויאטנם ואח"כ גואטמלה. מה שכן- אני חושבת שלקבל תינוק קטן ככל האפשר זה חשוב. כך ניתן להקטין את החסכים בחום ואהבה, את ההזנחה הפיזית והרגשית של התינוק. ממילא אי אפשר היום לקבל תינוק שגילו פחות משלושה חודשים, וגם זה עם הרבה מזל ולחץ, ובגיל זה אפשר כבר לעשות בדיקות רפואיות רבות ומהימנות. אצל תינוק ששוהה בבית ילדים, יכולות להתפתח מחלות או פיגורים התפתחותיים שהיו נחסכים ממנו אם היה מגיע מוקדם יותר למשפחה אוהבת. בויאטנם ובגואטמלה הילדים גדלים בד"כ אצל משפחות אומנות ולא בבתי ילדים. אני לא יודעת אם יש אפשרות כזו באוקראינה, שמעתי שבחלק מהעמותות יש אפשרות כזו. אם ניתן- זה כמובן עדיף. בקשר לבחירת הילד (העלו כאן נקודה של החשיבות לנסוע ולבחור אותו), אני מאמינה ששום דבר בסיפור הזה הוא לא מקרי, והחיים שולחים לנו את הילד המיוחד והיחיד שלנו. אנחנו אפילו לא ראינו תמונות של הבנות שלנו לפני שנסענו, וגם לא הרגשנו צורך בכך. ידענו שהילדות הנכונות שלנו יגיעו אלינו, ואכן זה קרה... לא רק שהן מדהימות, הן אפילו די דומות, למרות שבאו משני קצוות שונים של העולם. פשוט נולדו להיות אחיות. מאחלת לכם שיהיה קל ומהיר. בהצלחה.

למעלה