הבדלים בין יום השליפה לחוגי המצטיינים אחה"צ אצלנו:
1. הכי קריטי: יש הסעות ליום השליפה ואין הסעות למצטיינים אחה"צ. וזה תיק רציני להסיע (ילד אחד שלנו ביום שליפה - שום טירחה עבורנו, וילד ואחר בחוגים אחה"צ - טירחה רצינית ביותר, למרות סבב הסעות עם הורים אחרים).
בטוח באלף אחוז שאם הייתה לי בחירה כמוך, הייתי שולחת ליום השליפה ולא לחוגים אחה"צ בגלל זה.
אבל זה כמובן תלוי אם יש הסעות אצלכם, וגם מה המרחק של מרכז המחוננים מהבית. אולי זה קרוב ואין בעיה.
כדאי שתבררו איך אצלכם לגבי הסעות (תשאלו בעיריה/מועצה, במחלקת החינוך).
2. אצלנו יום השליפה הוא בין שמונה לאחת, ואילו בחוגים אפשר ללמוד מקסימום שני חוגים בשבוע (שניהם באותו ערב) - סה"כ כולל ההפסקה שעתיים ורבע (אם אני זוכרת נכון, יש סיכוי קטן שאני טועה ברבע שעה לפה או לשם). זה חצי מהזמן. כך שאולי התכנים זהים, אבל לומדים חצי מכמות החוגים בשנה.
3. אולי קשור לסעיף הקודם - מהמדגם הקטן שלי ביום השליפה הילדים יותר מתגבשים, ויותר נוצרות חברויות. אולי זה ההבדל בין יום של 5 שעות, לבין 2 חוגים עם הפסקה אחת קצרה ביניהם. לדעתי התחברות עם ילדים כמוהם היא אחד היתרונות הגדולים של מרכז המחוננים. שם הם לא יוצאי דופן, ויש להם הרבה שפה משותפת.
4. החוגים למצטיינים הם מקסימום עד כיתה ו', ויום השליפה הוא עד כיתה ט' אם רוצים. לא ברור אם ילד שהלך לחוגים אצלכם יכול בכיתה ז' להצטרף ליום השליפה אם ירצה.
מדגישה שוב שכל זה נכון למקום שלי. אלו נקודות שכדאי שתבררו לגביהן במרכז המחוננים, הם ידעו להגיד לכם איך בדיוק זה אצלכם.