"מצחיקונת"

RossandRachel

New member
"מצחיקונת"

מה אתם יכולים לספר לי על המחזמר "מצחיקונת"? יש למישהו מילים ש להשירים או שמות של שירים משם?

Yentl

New member
לא בעברית,אבל

זהו אחד המחזות זמר האהובים עליי, אז אני יכולה לספר לך די הרבה..אבל גם תעשי חיפוש בפורום, כי פעם היו פה מילים של שיר אחד בעברית - באנגלית הוא נקרא I'm the greatest star. קודם כל יש את הסרט שאת יכולה לראות, שאני מאוד ממליצה. הוא יסביר לך את העלילה הרבה יותר טוב ממה שאני אוכל! את מילות השירים במחזמר הבימתי וגם את אלו של הסרט (יש כמה שירים שונים) את יכולה למצוא באנגלית בלינק הבא: http://libretto.musicals.ru/text.php?textid=126&language=1

RossandRachel

New member
תודה...

אני אתם לך כמה שירים ותגידי לי אם הם שייכים: "ציץ ותחת" אשה שמתגרשת מבעלה וממש ממש מאושרת מזה ("מותק, באת...באת-הודעת שנתגרש כמו כולם) שיר על זונה ש...נמאס לה (כואב לי...מותשת..כבר אין לי אוויר רגליי כואבות כואב לי גם...המכשיר...) שיר על מכתב שבת שולחת לאמא שלה ומספרת לה שהיא מאוהבת ("זה נשמע אולי אידיוטי-אבל סוף סוף התאהבתי הוא בחור מאד רומנטי זה קשה קצת להסביר") אחד מהשירים האלה שייך להצגה? ו..יש לך קישור לשמות של השירים בעברית?

RossandRachel

New member
ויש עוד אחד...

על אחת שמנסה להסביר שהיא כוכבת על אבל אף אחד עוד לא גילה ("יש לי 19 וחצי הבעות מצחוק עד בכי...")

Yentl

New member
אין בעיה

רק האחרון שייך למצחיקונת, וזה השיר שדיברתי עליו - I'm the greatest star. שוב, אין לי מושג איך קוראים לו בעברית אבל פעם מישהו כתב פה בפורום את המילים שלו. תחפשי את השם של ריטה, כי היא שרה אותו, או לפי "מצחיקונת". שאר השירים הם ממחזות זמר אחרים. "ציץ ותחת" הוא מ"שורת המקהלה" (A Chorus Line), ונראה לי שהשיר שהבת שולחת מכתב לאמא שלה הוא מ Song And Dance אם אני לא טועה (נראה לי שזה שיר שברנדט פיטרס שרה). השאר אין לי מושג - אם תגידי לי שמות באנגלית אולי אני אדע.

RossandRachel

New member
אין לי מושג שמות באנגלית...

זה עם המכתב זה כאילו שהיא ממש מאוהבת וכל רע הופך לטוב... אני יכולה להקשיב טוב למילים ולכתוב אותן בעברית... תודה רבה... השיר עם הזונה זה שהיא כל הזמן אומרתשהיא כבר זקנה בשביל המקצוע ואז היא מחשב תכמה פעמים היא עשתה את זה...ובסוף יוצא לה--יותר מדיי פעמים...

Barak14

New member
אז ככה.

השיר עם המכתב זה אכן unexpected song מ-Song and dance. (או בעברית "שיר בלתי צפוי"). השיר על הזונה זה מתוך המחזמר The life. ו"מותק באת" זה could I leave you מתוך follies של זונדהיים. מקווה שעזרתי!

RossandRachel

New member
אני בטוחה ששאלתם את עצמכם :):)

מה הקשר בין השירים כולם מהמופע המדהים של אביטלי!!! "הקסם שברגע"...

Yentl

New member
חשבתי כך!

רק בישראל הופכים את Could I Leave You ל "מותק באת".....
חשבתי שזה יכול להיות זה, אבל התרגום נשמע לי רחוק מדי. כנראה שלא. בכל מקרה, איזה אחלה שיר, לא? אני מתה על Follies. סונדהיים הוא גאון.

למעלה