מצוקה

מצוקה

שלום, אני חדשה פה ולא כל כך מכירה. נקלעתי למצוקה כלכלית קשה עד כדי כך שאין לי כסף לאוכל וחיתולים, יש לי שני ילדים קטנים אני עובדת ומקבלת מזונות (לא בזמן) אבל עדיין זה לא מספיק על מנת לכסות את כל החובות שנקלעתי אליהם וכל חודש אני נכנסת ללופ שאני לא מצליחה לצאת ממנו , אני כבר לא יודעת מה לעשות.. אין לי למי לפנות... אני יודעת שמצב כזה הוא זמני אני לא רוצה לחיות על חשבון אף אחד אבל אין לי כבר כוח להתמודדות הזו של תשלומים שחוזרים כל חודש בחודשו.. אני מתחילה להתיאש... אם מישהו היה במצב כזה או דומה ויצא ממנו אשמח לקבל תגובות..

לילי301

New member
היי..

אני פניתי לבנק שלי שהיו מדהימים (כן מסתבר שיש מצבים כאלה) ושם כתבו לי תוכנית כלכלית ומסודרת, כמה נכנס כמה יוצא וכו', לקחתי הלוואה בריבית נמוכה יחסית וההחזר החודשי נקבע לפי יכולתי. ומאותו רגע הפכתי להיות מיני כלכלנית, אני בודקת פעם בשלושה ימים את מצב החשבון, אני יודעת בדיוק כמה יורד בכ"א, למען האמת ממעיטה להשתמש בכ"א..זו אשליה בעייתית שגורמת לכולנו לחרוג מהתקציב. יכולה לומר לך שהחיובים ירדו בחצי!! נכון, לא הכל ורוד, ודרוש הרבה רצון מצדך לפתור את הבעיה הכלכלית. אגב.. אני יודעת שקשה לבקש עזרה מאחרים אבל בימים הקשים באמת ההורים והאחים שליהיו לצידי, גם כלכלית, נכון שזה לא הכי נח ונכון שלפעמים מתביישים..אבל היום הם עוזרים לך מחר את להם..ככה זה במשפחה. ברגע שאצלי שמעו/הבינו שהמצב לא מזהיר עזרו ועדיין עוזרים במה שיכלו, עשו קניות, רכשו לצוציקית בגדים. זו לא בושה לבקש עזרה ולקבל אותה.. אל תרגישי חייבת, יבוא היום שבו תוכלי להחזיר להם!

היי

זה לא כזה פשוט, גם ההורים שלי במצב כלכלי לא טוב, הלואה מהבנק כבר לקחתי בתחילת הגירושין כי הגרוש רוקן את חשבון הבנק לא שילם שקל וכל ההוצאות היו עלי, אני מנסה לצמצם כמה שאפשר, אני לא זוכרת מתי פעם אחרונה קניתי לעצמי משהו, כרגע אני מוציאה על מסגרות החינוך של הילדים ועל אוכל.. אפילו כשיש לי יום הולדת ואני מקבלת קצת כסף זה הולך לאוכל , חיתולים וממתק לילדים פעם בשבוע. לא יודעת..

שרשירית

New member
לא הייתי במצבך אבל מנסה לעזור

אני הייתי פונה לארגונים שיכולים לתת סיוע לנשים במצבך, מצרפת קישור.סיוע במוצרי מזון ובבגדים - דברים בסיסיים לילדים. הייתי מנסה כן לקבל את המזונות בזמן זאת על מנת שתוכלי להתארגן בהתאם ולא תחיי בחוסר וודאות. הייתי מבקשת העלאה במשכורת כדי להגדיל הכנסה, נסי לפנות לבוסים שלך בבקשה להעלאה. הייתי בוחנת לעשות הסבה מקצועית, אולי לשמור על ילדים נוספים בבית על אלו שיש לך. אולי לאפות לחמים ולמכור באיזור מגורייך או משהו אחר שאת טובה בו. הייתי פונה בבקשה ספציפית למוצרים, תגידי מה חסר לך - הרבה פעמים קל לאנשים למסור בגדים, טיטולים, מוצרי מזון מאשר לתת כסף מזומן. הייתי פונה לבנק בבקשה להלוואה ארוכת טווח על מנת לסגור את המינוס והחובות. הרבה בהצלחה....

תודה

לקבל את המזונות בזמן זה לא תלוי בי, הגרוש עושה בעיות ולא משנה כמה אני מבקשת ממנו.. העלאה בשכר קיבלתי, בעבודה עזרו לי המון, אנ שקועה בהלואות בסך כמעט של 100000 ש"ח, חלק מהמצב נגרם בגלל עורך הדין שלי שלקח ממני הרבה כסף ודרש פריסת תשלומים שלא יכולתי לעמוד בה.

Rtitan

New member
Been there... המון כוח רצון...

כשרק נפרדתי מה-X-ית שלי הייתי במצב כלכלי זוועתי - היא היתה המפרנסת העיקרית ונזרקתי למצב שבו הייתי צריך לשלם שכ"ד (היא והילדים נשארו לגור בבית), לכלכל את עצמי ואותם כשהם מגיעים ולשלם מזונות (בערך חצי ממה שהייתי אמור שלשלם מאחר וה-X-ית שלי גם מרוויחה יפה, וגם בן-אדם). עדיין, הגעתי למצב שלא היה לי מושג בבוקר, מה יהיה לי לאכול במהלך היום. בחורף לא חיממתי את הבית, למעט כשהילדים הגיעו, ו... "לא ממש תענוג גדול". במקביל לעבודה חדשה, הצלחתי לקבל גם מלגה מלאה מהאוניברסיטה והתחלתי לנשום - אבל הייתי צריך להחזיר חובות. עדיין כלכלה עצמית היתה בעיה - אי אפשר היה להשתמש בכרטיס האשראי כי התשלומים לא היו עוברים, ולכן התחלתי להיכנס לאכול בבית תמחוי, בחיפה ליד מוזיאון המדע - שם התחלתי לעבוד בותה תקופה. יום אחד, שאלו אותי שם מדוע אני אוכל שם, והרי אני נראה משכיל ולבוש "סביר" - סיפרתי להם על מצבי בגילוי לב - והם אמרו שהם מכירים מקרים נוספים כאלו ואירחו אותי עד שבאמת עמדתי על הרגליים. אינני שוכח להם את זה
. את צריכה הרבה סבלנות, כוח רצון, וכן - לדעת לבקש עזרה...
שיהיה בהצלחה

כוח רצון

בגלל שאני יזמתי את הגירושין כלפי חוץ תמיד הראתי שאני מתמודדת עם כל העניין בגבורה, נכון, קשה לי לקבל עזרה לא בגלל שאני לא מעריכה עזרה, כי עד לתקופה האחרונה לא חשבתי שמגיע לי.. אני לא יודעת לבקש עזרה.. יש לי הרבה כוח רצון לצאת מהמצב אבל אני לא מצליחה לעשות סדר בחיים, עשיתי הרבה טעויות כלכליות אחרי הגירושים ואני לא מצליחה לתקן את הטעויות..

אייבורי

New member
תכנון מסודר

תכנון כלכלי מסודר הוא לא תענוג גדול אבל בהחלט אפשרי מחזור של חפצים ובגדים מקטין קניות. בקיצור זה סוג של דיאטה, מנסים להקטין הוצאות <פחות אוכל> ולהגדיל הכנסות <יותר ספורט> בכל מקרה צריך לסדר את הטעויות לפרוס אותם לטווח ארוך תחת שליטה.

תכנון מסודר

ניסיתי, אני לא יודעת איך.. אני מנסה לשלוט בהוצאות אבל לא מצליח, למזלי מבחינת בגדים אין לי בעיה , אחותי מעבירה לי הרבה גם לגדולה וגם לקטן, אוכל אני מסתדרת, הבעיה זה ההוצאות הקבועות שתשלומים חוזרים ואז זה מצטבר וקשה להקטין את הפער..

3 שרונית

New member
תבקשי הלוואה מהבנק

כזו שתסגור לך את המינוס, תכסה את החובות ותשאיר לך סכום של משכורת חודשית אחת בחשבון. ככה את מתחילה מחדש, ומשלמת רק הלוואה אחת. זה יעזור לך לשלוט בהוצאות ולהתאפס. והכי חשוב , קחי דברים בפרופורציה, אף אחד לא מת בגל חובות, לא נעים אבל גם לא היסטרי.

למעלה