מצוקה גדולה

y o n i 8 8

New member
מצוקה גדולה

שלום אני צליל ואני בת 16 אני כבר לא מסוגלת להחזיק את מה שיש בפנים אני פשוט מוצפת וזה נראה לי הפורום הכי מתאים... טוב אני נערה קצת שמנה והתקופה שאני עוברת בגלל זה בזמן האחרון אני פשוט מתוסכלת אני אפילו לא יודעת איך להסביר אני נערה נורא חיובית יפה מצליחה אני מדריכה בצופים ועושה המון דברים אני לא נמצאת הרבה בבית כך שאני יודעת שאני לא מתוסכלת מזה בפסח העודף משקל התחיל להפריע קצת יותר והחלטתי שהפעם ברצינות אני עושה דיאטה אומנם אני יורדת אבל הירידה היא לא נכונה יש לי פעמיים בשבועיים דיאטנית ובין לבין אני אוכלת המון ורק יומים שלושה לפני הפגישה אני נכנסת ללחץ ומצליחה להוריד איזה חצי קילו ירדתי עד עכשיו איזה 4 קילו זה מעט לזמן הזה וזה גם מתסכל שנגיד ליד אנשים אני לא אוכלת הרבה אני אוכלת כמו שצריך ושאני לבד אני לא מפסיקה לאכול אבל בכמויות העניין הוא שאני עם אנשים בנות במיוחד אני מרגישה רע אני כל הזמן מסתכלת על כמה הם רזות ואני לא מצליחה להנות משום דבר שאני עושה במיוחד בצופים רובן שם רזות ואני לא מסוגלת להנות בצופים אני מרגישה לא בנוח ושמה זה החברים הכי טובים שלי שם לא אמורה להיות ההרגשה הזאת אז התחלתי ללכת פחות לצופים ובעבודה שעבדתי כולם שם רזות ואני הייתי כל העבודה תמיד מבואסת לא מסוגלת להנות מכלום בחנויות בגדים אני בכלל נכנסת לדיכאון לא מסוגלת למדוד איך שאני נכנסת אני פורצת בבכי ויוצאת מהחנות זה מעסיק אותי 24 שעות ביממה אני לא נהנת מכלום אני שונאת לצאת מהבית ומעבר לכל אני שונאת את עצמי לא טוב לי ויש לי מחשבות אובדניות אני פשוט לא מסוגלת יותר

אור גינאל

Well-known member
זה בכלל לא קשור לשלמות פנימית

זה יותר קשור יותר לדעת איך לאכול , ובאמצעות הידע הזה תוכלי גם להגיע לשלמות פנימית , שתי טעויות שהרבה אנשים טועים בהם ואני מקווה מאוד שתסכימי איתי על זה 1.בשביל לדעת לאכול לא צריך דיאטנית , 2.זאת לא חוכמה להרעיב את עצמך ולהפוך להיות רזה ומצומקת ולא משנה כמה תראי טוב בעוד שהבריאות שלך הולכת ומתדרדרת , עכשיו ,מה זה לדעת איך לאכול ? קודם כל להבין שאת מאכילה את הגוף ולא אוכלת- ואם תחשבי על זהלרגע תראי שיש הבדל עצום בין שתי הפעולות האלה וכשתביני את המשמעות של מה שאמרתי גם תאכלי בצורה כזאת ,פיסות אוכל מדודות ובסבלנות במקום אכילה חסרת אבחנה תוך כדי מחשבות או צפיה בtv. דבר שני מה לאכול ובאיזה סדר ? ארוחה כוללת לחם +אוכל מזין וקינוח מתוק . התחלת הארוחה חייבת להתחיל לפחות בחצי פרוסת לחם עם מעט מלח ורק אחרי הארוחה יבוא הקינוח המתוק או פרי .ואף פעם לא להפוך את הסדר . בהצלחה .

../images/Emo24.gifמאוד מאוד מבין אותך

כגבר שמתמודד עם בעיית עודף המשקל מאז שהוא ילד גם אני הייתי מרגיש מדוכא כשהייתי מסתכל על עצמי במראה. כילד וכמתבגר ההשמנה הפריעה מאוד לבטחון העצמי שלי והרגשתי דחוי. הייתי מתאהב בבנות יפות ומתבייש להגיד להם כי הייתי בטוח שהן לא ישימו עליי. רק בגיל 21 אחרי שהייתי כשנתיים אצל פסיכולוג אזרתי אומץ ויצרתי מערכת יחסים ואהבה גדולה עם מישהי בכלל לא שמנה וזה העלה לי את הבטחון שהיא רוצה אותי כמו שאני. מאז היו לי מערכות יחסים גם עם בנות רזות וגם עם שמנות ופתאום הבנתי שהיופי הוא בעיני המתבונן. יש המון אנשים שחושבים ששמן זה יפה. אני בטוח שרבים יסתכלו עלייך ויאהבו את המראה הקיים בלי שתורידי קילוגרם אחד אבל כמובן שהשאלה האמיתית היא ההרגשה שלך עם עצמך ולא מה שאומרים לך. כיום כשאני כבר בשנות ה30 שלי אני עדיין נלחם עם בעיית עודף המשקל. רזיתי לא מזמן 20 קילו והעליתי 10 קילו חזרה וכיום אני רשום לחדר כושר הולך לדיאטנית ומנסה הכל כדי להיות רזה יותר. המלחמה הזאת אינה פוסקת והיא קשה מאוד זה בטוח. אבל היום ההשמנה לא משפיעה על הבטחון העצמי שלי. אומנם מבחינת החיצוניות גם אני לא אוהב את איך שאני נראה אבל כיום כשאני עושה דיאטה אני עושה זאת בעדיפות ראשונה משיקולי בריאות כדי לא לסכן את הלב שלי וכדי שלא ארגיש את הרגשת הכבדות הזאת שאנשים שמנים מרגישים כל הזמן. המצחיק הוא שהשנה יצאתי תקופה קצרה עם בחורה קטנטונת רזה עם גוף מקסים שפשוט אהבה גברים גדולים והיא ממש כעסה עליי שאני עושה דיאטה והייתה אומרת לי "בשבילי אתה רזה מדי,אני אוהבת גברים ענקיים...". לכן,אני רוצה רוצה לעודד אותך ולהזכיר לך שהצורה שבה את רואה את עצמך לא תמיד דומה לאיך שאחרים רואים אותך. אם תרצי לרזות עשי זאת מסיבות נכונות ואל תיתני לאסתטיקה חשיבות גדולה מדי. בסופו של דבר השיקול הבריאותי הוא שצריך להטריד אותך. ועוד עצה: במקרה שלי דיאטה מוצלחת הייתה דיאטה עם מסגרת נוקשה ותמיד תמיד כללה פעילות גופנית. הפעילות הגופנית פשוט עוזרת לדכא את תחושת הרעב ומאוד משפרת את חילוף החומרים וכך מאיצה את ההורדה במשקל. אם לחץ קבוצתי זה דבר שעוזר לך את יכולה להעזר בקבוצות שומרי משקל. אישית אני נעזרתי בתפריטים שלהם(דרך גרושתי שכן הלכה לפגישות) וישטת הנקודות הגאונית אבל לא הלכתי בעצמי לפגישות. או שפשוט תפני לתזונאית או דיאטנית. ככל שהדיאטה תהיה יותר ברורה ויחזיקו אותך יותר קצר כך שלא תוכלי להמציא תירוצים ולעגל פינות כך יש לך יותר להצליח ולרזות. ותזכרי דבר אחד- הרבה יותר חשוב זה היופי הפנימי שלנו ואני בטוח שאת אדם יפה מבחינה פנימית. כשאנחנו יפים מבחינה פנימית זה תמיד יעבור גם ליופי החיצוני שלנו ואז לא רק נרגיש יפים אלא גם נראה יפים.

מיקמיק24

New member
אהתי מאוד את מה שכתבת

"כשאנחנו יפים מבחינה פנימית זה תמיד יעבור גם ליופי החיצוני שלנו ואז לא רק נרגיש יפים אלא גם נראה יפים. " משפט מעולה וטוב לא רק לכל הנוגע למראה חיצוני. מה שתשדר החוצה יהיה תמיד מה שאנשים יקבלו. תמונת מראה.

למעלה