מצוקת B12

doronimous

New member
מצוקת B12

בספירת דם ראשונה שעשיתי לבדיקת B12 התוצאה היתה נמוכה, 184, כאשר הנורמה היא 246 - 911 בעלי הניסיון, מה אתם מציעים, האם הכרחי לקחת כדורים ואם כן אילו, כמויות, מינונים וכו´ ? בבקשה בלי עצות כגון "כדאי לך להתייעץ עם תזונאי/רופא מומחה"

ashmash

New member
בפריוש כן

לא צריך להיות תזונאי גאון על מנת להבין שאם יש מחסור בויטמין מסויים יש לקחת את הויטמין בכדור או דרך אחרת. מחסור ב-B-12 יכול מביא לירידה בתפקוד מערכת העצבים שמתבטאת בבעיות זיכרון וכדומה... הואיל והכדורים לא נספגים בשלמותם, עדיין מומלץ לעשות בדיקת דם אחרי זמן מה שנוטלים את הכדורים...

tali_le

New member
הממממ

זה די נכון, מומלץ לצרוך כדורי B12 כשיש מחסור אבל אני ממליצה גם לנסות לבנות תפריט עשיר יותר ב- B12 ולאחר השלמת המחסור באמצעות כדורים לעבור חזרה לצריכת B12 טבעית טלי

vegan

New member
לאאאאאאאא - טבליות B12 זה הכי טבעי

B12 מיוצר על ידי חיידקים בלבד. המקור הטבעי ל B12 הוא שאריות צואה וחרקים בפירות - לא מומלץ! במזון צמחי הגייני שנאכל לאחר שטיפת ידיים ביציאה מהשירותים ובלוויית מים נקיים אין B12. במזון מהחי, בעיקר עם מדובר בפרות או תרנגולות הגדלות בתוף צואתן, אפשר למצוא B12, אך זה מקור לא מוסרי, לא בריא וגם לא אמין. מדובר ב B12 שקשור לחלבון ולא תמיד הגוף מצליח לפרקו. לכן גם אוכלי חיות רבים סובלים ממחסור ב B12 (כ 30% מהאוכלוסיה בארץ). טבליות B12 הן טבעיות. הויטמין מיוצר על ידי חידקים בדיוק כמו בטבע, רק בצורה הגיינית. לא מדובר במשהו סינתטי. הגידול בצורה מבוקרת על ידי האדם שקול לשימוש בירקות ופירות שגודלו על ידי האדם ולא נקטפו מצמחים הגדלים בר. אם למישהו מפריעה צורת הטבליות שמזכירה תרופות ותוספים שחלקם סינתטים, ניתן למצוא מזונות מועשרים, אך התוכן בשני מקרים זהה - ויטמין שיוצר על ידי חידקים.

דורון ק

New member
למה?

התשובה שלה מצוינת-כדורים לא יותר טבעיים מדמקה
יש להרכיב תזונה עשירה בדמקה.

Neta558

New member
נראה לי שכן...

קודם כל, את הבדיקות בודאי בדק רופא במילא, לא? ואז אני מניחה שהוא כבר הציע לך לקחת כדורים להשלמת החסר. בכל מקרה נראה לי שכדאי לקחת את הכדורים כדי להשלים את החסר, אבל במקביל לנסות לבחון מה גרם לירידה, כדי לא להשאר תלוי בכדורים כל הזמן אלא רק בשביל להשלים את החסר. לגבי המינון, תאלץ להוועץ בתזונאי... ככה זה עובד. נטע

girlcott

New member
אתה ממש לא חייב...

אם אתה אוהב זריקות כואבות במקום רגיש עד מאוד ( ואם אתה לא אוהב לשבת) :)

Neta558

New member
לשם ההבהרה

B12 ניתן בזריקות רק במקרים חריגים. ברוב המקרים אפשר להשלים את הויטמין בכדורי מציצה. רוני רוני, למה להבהיל אנשים? בההה!

girlcott

New member
אני מכירה משהי

שמצב ה- b12 שלה היה ממש ממש רע והזריקו לה מאחורה והיא לא יכלה לשבת המון זמן.. זה הכל אני מניחה שאפשר להימנע מזה בגלל זה אמרתי לאיש ההוא שאם הוא אוהב זריקות במקומות רגישים- הוא יכול לחיות בלי ה- b12 ואת לא חייבת להגיב על כל הלצה נטע!

את גם מכירה מישהו כזה...

והוא התיישב מצויין אחרי... כנראה הייתה אח\ות מאוד לא מוצלח\ת שהזריק\ה לה את הקובלמין.

vegan

New member
מינון מומלץ לויטמין B12

אם לא צרכת B12 בצורה מסודרת, או בקרה שלך שידוע כי יש מחסור, יש להתחיל במינון מוגבר להשלמת החסר: במשך שבועיים, יש לקחת 2000 מיקרוגרם ליום בכדורי מציצה מתחת ללשון. לסולגאר ו veglife יש תוספי B12 טבעונים (1000 מיקרוגרם לטבליה, כלומר יש לקחת שתיים ביום). לאחר שבועיים ניתן לעבור למינון קבועה לשמירה על רמת ה B12. יש כמה אפשרויות לכך: 1. מזון מועשר ב B12, לפחות פעמיים ביום עם מרווח של 6 שעות ומעלה, כך שהצריכה היומית תהיה לפחות 3-5 מיקרוגרם (התחום מציין המלצות ממקורות שונים, אפשר לקחת יותר). 2. טבליות B12 פעם ביום, לפחות 10-100 (שוב על פי מקורות שונים) מיקרוגרם. 3. פעמיים ביום טבליות עם B12, במרווח של 6 שעות ומעלה, סה"כ לפחות 5 מיקרוגרם ביום. 4. פעם בשבוע טבליות שמכילות 2000 מיקרוגרם. הערות: 1. אם מצויינת על התווית כמות כאחוז מהצריכה היומית, זה מבוסס על 6 מיקרוגרם. כלומר 25% משמעו 1.5 מיקרוגרם. 2. לא להסתמך על אצות, טמפה, שמרי בירה או מזונות צמחיים אחרים. 3. אנשים עם המחלות או הבעיות הבאות: digestive or malabsorption diseases (such as pernicious anemia), B12 metabolism defects, kidney failure, or cyanide metabolism defects צריכים להתייעץ ברופא. 4. קיימים 4 סוגים של B12 המתאימים לגוף. הטבליות מיוצרות לרוב מציאנוקובלאמין בשל עמידותו הטובה יותר. למעשני סיגריות עדיף לצרוך טבליות מסוג אחר (עוד יותר טוב, להפסיק לעשן). כדי לוודא שרמת ה B12 תקינה, מומלץ לא להסתפק בבדיקת ה B12, אלא לבקש בדיקת MMA, רצוי גם הומוציסטאין. ראה בקישורים. הבדיקה הרגילה יכולה לרמות לטובה - אם קיבלת חוסר, אז יש חוסר ויש לנקוט בהתאם. המידע שהובא כאן נאסף ממקורות אמינים ועדכניים, למיטב התרשמותי (מצורפים קישורים). אני אינני בעל מקצוע ואין לראות בכך המלצה מקצועית. נטע וטלי - אם אתן רוצות, אפשר לצרף למאמרים.

vegan

New member
עוד הערה - חסכון בתקציב

שימוש בכדורי מציצה 1000 מיקרוגרם (2 בשבוע) עולה כשקל בשבוע במינון הקבוע. ניתן לחסוך מזה אם שוברים כדורים. קונים כדורים של 100 או 1000, שוברים ולוקחים פעם או יותר ביום, לפי ההמלצות שהובאו. קשה לדייק, אך אין בעייה אם צורכים יותר מהדרוש. מומלץ לא לצרוך יותר מ 5000 מיקרוגרם בשבוע, במינון הקבוע.

rastotman

New member
אם אפשר להידחף..

גם אני עשיתי בדיקות דם ומיסתבר שיש לי יותר מדי חומצה פולית (מה זה אומר?) וחסר לי mcv שאני לא בטוחה מה זה. חוץ מזה יש לי יחסית הרבה mpv (למרות שזה בתחום הנורמלי) ויחסית מעט mch- מישהו מעוניין לפענח?
.

דורון ק

New member
זה חלק מבדיקת ה-CBC

ספירת דם. MCV הוא הנפח הממוצע של כדוריות הדם האדומות. MCH מתייחס לכמות ההמוגלובין לכדורית דם. MPV מתייחס לממוצע נפח הטסיות. את כל תוצאות בדיקות אלו צריך להראות לרופא הידע מה להסיק מהם כחלק אינטגרלי מנתונים נוספים העולים בבדיקה ויצע דרכי פעולה מתאימים.

למעלה