מצטערת על ההיעלמות

גל חוף

New member
מצטערת על ההיעלמות

היי לכולן, מצטערת שנעלמתי, היה לי חודש מטורף... קראתי אתכן אבל לא היה לי זמן לענות... בכל מקרה, בין כל הטירוף עלתה בי מחשבה: אולי יש קשר בין אנדו' לבין סוג הדם? אולי לאו דווקא הסוג, כמו מרכיבים מסויימים בדם? אני אישית סוג דם O+, אבל יכול להיות שיש משהו בדם שגורם לרירית הרחם "להתיישב" במקומות בחלל הרחם. בכל זאת, כמעט לכל הנשים בזמן המחזור "עובר" דם דרך החצוצרות לחלל הבטן והגוף מצליח להתגבר על זה, ורק אצלנו הרקמה הרירית הזו מתיישבת ו"מתנחלת"... מישהי קראה משהו בעניין הזה?

ליהיS

New member
כן. ההשערה היא שלנשים עם מע'

חיסונית חלשה יש בעיה להתגבר על התאים החודרים לחלל הבטן, באופן טבעי, אצל נשים בעלות מע' חיסונית תקינה, מצליחים הנוגדנים להתגבר על התאים כאשר הם מתייחסים אליבם כאל פולש. מסיבה זו, נשים הסובלות מאנדו' יש אחוזים גבוהים של מחלות איטואימוניות, מחלות התוקפות את הגוף-כגון אסתמה, סכרת ואלרגיות שונות ומשונות.

גל חוף

New member
מוזר, כי המער' החיסונית שלי מצויינת

ובאמת שאני לא "נופלת" למחלות, אפילו לא שפעות קטנות...(טפו-טפו-טפו). כשאני חושבת על זה, עד לגילוי האנדו' לפני 4 שנים, לא לקחתי אפילו כדור נגד כאב ראש!!! אני לא מרגישה פחות מחוסמת או משהו כזה, פשוט גמורה מכאבי האנדו' כל חודש... את בטוחה שמפתחים מחלות נוספות?

יעל סתם

New member
מעניין

גם לי יש את סוג הדם הזה. אולי באמת יש קשר ושווה לבדוק את העניין.

יעל סתם

New member
מעניין

גם לי יש את סוג הדם הזה. אולי באמת יש קשר ושווה לבדוק את העניין.

גל חוף

New member
טוב, אז זה לא סוג הדם...

אבל יכול להיות שיש מרכיב מסוים בדם שגורם למחלה להתפרץ, אחרת איך אפשר להסביר מחלה כ"כ נפוצה, אבל בכל זאת לא אצל כולן? - חייב להיות מכנה משותף מסויים!!! דרך אגב, דיברתן כבר בקומונה על שימוש בטמפונים, כחלק מגורמי המחלה? אם כן, אז אין מה להוסיף, אבל אם זה עדיין לא עלה: קראתי שחוקרים בחו"ל סוברים שיש קשר... אני אישית, עד לגילוי המחלה, השתמשתי רק (אבל ממש רק!!!!) בטמפונים! מה נראה לכן

גל חוף

New member
חוצמזה שסוג דם O נפוץ מאוד...אי אפש

אי אפשר להסיק מזה סטטיסטית...

O+

רוב חיי השתמשתי בטמפונים. אבל נראה לי שרוב אוכלוסיית המערב משתמשת בטמפונים ושכיחות הO+ באוכלוסיה היא 34% (נתוני בנק הדם)

וגם אני O+ ואף פעם לא השתמשתי

קראתי פעם, שאנשים שיש להם סוג דם O+, דווקא (או לא דווקא) מערכת החיסונית שלהם טובה יותר. וגם אני, כמוך גל חוף (טפו-טפו-טפו) תמיד הרגשתי די טוב, למשל בתקופת בית הספר, אני מאלה, שכמעט לא מכירה את תוכניות הבוקר שהיו (גם להבריז לא ידעתי
) בתקופת הצבא, לא רק שלא היה לי גימלים, גם ב'תים לא היו לי.... כדורים נגד כאבים, נלקחו רק לכאבי מחזור
ובמקרים חריגים בלבד... לא יודעת, אם יש או אין קשר לסוג דם, אצל אצלי זה כך.. ולגבי טמפונים, אף פעם לא השתמשתי, ואולי בגלל זה די קשה לי עם ההחדרות של התמיכות
(אנדומטרין ו/או אוטרוגסטאן)

למעלה