מצטיינים \ מחוננים

• פותח הנושא xprt
  • פורסם בתאריך

xprt

New member
מצטיינים \ מחוננים

הי,
אז ככה, הבן שלנו, עבר, אבל..
הבנו מהמורה שלו, שבכלל עדיף ללכת ליום הפעילות של המצטיינים ולא של המחוננים מהסיבות הבאות:
למצטיינים ולמחוננים בימי השליפה באזור שלנו יש את אותם התכנים רק שלמצטיינים זה חוג אחה"צ ולמחוננים זה על חשבון יום לימודים.
מה דעתכם ?

xprt

New member
ממש לא...

דווקא המורה שלו מתחלפת..והמורה הנוכחית עשתה מעל ומעבר

meshila1

New member
שאלה בנושא מצטיינים

האם הקבלה לתוכנית המצטיינים היא אוטומטית לכל מי שעבר את שלב א? או שגם שם זה על פי התוצאות בשלב ב?

משילה היי:)

לפי נתוני משרד החינוך נבחנו השנה בשלב ב' 15,000 תלמידים.
1800 אובחנו כמחוננים
2800 כמצטיינים
השאר - לא נכנסים לתכניות מצטיינים.
בן מהכיתה של בתי קיבל תשובה שלילית ונבחן בשלב ב'...
כל הנ"ל, זה למיטב ידיעתי בלבד.
מישהו יכול להוסיף ולהעשיר אותנו?

ההגדרה "מצטיין" היא על פי תוצאות מבחן שלב ב' בלבד.

אך יש עיריות שמאפשרות כניסה לחוגי מצטיינים על פי המלצת מורה או מעבר מבחן שלב א'. (בסופו של דבר זה עסק כלכלי. חוגי המצטיינים בחלק מהמקומות עולים הרבה מאד כסף).
חשוב גם להבדיל בין מסגרות המצטיינים השונות. לדוגמה: בראשון לציון, בק. אונו ובאשדוד "מצטיין" מקבל תוכנית בוקר זהה ל "מחונן", כך שכאן (אני מניחה) קיימת הקפדה יתרה על ההגדרה והיישום בפועל.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

תלוי בילד עצמו

אני רוצה לשתף אותך מניסיוני, שיתכן ואינו משקף את ניסונם של מרבית ההורים, אבל בכל זאת יתן חומר למחשבה.
בעיר שאני גרה אין כיתת מחוננים ביסודי, מתחיל רק ב ז'. עד אז יש יום שליפה.
הגדול השלים בקלות את החומר ולא נתקל בבעיה. התקבל בקלות לכיתת מחוננים ב ז'.
הבן השני התקשה להשלים את החומר. בשילוב סיבות נוספות, צבר פערים. למרות שעבר את המבחנים לכיתה ז'- לא התקבל בעיקר בגלל התעודה. (הייתה טובה למדי, אך לא מספיק עבור כיתת מחוננים)
המסקנה שלי היא (בדיעבד כמובן) שעבור הבן השני, יתכן והיה נכון יותר ללכת על תכנית המצטיינים של אחרי הצהריים. כך היה מרוויח את ההעשרה מצד אחד ולא מפספס לימודים מאידך. זה כמובן לא אומר דבר לגבי הבן שלך,
אבל כדאי לברר עם המורה, יתכן שמההכרות שלה עם בנך, יש לה תחושבה שהפרוייקט של העדרות יום שלם מהלימודים- יהיה מכביד מדי.

dana3334

New member
הבדלים בין יום השליפה לחוגי המצטיינים אחה"צ אצלנו:

1. הכי קריטי: יש הסעות ליום השליפה ואין הסעות למצטיינים אחה"צ. וזה תיק רציני להסיע (ילד אחד שלנו ביום שליפה - שום טירחה עבורנו, וילד ואחר בחוגים אחה"צ - טירחה רצינית ביותר, למרות סבב הסעות עם הורים אחרים).
בטוח באלף אחוז שאם הייתה לי בחירה כמוך, הייתי שולחת ליום השליפה ולא לחוגים אחה"צ בגלל זה.
אבל זה כמובן תלוי אם יש הסעות אצלכם, וגם מה המרחק של מרכז המחוננים מהבית. אולי זה קרוב ואין בעיה.
כדאי שתבררו איך אצלכם לגבי הסעות (תשאלו בעיריה/מועצה, במחלקת החינוך).

2. אצלנו יום השליפה הוא בין שמונה לאחת, ואילו בחוגים אפשר ללמוד מקסימום שני חוגים בשבוע (שניהם באותו ערב) - סה"כ כולל ההפסקה שעתיים ורבע (אם אני זוכרת נכון, יש סיכוי קטן שאני טועה ברבע שעה לפה או לשם). זה חצי מהזמן. כך שאולי התכנים זהים, אבל לומדים חצי מכמות החוגים בשנה.

3. אולי קשור לסעיף הקודם - מהמדגם הקטן שלי ביום השליפה הילדים יותר מתגבשים, ויותר נוצרות חברויות. אולי זה ההבדל בין יום של 5 שעות, לבין 2 חוגים עם הפסקה אחת קצרה ביניהם. לדעתי התחברות עם ילדים כמוהם היא אחד היתרונות הגדולים של מרכז המחוננים. שם הם לא יוצאי דופן, ויש להם הרבה שפה משותפת.

4. החוגים למצטיינים הם מקסימום עד כיתה ו', ויום השליפה הוא עד כיתה ט' אם רוצים. לא ברור אם ילד שהלך לחוגים אצלכם יכול בכיתה ז' להצטרף ליום השליפה אם ירצה.

מדגישה שוב שכל זה נכון למקום שלי. אלו נקודות שכדאי שתבררו לגביהן במרכז המחוננים, הם ידעו להגיד לכם איך בדיוק זה אצלכם.

דרור9000

New member
בתי הולכת לימי שליפה ומאד מאושרת אבל

היועצת של בית ספר טוענת שזה מקשה עליה חברתית כי כל הזמן הדינמיקה בין הילדים והילדות משתנה והיא מפספסת יום בשבוע.
מצד שני היא מצאה לעצמה חברות בימי השליפה.
קחי בחשבון שגם השגת שיעורי הבית והשלמתם מעצבנת אך בהחלט אפשרית.
בהצלחה ומזל טוב התוכניות מצוינות

למעלה