מצ''ח

YuvalJones

New member
מצ''ח

אהלן
אז אני מחפשת כבר כמה זמן קצת מידע באינטרנט על מערך החקירות של המשטרה צבאית
אבל כל מה שאני מוצאת זה מידע יבש, שטחי או מידע לא מעודכן כלכך מלפני שבע שמונה שנים...

רציתי לדעת אם יש כאן מישהו\מישהי שיכולים לספר לי קצת על התפקיד (גם פלילי וגם תאונות דרכים.. מה שיש זה טוב)
אם יש אז השאלות הם בעיקר -
1. איך הקורס עצמו? קשה? כמה זמן הוא? מעניין? משמעת קשה? והאם נופלים הרבה מהקורס
2. איך התפקיד בתכל'ס?
3. איך בסדיר? יציאות, תנאים, הבסיסים השונים
כל תוספת שיש לכם תעזור...

אנטנה6

New member
תשובה

זה תשובה לגבי הפלילי
1. אני נהנתי בטירוף מהקורס, אבל בסופו של דבר זה תלוי באנשים, קשה הוא לא ממש, יש קצת שינונים אבל לא דברים שאי אפשר לעמוד בהם..
הקורס חודשיים וחצי, נופלים בסביבות ה10% (היינו קורס של 40+ ונפלו 4) משמעת לא קשה במיוחד, יש כל מיני שטויות כי זה בה"ד 13 אבל נגיד לא צריך לצעוק כמו בטירונות וכאלה.. הכל בפנאן, זה לא קייטנה אבל אני משערת שיש מקומות עם משמעת יותר רצחנית (נגיד קורסים אחרים בבה"ד)
2. התפקיד לא התאים ומתאים לי בכלל ככה שאני לא הבנאדם להגיד את זה. זה לא CSI ולא חוק וסדר, ולשבת עם מישהו 3,4 ו5 שעות בחדר אחד זה תענוג כזה גדול, לפחות לא מבחינתי (אני עדיין חוקרת אבל לא במצ"ח, עזבתי אחרי חצי שנה ביחידה)
3. כל הצעירים עושים 11-3 וזה משתפר אחרי 10 חודשים- שנה ושנה פלוס לשבת לשלוש.. ברוב הבסיסים מקבלים אפטר אחרי שבת, טוחנים צעירים ברמות..

המלצה שלי- תברחי, השנה השלישית (אני בעיצומה) זה אחד הדברים הקשים ביותר, את פשוט תתחרטי שחתמת את זה.

YuvalJones

New member
תודה רבה :)

ואם אנחנו כבר פה
את יודעת מתי נפתח מחזור של חוקרים פליליים? כי לפי מה שהבנתי לא בכל גיוס נפתחים כל התפקידים
הבנתי שבעיקרון רק בדצמבר אין אבל אם יש לך מידע עדכני או נוסף זה יעזור :)

אנטנה6

New member
מחזורים

הפלילי נפתחים במחזורי גיוס של אוגוסט (הקורס מתחיל בספטמבר או אוקטובר), דצמבר (קורס בינואר) ושל מרץ-אפריל (הקורס במאי).
חוקרי ת"ד במחזורי גיוס של אוקטובר ופברואר (לגבי פברואר אני לא בטוחה, אולי זה מרץ)

למעלה