מצטרף חדש

gkeret1

New member
מצטרף חדש

שלום לכם, אישתי בת 51 . הסימפטומים שהתקבלו בבדיקות מראות על כיוון של DEMENTIA . רציתי לבקש את עזרתכם במציאת המומחים בארץ. תודה

אירילה

New member
רופא מומחה

שלום לך ושבת שלום וכן ברוך הבא לפורום שלנו בנסיבות הללו. אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאשתך עברה איבחון (מינימנטל) וכי מי ששלח אותה היה נוירולוג או פסיכוגריאטר , כי למעשה שני סוגי הרופאים הם אלה המטפלים בחולה אלצהיימר , נוירולוג או פסיכוגריאטר. היות ואתה חדש ב"עסק" , מציע לך להשתמש בק'ישורי הפורום וללמוד אודות המחלה , אלצהיימר היא אחת מתופעות הדמנציה ובכלל כל תופעות הדמנציה והאלצהיימר הן אותה הגברת בשינוי אדרת. תרשה לי לשאול אותך מה אתה מצפה בדיוק מרופא מומחה? לעניות דעתי חבל לזרוק כספים סתם , אין תרופות קסם למחלה וכולם נוטלים כמעט את אתן התרופות ,אשר מן הסתם תלמד שהנטילה שלהן היא לא לאורך זמן , ככל שהמחלה מתקדמת השפעתן נגמרת ולכן מייעץ לך ללכת לנוירולוג או לפסיכוגריאטר במסגרת קופ"ח אליה אתה משתייך, אם תרצה אוכל המליץ לך במסר אישי ,על אחד כזה מהדסה עין כרם (כללי הפורום אינם מאפשרים המלצות על רופאים אלא באמצעות מערת המסרים). שיהיה לכם רק טוב והפורום כאן לאוזן קשבת תמיד. גרשון/מנהל הפורום

gkeret1

New member
תודות על ההכונה

שבוע טוב ותודה על העזרה, כרגע מטופלת הן ע"ינוירולוג והן ע"י פסיכוגריאטר. כוונתי הייתה לברר באם יש מישהו נוסף שניתן לשמוע ממנו חוות דעת. האם ביו - פידבק למשל היא אופציה? כרגע מקבלת טיפול תרופתי במדבקה. האם יש סוגי טיפולים אחרים שניתנים? מכיוון שאני חדש, כיצד אני מעביר מסרון? שוב מודה גדעון מקיבוץ ברור חיל

zs1957

New member
שלום גדעון

ממה שכתבת עולה כי רעיתך מטופלת , יש להמתין ולראות כיצד היא מגיבה לטיפול התרופתי במדבקה. אין תרופת פלא המרפאת את המחלה. כל התרופות הניתנות הן לעיכוב ההתדרדרות למספר חודשים. ביו פידבק הוא לא טיפול המיועד לחולי אלצהיימר. חשוב שהיא תהיה במרכז יום, שבו יש מחלקה מיוחדת לחולי אלצהיימר. והטיפול הוא אישי, חם ומקצועי. זהבה

zs1957

New member
שבת שלום וברוך הבא לפורום

כשם שכתב לך מנהל הפורום גרשון איננו יכולים לכתוב המלצות על רופאים בפורום עפ"י התקנון של תפוז. לכן, כדאי שתשלח לי מסר אישי היכן אתה גר ?ואני אמליץ לך על רופא טוב. הרופאים המטפלים בתחום: הם פסיכוגריאטר, גריאטר ונוירולוג. ניתן לקבל שירות גם במרפאות הזיכרון בבתי חולים וגם בקופה.

ענתי44

New member
שליחת מסר אישי

מתחת למקום שאתה לוחץ על תגובה יש אפשרות של מסר אישי למחבר אתה לוחץ על מסר אישי ומקבל אפשרות לשלוח מסר אישי למי שבחרת. אפשרות נוספת לשלוח מסר אישי זה בעמודה למעלה יש לך איור בכתום של מעטפה. זו הכניסה לתיבת המסרים האישיים שלך. אם אני שולחת לך מסר אישי לצד המעטפה יהיה מספר ההודעות שלך. לחיצה על המקום תוביל לכניסה לתיבת המסרים האישיים. כל שנותר לעשות זה ללחוץ על מסר חדש ולרשום את הניק של הגולש שאתה רוצה לשלוח לו. למשל אם ברצונך לכתוב למנהל הפורום גרשון עליך לרשום את הכינוי שלו איריליה ואז לכתוב את המסר.

ענתי44

New member
שלום gkeret1

בקשר למומחה. אם זה רק חשד שלכם ואין אישור רפואי צריך לפנות לנירולוג שיבדוק ויבחן אם אין עוד מחלות אחרות או בעיות אחרות שהסיפטומיים מתאימים ואז יפנה אתכם למרפאת זכרון בבית חולים. התורים למרפאת זכרון ארוכים. אם יש לאשתך ביטוח מושלם בקופת חולים ניתן לקבץ ייעוץ של רופא מומחה באופן פרטי בעלות נמוכה. אצלנו הגעתי לביקור אצל מנהלת מרפאת זכרון תוך יום ושילמתי רק מאה שקלים, היות והיתה בהסדר עם קופת חולים. אם אתה מחפש שמות רופאים, לבטח תקבל במסרים אישיים.

gkeret1

New member
תודה ענתי

שבוע טוב, כרגע מטופלים גם במרפאת זיכרון. האם לדעתך כדאי מומחה נוסף? גדעון קיבוץ ברור חיל

ענתי44

New member
\ה תלוי במצבה

אם אתה רואה שהיא מטופלת היטב ומגיבה טוב למדבקות אז אין טעם בעוד רופא. אבל אם אתה מרגיש שאולי חוות דעת של מומחה תעזור רז כן ללכת. אישית , הסתפקתי באיבחון של מרפאת הזכרון, אבל אחרי כשנתיים כשחלה הדרדרות קשה ואמא היתה בבית חולים גריאטרי עם דרישת הצוות לפאג הלכתי לחוות דעת שניה שהיתה מנוגדת לזו של בית חולים. ובחרתי בהמלצות לטיפול שקיבלתי בחוות הדעת. ממה שאתה מספר נראה שפעלתם נכון ושאשתך מטופלת כמו שצריך.

שלום גדעון, ליבי איתך

מצטערת שאתה ואשתך מצטרפים אלינו. גם בעלי חלה בגיל צעיר מאד. אני מניחה שהיא אובחנה ומטופלת. מה שנשאר זה לדאוג לכמה דברים ביומיום שלכם/שלה. האם היא עדיין פעילה בעבודה בקיבוץ? זה הכי חשוב שתמשיך להיות פעילה בדברים שהיא מסוגלת לעשות ולא להזיק או להיות מתוסכלת. שתמשיך בפעילות כמה שיותר שתהיה מוקפת באנשים שאוהבים אותה, שלא יעירו לה הערות על התנהגותה או על שאלות חוזרות ונשנות. מצד שני צריך להגן עליה מפני פגיעות, כמו הדלקת אש לבישול או תנור או שימוש בסכין, מפתחות של הבית/ שרותים או מקלחת, שלא תנעל את עצמה מבפנים. בקיצור, צריך לשים לב איפה החא מתפקדת טוב ולא לחסום אותה ובמקום בו היא מתקשה , לעזור לה. מוסיקה וריקודים וספורט ותחביבים עוזרים לשמר את מה שקיים וכל דבר שהיא אהבה ואוהבת גם היום. מאחלת לכם שתמיד תדעו איך לטפל בה ולשמח אותה. טובה

למעלה